ושוב בעניין גמילה

ושוב בעניין גמילה

בזמנו התייעצתי כאן בעניין גמילתה של בתי, היום בת שנתיים וחודשיים, מחיתולים. רק להזכיר, מזה מספר חודשים הילדה יוזמת עשיית פיפי בשירותים (בעיקר בבוקר ובערב), כנראה חיקוי של אחותה הגדולה, ומדי פעם מבקשת להוריד חיתול. התלבטתי אז אם להתחיל גמילה לאור האיתותים ממנה, ובעצתה של נעה החלטתי להוריד חיתול מדי פעם בלי לצאת בהכרזות רשמיות, וכך עשינו. רוב היום היא הייתה עם חיתול ומדי פעם כמה שעות בלי, בלי פספוסים (אבל גם בלי הרבה פיפי בשירותים). לפני שלושה ימים היא סירבה לשים חיתול בבוקר ומכיון שהיה נראה לי שהיא מוכנה ומכיון שכבר קיץ (אחת הסיבות שלא רציתי לגמול הייתה שאנחנו גרים בארץ קרה מאוד ונראה לי לא מתאים לגמול בחורף), לא החזרנו לה את החיתול מאז, למעט לשנת צהריים ושנת לילה. שמנו שני סירים בבית, במקומות נוחים, בשירותים יש ישבנונים ויצאנו לדרך. ומאז, אמנם רק שלושה ימים, אבל כל הזמן פספוסים. האמת שזה לא פספוסים בכלל וזו הסיבה שאני כותבת. היא מתעלמת מעניין הפיפי. עושה פיפי בתחתונים ולא אומרת לנו, ונשארת רטובה עד שאנחנו שמים לב. אנחנו מזכירים לה מדי פעם, היא אומרת שאין לה פיפי (היא מדברת שוטף) וכמה דקות אחרי זה עושה בתחתונים. מדי פעם, כפעמיים ביום, היא עושה בסיר או באסלה. שקלתי להחזיר לה את החיתול, אבל אני יודעת שזה לא מומלץ. אולי היא עוד לא מוכנה? אולי זה אלמנט של חיקוי של אחותה ותו לא? מנסיוני עם הגדולה, שנגמלה בגיל שנתיים ושלושה חודשים, הגמילה מפיפי הייתה מלווה בשיתוף פעולה שלה ופספוס באמת היה פספוס, כזה שהיא הצטערה עליו ומיד באה להודיע שצריך להחליף לה (למרות שמקקי לקח לה עוד כמה חודשים טובים להגמל). אז אחרי כל המגילה - מה עושים מפה? ממשיכים עם הגמילה? מפסיקים? תודה למי שהגיעה עד כאן

כרמית מ.

New member
שלושה ימים זה כלום זמן

לפעמים, זה חלק מהליך הגמילה ומהווה בדיקה - של התגובות שלכם ושל עצמה. הרבה פעמים, כשהילד מוכן לגמילה, יש כשבוע כמו שאת מתארת - ואח"כ הילד יבש (טוב, פה ושם מותר לפספס, אבל מעט). מה שחשוב במיוחד בתקופה הזו, זו התגובה שלכם. לדעתי, כמה שפחות לעשות מזה עניין. תתיחסו אליה כאילו היא עדיין לא גמולה ורק עושה ניסוי בבלי טיטול - לא להזכיר, לא לבדוק כל רגע. אולי היא עוד צריכה קצת זמן בשביל ללמוד להכיר את התחושה של לפני שעושים פיפי. לדעתי - תנו לה זמן. אם יעבור זמן (נניח - עוד שבועיים) ולא תראו שיפור (כשלהערכתי יגיע שיפור פתאומי ומשמעותי, אבל יכול גם להיות שיפור בהדרגה), אז אפשר להציע לה לחזור לטיטול (בעדינות, שלא יראה ככישלון שלה). הקריטריון העיקרי הוא היכולת שלכם להשאר בשלוות נפש לפספוסים - ולאורך זמן, זה קשה, ולכן עדיף לחזור לטיטול ולנסות שוב בהמשך, מאשר להגרר למאבקי כוח. אם יש לכם יכולת להשאר בשלוות נפש, אז תמשיכו.

מאז שכתבתי את ההודעה

קרה עוד משהו שבו רציתי לשתף וזאת בדיוק הנקודה שאת, כרמית, מעלה. רוב היום היא עם המטפלת שלה. בחורה בת 27, ללא ילדים, פעם ראשונה ליד ילד נגמל...הסברתי לה לקחת הכל בשויון נפש, כשיש פספוס להחליף בענייניות וכו'. אבל נראה לי שהיא כן עושה מזה עניין, גם אם לא בקול רם. קודם הקפצתי אותן לקבוצת משחק שלהן והבת שלי פספסה באוטו. כשהמטפלת הוציאה אותה מהכסא היא אמרה בקול שקט אבל עם הרבה אינטונציות (קשה לי להעביר בכתב.., טון די דרמטי)"אוי, היא עשתה שוב..". אמרתי לה שזאת לא בדיוק התייחסות עניינית והיא הסתכלה על הילדה ואמרה שהילדה לא מגיבה לאמירה שלה. לכי תסבירי למי שאין לו ילדים שילדים קולטים אותנו גם בלי מילים... בכל אופן, מה שמסתמן כרגע, ועדיין אשמח לשמוע עוד תגובות, זה להחזיר את החיתול, בלי לעשות עניין (כמו שלא עשינו עניין מההורדה) ולנסות שוב עוד כחודשיים, כשאני אהיה איתה בבית. נראה לי שלא אצליח להעביר למטפלת (והיא איתה 10 שעות ביום) את היכולת להתייחס בשויון נפש לפספוסים.

מה שתיארת דומה שלמה שהיה לנו

עם אייל. גם הוא ביקש כמה פעמים לעשות בשירותים/בסיר. גם הוא ביקש בוקר אחד ללכת לגן בלי טיטול. גם הוא לא היה בשל. הטיטול נשאר. עכשיו כשהגיעו הימים החמים הוא (למעשה מאז החמסינים שהיו לפני פסח) בבית כל שעות אחה"צ בלי טיטול - יוצא להשתין בגינה או נכנס לשירותים. הוא לא מוכן ללכת עם מכנסיים או תחתונים, ולכן מסתובב רק עם חולצה (כשיוצאים לטיול אז גם נעלים
). מה שעוד ראיתי אצלו - אם אני מציעה לו להיות בלי טיטול הוא מסרב אבל אם ננחי אני מורידה לו טיטול (למשל בבוקר או כשחוזרים מהגן) שהיה עם הרבה פיפי ולא שמה חדש - הוא מסכים. במשך היום, בגן הוא עם טיטול. הוא לא מוכן להוריד ואני לא מוכנה ללחוץ עליו. בקיצור - נראה לי שהמסקנות שלנו די דומות - לא להיע ולא לסרב.. מדי פעם ליזום מצבים של טווח ארוך יותר בלי הטיטול, אבל רק בסביבה מאפשרת (למשל - אני הייתי מוותרת על שיתוף המטפלת שלכם בעניין). בהצלחה!

osnat2

New member
אני חושבת שהיא לא מוכנה

פשוט לא "בא לה" לקחת עדיין על עצמה כזו אחריות גדולה. כל עוד זה בא מדי פעם, לפי מצבי הרוח שלה, זה היה מצויין. אבל עכשיו שזה באופן קבוע היא רואה שזה לא מתאים לה. בדיוק אותו סיפור היה לי עם בני (היום בן שלוש וחודשיים), הוא כאילו הראה מוכנות אבל ברגע שהחלטנו שהולכים על זה הוא פספס בלי לשים לב בכלל (בדיוק מה שאת מתארת). אז פשוט שאלתי אותו !! לא בזמן פספוס,אלא בארוחה צהריים, שאלתי אותו: "נו, איך נראה לך בלי חיתולים? אתה אוהב תחתונים יותר או חיתולים יותר?" והוא בשיא הפשטות אמר לי: "אמא, קשה לי עם תחתונים, אני רוצה חזרה חיתול" וזהו, זה היה הדבר הפשוט ביותר לעשות, לשאול את הילד. ובגיל שנתיים ושמונה חודשים הוא הוריד חיתול ביום אחד וזהו. בלי פיספוסים ! כל עוד זה לטובת הילדה ורצונה המלא אין שום בעיה בלחזור לחיתול.

לאה_מ

New member
אני מצטרפת לדעות שהובעו כאן לפני

בעד החזרת הטיטול, וגם בעד לשתף את הילדה בתהליך (שמתי לב שהרבה פעמים יוצא לך פיפי בתחתונים. מה דעתך? את רוצה טיטול או להמשיך עם התחתונים?). אני מסכימה איתך שכנראה עדיף שאת תהיי מעורבת בגמילה, ופחות המטפלת, אבל אם הגמילה תהיה מוצלחת, כמו שתארו כאן כבר קודם, היא תבוא בעיקר מהילדה, ואז יהיה הרבה פחות חשוב מי מכן נמצאת שם בדיוק באותו רגע. תשאירי סיר וישבנון גלויים ונגישים, תחזירי לה את הטיטול בהסכמה מצידה, אל תעשי מזה עניין, וכשיתאפשר לך נסי לתת לה להסתובב ערומה כמה שיותר (ואז תוכלי להחליט לאיזה כיוון כדאי ללכת), וכמובן - אל תשכחי לעדכן אותנו

למעלה