ושוב איתכן

מצב
הנושא נעול.

ג ל2

New member
ושוב איתכן

ושוב איתכן
רציתי לקבל בבקשה ממי שמכירה או יודעת חוות עדת לגבי צינתור חצוצרות ,קראתי על הצינתור אתמול בעיתון וזה נשמע ממש מפתה אפילו טוב מדי ,חשבתי שאולי במקום לרוץ לטיפולים אלי כדאי לבדוק את זה קודם ,אשמח לשמוע עם משהי שמעה משהו בעניין, תודה מראש.

עברתי את זה

ושוב איתכן
רציתי לקבל בבקשה ממי שמכירה או יודעת חוות עדת לגבי צינתור חצוצרות ,קראתי על הצינתור אתמול בעיתון וזה נשמע ממש מפתה אפילו טוב מדי ,חשבתי שאולי במקום לרוץ לטיפולים אלי כדאי לבדוק את זה קודם ,אשמח לשמוע עם משהי שמעה משהו בעניין, תודה מראש.
עברתי את זה
בתה"ש, אצל ד"ר כהן אילון. הפרוצדורה עברה עלי בקלות- היא קצת יותר קשה מצילום רחם. הוא מבטיח 90% הצלחה בפרוצדורה (כלומר הצלחה בפתיחת החסימה) ואחריה לדבריו בחצי שנה שלאחר מכן יש 50% הריונות אצל אלו שהצליחו לפתוח את החסימה. בתנאי שאין בעיית פוריות נוספת. זה מתאים רק לאלו שהחסימה אצלהן היא פרוקסימלךית- כלומר בחיבור בין החצוצרה לרחם. במקרה שלי- 8 חדשים אחרי הפרוצדורה לא הייתי בהריון, ובלפרוסקופיה היסטרוסקופיה הודגמה חסימה דו"צ- כלומר שב ונחסם, והנני בIVF שניסיתי לחסכו. שמעתי על מישהי שהרתה אחרי הצנתור הריון ספונטני. ובנימה אופטימית: יש יתרון אחד לחצוצרות חסומות: סיבוך לא נדיר של IVF- הריון חוץ רחמי- כבר לא יקרה לי.

ברוכה השבה

ושוב איתכן
ברוכה השבה
אין לי מושג לגבי הצינתור אבל מאחלת לך הצלחה כבר בנסיון הראשון.

s h r o n i t

New member
אני עברתי צינתור

ושוב איתכן
אני עברתי צינתור
ואכן הריתי באופן ספונטני. מה שאת צריכה לעשות זה ללכת לרופא המצנתר עם צילום הרחם האחרון שעשית והוא יקבע אם את מתאימה לתהליך. כמו שנאמר פה,זה באמת תלוי במיקום החסימה ובחומרתה. במהלך הצינתור,הרופא שוב מצלם את הרחם ומכניס צנתר עם בלון,ממש כמו בצינתור לב. בעזרת הבלון הוא פותח את החסימה ולאחר מכן שוב מבצע צילום כדי לבדוק שאכן הדרך פתוחה.התהליך ממש לא ארוך וכשאני חושבת על כל טיפולי ה-IVF שעברתי,אני מצטערת שלא ידעתי על הצינתור קודם,זה היה חוסך הרבה כאב ואכזבות. אני הריתי כמעט שנה לאחר הצינתור והתינוקת שלי כבר בת 7 וחצי חודשים. מאחלת לך מכל הלב המון הצלחה ואם יש לך עוד שאלות אשמח לענות.

ג ל2

New member
שרונית

אני עברתי צינתור
ואכן הריתי באופן ספונטני. מה שאת צריכה לעשות זה ללכת לרופא המצנתר עם צילום הרחם האחרון שעשית והוא יקבע אם את מתאימה לתהליך. כמו שנאמר פה,זה באמת תלוי במיקום החסימה ובחומרתה. במהלך הצינתור,הרופא שוב מצלם את הרחם ומכניס צנתר עם בלון,ממש כמו בצינתור לב. בעזרת הבלון הוא פותח את החסימה ולאחר מכן שוב מבצע צילום כדי לבדוק שאכן הדרך פתוחה.התהליך ממש לא ארוך וכשאני חושבת על כל טיפולי ה-IVF שעברתי,אני מצטערת שלא ידעתי על הצינתור קודם,זה היה חוסך הרבה כאב ואכזבות. אני הריתי כמעט שנה לאחר הצינתור והתינוקת שלי כבר בת 7 וחצי חודשים. מאחלת לך מכל הלב המון הצלחה ואם יש לך עוד שאלות אשמח לענות.
שרונית
קודם כל תודה על התשובה , רציתי לדעת האם יש לך יותר פרטים סטטיסטים ? כמו השאלה שאני שואלת את עצמי שוב ושוב-למה הקופה לא מפנה אותנו לטיפול כזה לפני טיפולי ivf הרי הוא נשמע הרבה יותר זול ?ולמה הבנות מראש לא הולכות אליו ? האמת היא שאין לי סבלנות לתת לזה הזדמנות ,איבדתי את האמון שלי זה יקרה באופן טיבעי ,למרות שלפני הטיפולים הריתי מהר יחסית אך כמו שאת מתארת לעצמך זה הסתים בלפרסקופיה (ניתוח קטן שבו מוציאים הריון מהחצוצרה ) מאז היו לי עוד 2 כאלה והריון תקין אחד עם ילדה מקסימה אחת .(עולם ומלואו ). תודה מראש .

s h r o n i t

New member
אין לי פרטים. לא מכירה עוד נשים.

שרונית
קודם כל תודה על התשובה , רציתי לדעת האם יש לך יותר פרטים סטטיסטים ? כמו השאלה שאני שואלת את עצמי שוב ושוב-למה הקופה לא מפנה אותנו לטיפול כזה לפני טיפולי ivf הרי הוא נשמע הרבה יותר זול ?ולמה הבנות מראש לא הולכות אליו ? האמת היא שאין לי סבלנות לתת לזה הזדמנות ,איבדתי את האמון שלי זה יקרה באופן טיבעי ,למרות שלפני הטיפולים הריתי מהר יחסית אך כמו שאת מתארת לעצמך זה הסתים בלפרסקופיה (ניתוח קטן שבו מוציאים הריון מהחצוצרה ) מאז היו לי עוד 2 כאלה והריון תקין אחד עם ילדה מקסימה אחת .(עולם ומלואו ). תודה מראש .
אין לי פרטים. לא מכירה עוד נשים.
אבל למה שיפנו אותך להליך כזה פשוט,כשאפשר לשלוח אותך להפריה חוץ גופית שעולה הרבה יותר? הם מרויחים הרבה יותר על כל אחת שעוברת כזה טיפול. כששאלתי את הרופא שאצלו עשיתי את ההפריות בקשר לצינתור,הוא ממש ביטל את זה בהינף יד.אמר שאין לזה סיכוי וממש זילזל בתהליך. אני ההוכחה לכך נשזה דווקא עבד יפה מאוד.ההריון שהושג לאחר הצינתור הוא ספונטני לחלוטין. אני מאמינה שאם את מתאימה לתהליך,כדאי לנסות ולו רק בשביל הסיכוי שזה מה שיעזור.

מצב
הנושא נעול.
למעלה