ושוב אפרים קישון...

ברק 188

New member
ושוב אפרים קישון...

השבוע בערוץ הסרטים הישראלי הלויני "יס" מחווה לאפרים קישון. בין הסרטים: תעלת בלאומליך, השוטר אזולאי, סאלח שבתי. בתוכנית מופע הקולנוע של זאב רווח אירח הנ"ל את אפרים שלנו, מזה נהנתי אדם מיוחד הזכיר לי בשנניות ןחוש המור עם המבטא הכבד ההונגרי שלו את אותם שיר-די קרובי משפחתי מהעבר שאותם מזמן הטבע לקח אותם -אז אימצתי לי את אותו הונגרי חם/חכם/ונחמד להיות לי לקרוב משפחה אפילו שהוא לא יודע ולא ידע ,באמת מה זה משנה העיקר איך אני מרגיש עם זה.

ובנו הוט' ממליץ לך לאמץ ../images/Emo108.gif../images/Emo107.gif

היום ראיתיו בפינתו בתוכנית הבוקר. בכל פעם מציגים כלבים ו/או חתולים מקסימים לאמוץ. מועדים לשמחה. רחל

יוליקה

Member
מנהל
רק חיכיתי להזדמנות לספר

בשנות החמישים והששים היה בית קפה ליד בית הכנסת הגדול בתל אביב (אלנבי). קפה "ריו" . בבית קפה זה התקבצו דוברי הונגרית, שעיקר עיסוקם היה כתיבה ספרותית או עיתונאית ואמנים שונים. בין פוקדי בית הקפה היו דוש וזאב הקריקטוריסיטים, טומי לפיד, קישון, העיתונאים של UJ KELET ומעריב (ההונגרים שבינהם). אני הייתי בתור ילדה בבית קפה הזה עם אבא שלי ז"ל. בית הקפה הזה ניכנסו באופן קבוע מוכרי כרטיסי פיס. אבי היה קונה מהם סדרות שלמות. אם זכור לכם לכרטיס פיס של פעם היה מצורף שובר שניקרא: זוטא. בהגרלות אז בכל סדרה זכו 2 מספרים במחיר הכרטיס. כמו כן גם בזוטא עלו בגורל 2 מספרים במחיר הכרטיס. אי לכך ניתן היה לרכוש סדרות מראש כאשר מקזזים 2 כרטיסים שעשויים לזכות וכמו כן בזוטא. כך אפשר היה לרכוש סדרות שלמות כאשר לא משלמים את מלוא המחיר. הרעיון לסרט "ארבינקא" בא מבית הקפה הזה. השם הוא שמו של אבי שהיה ארוין. לכן בכלל צריך לא להגות את השם ארבינקא בקמץ אלא ארבינקא בצירה. הישראלים התקשו לומר את שם בצירה וכך נישאר השם בקמץ. בבית הקפה הזה היה גם מוכר קבוע של מסרקים, סכיני גילוח, שרוכי נעליים וכיו"ב כך שגם דמותו נילקחה מבית הקפה ריו. אגב, השחקן אברהם רונאי שמשחק בסרט את עוזר ראש העיר גם הוא היה מבאי בית הקפה.

טומי*

New member
הבית קפה קיים היום בשם .....

אחר ויש שני שותפים בני כחמישים. אחד השותפים ארטור שמו עבד איתי בקונדיטוריה אחרת בשם רינת שהיה באלנבי בין בלפור לברנר בשנות השבעים.

למעלה