ושוב הנקה....

ושוב הנקה....

אני יודעת שזה לא בראש מעייני כולנו - יש כאן רבות שעוד לא הניקו (שזה דוקא אינטרס מובהק שלהן להכנס לדיון - כי אני את תכנית הילודה שלי סיימתי
) וכאלו שכבר מזמן שכחו וסתם כאלו שלא בהכרח זה אייטם חם עבורן. ובכל זאת - מה שקורה בפורום הורים כל כל מרגיז אותי שחייבת להעביר לכאן את הקישור. מציעה להתמקד להודעות שלא מצורף אליהן קובץ של סקר ההנקה - שם מובעות הדיעות למיניהן. http://www.tapuz.co.il/tapuzforum/main/Viewmsg.asp?id=149&msgid=2357773

soulbird

New member
אני חושבת שזה תלוי עם אני יהיה

אמא עובדת וכו. נכון שהנקה עדיפה מבחינה בריאותית ופסיכולוגית אני מצרפת כתבה מעניינת ממעריב

אפרת_ח

New member
רוב העבודות לא סותרות הנקה

אם כי זה תמיד דורש מאמץ. להנקה יש יתרונות בריאותיים מוכחים עבור האם והתינוק. מבחינה פסיכולוגית אין הוכחות, רק תאוריות

מירה ח.

New member
מאמץ? לא מבינה אותך

הנקה (כמובן, רק למי שבוחרת בה, רוצה אותה, נהנית ממנה, אין שום כפייה, ולא עמדת עליונות כלפי הלא-מניקות!) מאפשרת את שיא הנוחיות, הקלות והכיף האפשרי - במצב הנתון, כמובן. היא קומפקטית, סטרילית, מהירה יותר לעיתים, לא דורשת התעסקות עם בקבוקים, חימום, הרתחה, קירור, בדיקת טמפרטורה, אפשר לעשותה מתוך שינה (של האם, התינוק יכול לעשות מה שבא לו...) ובכל מקום פיזי או גאוגרפי. על איזה מאמץ את מדברת? זו בחירה (מעולה, לדעתי) אגואיסטית לחלוטין, ומתוך שיקולי נוחיות, הנאה וכיף, מלבד השיקולים האחרים (בריאות, חיזוק מערכת החיסון, "בונדינג" בין אם ותינוק, ועוד).

רותי ע

New member
ואני מכירה דווקא את הצד השני..

כואב, לא נוח, מגביל-לא ניתן לצאת מהבית אלא אם שואבים, השאיבה סיוט, תלות מוחלטת של התינוק באם שצריכה להיות על הרגליים 24 שעות ביממה עם הפסקה של חצי שעה בין הנקה להנקה. תחושה של מחלבה. אלו היו חוויותי. ברגע שהפסקתי להניק הפסקתי להיות זומבי והתחלתי להיות בן אדם. ואז רגשות האשמה כשבכל מקום אני שומעת כמה בריאות התינוק שלי מפסיד וסיפורי גבורה של אלו שכאב להן, היה להן קשה והתגברו כי אהבו את התינוק שלהן. ואני כנראה לא התאמצתי מספיק..אם רק הייתי מנסה יותר..אמיצה יותר..אכפת לי יותר מהתינוק שלי.. לקח לי כמעט שנתיים לצאת מזה. והיום עם ילד בן שנתיים וחצי אני יודעת שהוא בריא ומפותח לפחות כמו הממוצע. שההחלטה שלי להפסיק לא פגעה בו אלא להפך-הוא הרוויח אמא טובה ורגועה יותר. והבונדינג? יש בינינו קשר חזק לא פחות מאשר של אמהות שמניקות וילדיהם. ועדיין בפעם הבאה אנסה להניק ואנסה לקבל עזרה כדי שלא ילך לי כל כך קשה. ואם זה לא יצליח-אז לא. ככה או ככה יהיה טוב.

מירה ח.

New member
די עם ריגשי האשמה!

לעשות רק מה שטוב ונוח לך, ורק מה שאת מסוגלת. אין קשר בין הנקה לאהבה. אם שבוחרת לא להיניק או לא מסוגלת להנפיק סחורה, אינה אם פחות אוהבת!

soulbird

New member
ישנם האומרים שהנקה תורמת

להתקרבות לאם (השפעות פסיכולוגיות) זה מזכיר לי את המחקר שעשו עם קופי הרזוס עם האם מטייל והאם העתופה במגבת. הקופים העדיפו אם האם עתופה במגבת.

לא מסכימה עם ההשוואה

עצם זה שאמא מאכילה את תינוקה מבקבוק באמצעות פורמולה לא הופך אותה ללא אנושית או לא חמה או לא אוהבת בניגוד לאמא קופה בנסיון שהיתה עשויה מתיל... ובכלל אפשר לחבק ולנשק ולהיות מאוד קרובים גם כשמאכילים מהבקבוק וזה תלוי בהורה ולא בשיטת ההאכלה שנבחרת.

רותי ע

New member
אני אהיה הרבה יותר קיצונית-שטויות

במיץ... אני לא מאמינה במחקרים. כשרוצים להוכיח נקודה מייד צץ המחקר המתאים. רבים מהם לא מהימנים ובדוקים. אני מעדיפה ללכת על התוצאה בשטח-להניק מבקבוק תינוק יכולה להיות חוויה מאוד מקרבת. להחזיק אותו צמוד, קרוב, להסתכל עין בעין. ולא תוכלי להגיד עפ"י מבט בילד או לפי הקשר שלו עם אימו אם הוא ינק או לא..

לאה_מ

New member
תראו כמה זה אישי.

אצלי ההנקה היתה בפירוש בחירת נוחות. נראה לי הרבה יותר קל ונוח להניק מאשר לא להניק. הציצי תמיד זמין, החלב תמיד בטמפרטורה הנכונה, את אף פעם לא שוכחת אותו בבית, אף פעם לא נתקעת עם פחות מדי, אפשר להניק בכל מקום, וכל מה שזה דורש ממך זה רק להרים את החולצה. הייתי עם אורי בבית 4.5 חודשים, ואחר כך חזרתי לעבודה, והמשכתי להניק מלא. פשוט פעם ביום, בהפסקת צהריים, הייתי נועלת את הדלת של החדר שלי ושואבת חלב, ולמחרת הוא היה אוכל את החלב השאוב. זה לא היה ממש בעיה בעיני. אגב, גם יצא לי להיות 4 ימים בחו"ל בזמן הזה, ושאבתי שם. אבל מה שבאמת מרגיז אותי הוא, שהחברה שלנו לא מסוגלת לקבל את הנשים כיצורים תבוניים, אינטיליגנטיים, שמשתמשים בחכמה ביכולת הבחירה שלהם. לא משנה במה את בוחרת, הבחירה שלך מוטלת בספק. אם בחרת להניק אז את פרימיטיבית ("גם לבקו"ם תלכי איתו?" - אגב, התשובה לזה היא, שלא, כי עד שהוא יגיע לגיל 18 כבר יהיה שלום והוא לא יצטרך ללכת לצבא...), אם בחרת לא להניק, אז את עושה עוול לתינוק שלך. בכל מקרה, אין כבוד לכך שקיבלתי החלטה מושכלת, לאחר מחשבה, תוך שימוש בכלים שעמדו לרשותי, ואת ההחלטה הזו יש לכבד!

כיף לך שיש דלת לנעול ...

אני עובדת בחברת הי-טק ויש לי רק כוך, אז אין דלת לנעול. בלי קשר להנקה, הרבה פעמים היתי מוכנה למכור את נשמתי תמורת תקרה ודלת ופרטיות. לשמחתי היום כבר עומד לרשות המניקות חדר קטנטן, עם מנעול, מקרר ומקור חשמל (וזה בסך הכל מה שצריך) אבל בזמני זה לא היה קיים ולכן נאלצתי לשאוב בשירותים. וזו חברה בינלאומית גדולה, רב-תרבותית, שנחשבת למאוד נאורה ומתקדמת. לצערי אני מתרשמת שברוב מקומות העבודה לא מקצים עדיין מקום ספציפי לצורך הזה והוא גם לא נתפס כלגיטימי וזה מאוד מקשה על המשך ההנקה.

מאמץ = לשלב עבודה עם הנקה

לדעתי אפרת התיחסה למאמץ שכרוך בהמשך ההנקה לאחר שחוזרים לעבודה. נכון שיש אמהות שמצליחות להניק בבוקר ובערב ובשאר היום הילד מקבל פורמולה. אך נשים רבות ואני ביניהם, מוצאות שללא שאיבה בשעות העבודה יצור החלב הולך ודועך ולכן חיבות לשאוב כל 3 שעות. ושאיבה זה רק מאמץ, לא כיף, לא נוח, לא מהיר. ומצד שני גם דורש התעסקות עם בקבוקים, עם המשאבה ונקיונה, עם קירור או הקפאת החלב (ואז גם הפשרתו) נקיון המשאבה וכו´. שלא לדבר על כך שכיום שאיבה במקום העבודה עדיין מעוררת הרמת גבה בהרבה מאוד מקומות (בניגוד למשל הפסקות עישון או קפה שזה נתפס כבסדר גמור...)

אפרת_ח

New member
אכן, הנקה היא מאמץ כאשר האם עובדת

אני שאבתי לגדולה ובכוונתי לשאוב גם לקטנה, אבל זה לפעמים מסורבל, מכאיב ומלחיץ.

ליאת +

New member
הנקה=הענקה

נתקלתי בסיסמה הזו בתקופה בה עיינתי בספרי הריון ולידה. זו רק דוגמה לשטיפת המח שנעשית בנושא.

סיסמאות

זו בדיוק הבעיה עם סיסמאות - הן לא מוסיפות דבר לאישה שרוצה להניק, היא צריכה עזרה תכלס. ומצד שני זה מרגיז את אלה שבוחרות לא להניק (ובמקרה הגרוע גורם לרגשות אשם). ובכלל ספרי הריון ולידה וטיפול ילדים נוטים להיות מלאים בססמאות, סטריאוטיפים והנחה סמויה שכולם חיים בתא משפחתי של אבא, אמא וכלב.

ציפי ג

New member
אורין סחתין על הרעיון

אני כל הזמן מחפשת רעיון להסבה מקצועית, שלא דורשת יותר מידי לימודים. נתת לי רעיון. עכשיו אני רק צריכה למצוא אם שיכולה להרשות לעצמה לשלם לי משכורת הוגנת.

למעלה