ושוב אני מתפתלת:

ענתש

New member
אוי ואבוי ! לא יודעת מה הייתי עושה.

גם אצלינו בשבוע שעבר... נסענו באוטו ונהג אחת חתך אותנו בפראות ובעלי אמר "אלוהים ! מי נתן לך רשיון ?" ונגה מייד שאלה - "אבא, מי זה האלוהים הזה ?". נאלמנו דום.

הילדים שלי החליטו בדיון פנימי,

שהחיות שאנו אוכלים הם כאלו שכבר מתו ממילא. לא טרחתי לתקן אותם....

אלדורית

New member
דיון מעניין--מוסיפה זוית אישית

ניסיתי לא מזמן צמחונות והפסקתי אחרי חודש, כשגיליתי שמשמעות הצמחונות שלי היא בעיקר שהכלבה שלנו מקבלת יותר בשר (השניצלים שהילדות בסוף לא אוכלות, ושפעם אני הייתי אוכלת). כיון שהמטרה לא היתה שיפור התזונה שלה, הרגשתי מטופשת והפסקתי. איך אפשר להיות צמחוני כשמגלים בעלי חיים (וילדים) שאוכלים בשר? לכלבה שלי יש זכויות עודפות על פני? לא נראה לי. אני קרניבורית מתונה, ואף פעם לא מכינה בבית שום דבר שינק. כרגע נוח לי עם זה בדרך כלל, וזה גם מה שאני אומרת בשיחות שלי עם הגדולה על הענין. (אגב, יש לה חברה צמחונית, שאמא שלה "מסדרת" אותה ומכינה לה מאכלי בשר בלי לגלות לה שהם כאלה--זה נראה לי פסול ביותר, אבל זה לא הדבר הכי גרוע שהאמא הזאת עושה...).

motior

Member
אפשר

בתור אבא צמחוני לילדים אוכלי בשר - אין לי שום בעיה. אבל אני ממש מחכה ליום שהילדים שלי יתחילו לשאול שאלות כאלה - אשמח אם יהפכו לצמחונים (מרצונם החופשי!) ואגב - יש לי גם חתולה. חדשות מדהימות: חתולים וכלבים הם אוכלי בשר - זה לא "זכות" מבחינתם אלא האופציה היחידה. ואילו אנחנו גם "אוכלי כל" (מסוגלים להתקיים על תזונה צמחונית או על בשר) וגם יש לנו את הזכות (האמיתית) להחליט מה אנו רוצים לאכול.

למעלה