ושוב- דיכאון.

ושוב- דיכאון.

פעם בכמה זמן אני נכנס לדיכאון. לפעמים אני מתחיל קשר (עם גבר) ואחרי שבוע מרגיש רע עם זה. הסיבה נורא פשוטה- אם אין אף רב בעולם שייתן את ברכתו לקשר הזה אז אני בתור אדם מאמין, לא יכול לקבל את. ולמען הסר ספק- אני מאמין. ממש מאמין. לסבל שאני עובר אין השפעה על אמונתי כמו שאדם קרובו ואהובו נפטר לא יפסיק להאמין. יש למישהו עצה איך להמלט מהדיכאון למרות המצב הזה? ונא לחסוך ממני חיזוקים וחיבוקים שיטחיים.

יום.

New member
אני לא חושבת שיש פתרונות קסם

רצה הגורל והועמדת במצב שבו כך או כך עליך לעשות וויתורים. השאלה היא מה יותר חשוב לך האושר הפנימי שלך? או ברכת רב?

אצלי זה אחרת

כשאני חש אוהב ונאהב אני מרגיש שהקב"ה ממש איתי והאמונה שלי מתחזקת וכמובן השמחה. רבנים לא יתנו את ברכתם לקשר חד מיני אבל אם יש רב שאתה קרוב אליו אישית והוא מודע לרקע ולהיסטוריה הפרטית שלך כאדם אני בטוח שהוא יכול , כאדם פרטי, לשמוח איתך בשמחתך על שמצאת אהבה וקשר, גם עם גבר. בכלל, הרבנים אינם המתווכים הבלעדיים לקשר עם הקב"ה. אהבה מבחינתי היא חיזוק באמונה ודווקא היעדר קשר ואהבה מדרדרות אותי באמונה, כיוון אני מאמין שאהבה היא מתנה גדולה של בורא עולם לבני האדם ואם ה' מונע אותה ממני אז גם אני קצת מתרחק... נשמע נרקסיסטי ואנוכי, אבל ככה אני מרגיש וכמובן שאהבה מעצימה אותנו כבני אדם ומאפשרת לנו לחולל שינויים לטובה בעולם. ככה שאם ישנה אהבה בחיי אז אני מרגיש אנרגיה יכולת להתמודד עם אתגרים רבים וגם לעשות טוב ויש הרבה אפיקים ונושאים שאפשר לנסות לתקן בהם עולם.

io4minyan

New member
אם יש דבר שלמדתי במעט שנותיי זה

ההבדל בין ייסורים לבין סבל ייסורים הם כאבים של נסיונות, של מאבק כדי להיות טוב יותר.ייסורים זה דבר שמחשל. סבל זה כאב סתמי לחלוטין שלא מוביל לכלום, שמרוקן את הקרביים. שאל את עצמך האם מה שאתה מרגיש עכשיו זה יסורים על ה"מעידה" שלך שהם חלק מההתעקשות להיות סטירייט מהקונצנזוס או- סבל שנובע מאי שביעות רצון מהשליחות שקיבלת בעולם הדחוס הזה אנחנו קיבלנו לאהוב את הלק מקובל, את הלא רגיל, את המעורר מחלוקת אולי בדרך הזו אנחנו מלמדים מהי אהבה שאינה תלויה בדבר אולי בדרך הזו אנחנו מלמדים שהאהבה היא מטרה בפני עצמה ולא אמצעי לעשיית מצוות אחרות ( הבאת ילדים וכו' ) אולי...

מצטרף לדעתה של יום

אם זאת היעדר פתרון קסם איננו סיבה לייאוש. ידידנו היקר זאבי'ק, המופיע לעיתים כאן בפורום, מנהל פורום תמיכה ב"נענע". אני ממליץ מאוד לשמוע גם את דעתו כאיש מקצוע וכהומו דתי. מה, שאני יכול להציע לך, הוא להתנחם בכך, שיש כאן עוד רבים כמוך, ואף אני ביניהם. ראשית אציע לך להפריד את הפ]נימיות מהחיצוניות שלך. כשם שאיש לא מתעניין, מה עושה זוג סטרייט נשוי בחדר המיטות, כך גם אתה אינך צריך לתת דו"ח לאף אחד על קשריך המיניים. השתדל למצוא את הטוב, שבכל אחד, וגם לנסות להבין את אלה, החולקים עליך. השתדל להעסיק עצמך בדברים המעניינים אותך (מוסיקה כדברי טוהר): ספורט, שיעורי תורה, הרצאות, קונצרטים, וכל מה, שחביב עליך. השתדל אף לתמוך באחרים באופן הדדי. תמיד טענתי, שהפורום יכול לשמש במה מצוינת לכך. אני מוכן להוסיף עוד כהנה וכהנה אבל זקוק לקצת יותר יוזמה מצדך. גבכל מקרה אני שולח לך
חם ורחב ומאחל לך, שתצא ממצבך במהרה ותשלים עם מה שאתלה. יש אנשים במצב גרוע בהרבה ואין שום סיבה להיכנס לדיכאון בגלל זה.

מצטרף לתגובתה של יום

אם זאת היעדר פתרון קסם איננו סיבה לייאוש. ידידנו היקר זאבי'ק, המופיע לעיתים כאן בפורום, מנהל פורום תמיכה ב"נענע". אני ממליץ מאוד לשמוע גם את דעתו כאיש מקצוע וכהומו דתי. מה, שאני יכול להציע לך, הוא להתנחם בכך, שיש כאן עוד רבים כמוך, ואף אני ביניהם. ראשית אציע לך להפריד את הפ]נימיות מהחיצוניות שלך. כשם שאיש לא מתעניין, מה עושה זוג סטרייט נשוי בחדר המיטות, כך גם אתה אינך צריך לתת דו"ח לאף אחד על קשריך המיניים. השתדל למצוא את הטוב, שבכל אחד, וגם לנסות להבין את אלה, החולקים עליך. השתדל להעסיק עצמך בדברים המעניינים אותך (מוסיקה כדברי טוהר): ספורט, שיעורי תורה, הרצאות, קונצרטים, וכל מה, שחביב עליך. השתדל אף לתמוך באחרים באופן הדדי. תמיד טענתי, שהפורום יכול לשמש במה מצוינת לכך. אני מוכן להוסיף עוד כהנה וכהנה אבל זקוק לקצת יותר יוזמה מצדך. גבכל מקרה אני שולח לך
חם ורחב ומאחל לך, שתצא ממצבך במהרה ותשלים עם מה שאתלה. יש אנשים במצב גרוע בהרבה ואין שום סיבה להיכנס לדיכאון בגלל זה.

גנימדס

New member
עצה קטנה

מישהו פעם אמר לי שאם בא לך להיות בדכאון=תהיה בדכאון. אם זה מה שאתה מרגיש שאתה צריך.....אז לך על זה. אם כרגע בא לך להיות עצוב, וקשה לך עם זוגיות אף אחד לא כובל אותך בשלשלאות , כשיתאים לך אז יתאים לך...

ריק בש

New member
קצת דברי הלכה שאולי ינחמו אותך

התורה אוסרת מין אנאלי בין גברים בעונש מוות, אבל אינטימיות אחרת בין גברים (הוצאת זרע ומין מסוגים אחרים) נאסרת, לפי חלק מהדעות, רק מדברי חכמים. במקומות של צער גדול לפעמים הותר לעבור על דברי חכמים (כתובות ס, מנחות לח). אם היה רב אורתודוקסי מספיק אמיץ בזמננו הוא יכול היה להכליל גם את עניין ההומוסקסואליות בקטגוריה הזו.

למעלה