ושוב, ארה"ב מטילה

tia3

New member
ושוב, ארה"ב מטילה

בשבילנו וטו על הצעת החלטה של מדינה ערבית כנגדנו. הפעם זה היה נגד המשך בניית הגדר. כל פעם יש להם איזה רעיון חדש, כשבראשותו עומדת באופן כה אבסורדי כחברה במועצת הביטחון - סוריה, לנסות להפנות עוד יותר תשומת לב אל ישראל. הפעם האחרונה הייתה בטענה שגדר ההפרדה היא גדר להפקעת קרקעות. ראו איזה הלם ראו איזו הפתעה - רוב מוחץ של המדינות החברות לא התנגדו.. ארבעה נמנעו ברוב טובן. מעניין שתמיד החלטות הגינוי האלה לישראל לא כוללות שום פסיק או פיסקה על הטרור המתמשך של הפלסטינים, או גם על הסבל של האזרחים הישראלים. ואותי מעניין לדעת למה בכל פעם שאנחנו נכנסים לשטחים או דברים מעין אלה כל העולם צורח וצווח על הפרת זכויות אדם, על סבלם של כל האומללים, על מעשים בלתי חוקיים שלנו ושאר יציאות, ואילו כשמתרחש פיגוע בישראל - האו"ם "מגנה את פעולות הטרור" ו"קורא להנהגה הפלסטינית להמשיך להילחם בו". "להמשיך"??? מתי הם התחילו בכלל??? מה עם גינוי לסוריה, איראן ושאר מדינות ערביות תומכות, ממנות, ומשלחות טרור???

ginni

New member
אין וגם לא תהיה

מדינה שתתמוך בישראל בפומבי (טוב.. חוץ ממקנזיה ואיי מרשל
), במיוחד לא מדינה אירופאית, והסיבה לכך היא נפט... הזהב השחור. מה לעשות שלערבים יש אותו, ולנו אין. העולם המודרני מתבסס על הנפט, הוא חיוני לנו כמו האוויר שאנחנו נושמים, לכן אין פלא שאותן מדינות לא רק שלא יתנגדו למדינות ערב, אלא אף יתמכו בהן, והכל מתוך אינטרס כלכלי מובהק. בואי גם לא נשכח את זה שאירופה האנטישמית, בחלקה, לא תמכה בהקמת המדינה היהודית, אז מה הפלא שהיא מתנגדת למעשיה? "אז יש טרור? נו אז מה?-- בעיה שלהם", זאת הגישה. אם לא היה את האינטרס הכלכלי לא ארה"ב ולא אף אחת ממדינות אירופה לא היו שמות קצוץ על מה שקורה במזרח התיכון... יש להם חיים מספיק טובים שם גם בלי להתערב בבעיות פה. אז לא, אני לא מצפה מהן לגינוי על פעולות טרור וגם לא לתמיכה בנו. כן הייתי מצפה מהן, כמדינות נאורות, להבין שהבעיה הערבית-יהודית באיזור זה לא משהו שיעלם ע"י כמה הסכמים. יש פה שנאה שהשתרשה מדורות דורות, היא לא תעלם כ"כ מהר... לאף אחד אין שרביט קסמים. וזה גם נמאס שהן כל הזמן מטיפות לנו שלא לפעול כנגד הפלסתינאים... מה? הן היו נותנות לאזרחיהן להתפוצץ ברחובות?

ולא ניתן שלא להעריך את ארה"ב

אפילו לאחד כמוני, שיש לו ביקורת רבה על ארה"ב ביחסה לישראל, קשה שלא להוקיר תודה לארה"ב על העזרה שהיא מושיטה לנו לפעמים. אם רק היו האמריקאים מפנימים שכל נסיגה ישראלית ביש"ע ובגולן תקרב את קיצה של הדמוקרטיה היחידה שעליה הם יכולים לסמוך מלבד על עצמם ועל בריטניה (ראינו את היחס של אירופה וטורקיה במלחמת עיראק...)- היה יכול להיות טוב יותר.

ראליסט

New member
צר לי,

אבל,מה לדמוקרטיה וליחס למדינת ישראל??? צרפת,גרמניה,שבדיה...כל מדינות אירופה,הן דמוקרטיות למופת. דווקא בארה"ב,נבחר נשיא,לאחר שלמרות שקיבל פחות קולות ממתחרהו,החליט שופט עליון (ממפלגתו של בוש,אגב),שהניצחון בפלורידה ,הוא של בוש. לכן גם אני חושש מכל עניין בית המשפט לחוקה,שבו יהיה יצוג פוליטי.ראינו כבר מה קורה,כאשר בית המשפט נשלט ע"י פוליטיקאים-במקרה זה בארה"ב. מה הקשר בין התנגדותה של צרפת למלחמת עירק,לבין היותה או אי היותה דמוקרטיה??? והרי רוב אזרחי צרפת הפגינו כנגד האמריקאים. אגב,כל מלחמת עיראק עזרה מאד לישראל,וסיעה לעיראקים להפטר ממשטר הדמים של הפושע סאדאם.אבל כפי הנראה (אלא אם יתגלה ההפך בהמשך),לא היה בידי סאדאם שום נשק להשמדה המונית.בגלל זה מצבם הפוליטי של בוש ובלייר,גרוע מאד בארצותיהם.

צר גם לי, אבל...

אני אפילו לא מצליח להבין מה אתה רוצה. זה יותר ויותר נראה כאילו פיתחת איזו אובססיה אישית כלפיי ולפיכך אתה מרגיש חייב לענות לי על כל דבר שאכתוב, אפילו אם אכתוב ש"השמש תזרח מחר בבוקר".

ראליסט

New member
קורה שלא מבינים...

אמנם הבנתי בחטף מדבריך ,שאתה טוען שמדינות אירופה אינן דמוקרטיות,ולא שישראל היא הדמוקרטיה היחידה במזה"ת, אבל המסקנות שלך "אובססיה אישית..." קצת מחליאות. באמת שאין לי "אובססיה". מעניין שאתה תמיד מתמקד בענינים "רפואיים",גם כאשר אני נוגע בענינים שאין לך תגובה ענינית. אולי לך יש אובססיה.הרי אתה טענת לאחרונה ,שאין אתה מגיב ענינית לדברי (למשל כשכתבת על שרון "כאיש הצבא הגדול ביותר של מדינת ישראל ב-2000 השנים האחרונות). למי שיש פה באמת אובססיה,זה לכל אילו,שמאשימים את השמאל,כאשר הימין בשלטון,ואינו נותן שום תשובה לטירור.

עמרי ר

New member
האו"ם הפך ללא-רלוונטי

עצם העובדה שמדינת טרור דיקטטורית כמו סוריה יכולה לשבת בנשיאות מועצת הבטחון, ממחישה לאילו דרגות של חוסר-רלוונטיות הגיע הארגון הזה. המדינות הערביות, המוסלמיות וה"בלתי-מזדהות" הפכו את האו"ם לגוף פרו-ערבי, אנטי-מערבי, שמשמש בעיקר את מדינות ערב לניגוח מדינת ישראל. טוב שיש את האמריקאים שמונעים קבלת החלטה נגדנו כל שני וחמישי, אבל עד שלא יקום גוף שיאגד בתוכו רק את המדינות הדמוקרטיות, ויחליף את האו"ם הכושל, לא יהיה בעולם ארגון שבאמת יקיים את מטרותיו הראשוניות של האו"ם.

hungry penguin

New member
מאמר מבריק בעניין

מצורף קישור למאמר של יהושע מורבצ'יק, יהודי אמריקני, על ועדת זכויות האדם באו"ם וגם על כל האירגון כגוף. מה שמייחד את הכתבה היא האובייקטיביות המוחלטת שלה. הכל מגובה בעבודות עד לפרט הקטן ביותר, ובעצם כמעט שלא מובעת שם דעה בכלל. עם זאת, פשוט אי-אפשר שלא לקבל את הדעה שלך בעניין, אחרי קריאת המאמר - לפחות לא בלי להתכחש באופן בוטה למציאות.

רונאל1

New member
לא רלוונטי כמו ערפאת ../images/Emo13.gif

אין ספק שעם גישה מהסוג שרוזנקרנץ מייצג, כל העולם לא רלוונטי. מעניין למה המנהיג שבו בחר, מתקפל כל כך בפני העולם הזה ומדוע שרון החליט לסלק את ערפאת (אבל לעולם לא לבצע) אם ערפאת ממילא לא רלוונטי...

למעלה