ושוב איתכם

ושוב איתכם

תענוג לקרוא מה שכותבים כאן (ולפגוש מוכרים)
"תרגום" תאריך לועזי לעברי שייך(*) לתרבות עברית? לדעתי כן. מישהו מכיר אתר חינמי שיודע להמיר?
(*) המילה שייך נכתבת ב-2 יו"דים? ואם זה ראשי תיבות האם לא היה עלי לכתוב יודי"ם? ולמה בכלל יש גרשיים בשם האות יו"ד?

אוֹחַ

New member
כי יו"ד זה ר"ת של:

יא וורא די! איך שאת מסבכת עניינים, ד'! אגב, את מי את מכירה פה בדיוק?
תכלס, יש הרבה אפשרויות. עני לי קודם: כמה אחורה או קדימה תרצי לנסוע בזמן?

אני מסבכת? ../images/Emo2.gif אי אפשי

להפטר ממך!
(מקווה שאף אחד לא יספר לאחיך) ... לא הבנתי את תשובתך לגבי היו"ד האחת. ויש שם עוד 2 שאלות. לגבי המסע אחורנית: לפחות מיום קום המדינה (אשמח אם אפשר מתחילת המאה ה-20). לגבי קדימה עד שאתה תהיה בן 127 למשל. אבל הקדימה פחות קריטי.

מקווה שלא הצצת...

סתאאאאאאאאאאאם. דוקא היכרתי פעם את האתר הזה. שכחתי. קורה.
רבה. עובד כמו שעון שוויצרי (עוד יש דבר כזה?)

פעם הלכתי לפגישה עם

פרופ' הרסגור והוא אמר לי "אתה מדייק כמו שעון יפני" (אבל זה שייך לשרשור אחר)

אפילו השיחות שלו ברדיו

יותר מעניינות משיעורי הספרות שלי. הוא גם ימצא את הקשר הנכון בין הקיסרים לא רק השעונים.

אוֹחַ

New member
מ'בראשית' ועד קץ הדורות.

טוב, נו, ידעתי שיש לי את זה איפה-שהוא. כל שאת צריכה לעשות הוא לציין תאריך באחד מהלוחות, וכל השאר מיישרים קו. אם, למשל, תרשמי בלוח הגרגוריאני את התאריך של היום (12 למאי 2003), תראי בלוח העברי (למטה יותר) את התאריך: 10 באייר 5763 (5763 = התשס"ג - ה' אלפים תשס"ג לבריאת העולם.). ישנה גם האפשרות להוריד זאת למחשב, כך שתוכלי להשתמש בזה גם בצורה לא מקוונת.

נו, טוב

אני לא מרפרשת ואז אני פולטת שטויות ובשביל למחוק צריך פרוטקציה אצל ההנהלה, לא? אתר נפלא ותודה| רבה
וזה לא פותר אתכם מהשאלות האחרות.

עגנון

New member
שיר שהוא עתיק מיין ומתוק מדש"ב

שייך - זה עם פעמיים יו"ד, לפי הכלל שיו"ד שאין לפניה ואחריה אם קריאה מוכפלת (או כך לפחות אני זוכר את הכלל). אגב, לאיזה פורום את בד"כ שייכת?

אהלן ../images/Emo45.gif איזו קלבת פנים, ש"י ../images/Emo70.gif

שייכת? Moi? לפה אני באה כשאני ניזקקת לתרבות... העיצור Y - י' מוככפלת בתוך המילה ובסופה (אלא אם כן...) ראה במצ"ב. לא ענית על שאר שאלותי אמרה הנודניקית.

זה היה יזום

אל תקח את זה באופן אישי, אבל, בושה ונכלמת אנוכי, השיבוש הדומה הוא הדבר היחידי שאני זוכרת מ"תמול שלשום". יותר לגנות מורי מאשר לכבודי.

למעלה