ושב.... " השמורה "

• פותח הנושא mto
  • פורסם בתאריך

mto

New member
ושב.... " השמורה "

טוב... דבר ראשון מדוע צריך לשלם על מנת להיכנס ל"שמורה " הזו ? מדוע צריך ליוי של מדריך צלילה מן המועדון ... ואם אני לוקח מדריך צלילה שלא שייך לאילת ? האם זה נחשב ? אני מתכןן גיחה לאילת ויום ראשון שאני מגיע אני רוצה לצלול עצמאי לפי מה שאני מבין האתרים שאני יכול לצלול אליהם הם מספר נמוך מאוד. תגובות בבקשה ועוד משהו אם מישהו יוכל להמליץ על אתרי צלילה שאפשר לצלול אליהם ללא מדריך נחמד יהיה לקבל אותם עם הסבר קטן אך מדויק איך מגיעים אל האתרים הנחשקים הללו

mto

New member
מחיר ?

כמה עולה להיכנס לכל חופי הצלילה ....בממוצע כמובן ? והאם אני חייב מדריך ?

שוב,ושוב...

ופעם אחרונה:לא צריך לשלם כדי לצלול בשמורה! כתבתי קודם איך מגיעים לסלע משה ויהושוע.לא צריך מדריך,רק בן זוג והסבר קצר.(אא"כ אתה רוצה לצלול במעמקי השמורה "הגנים היפניים" ואז יוצאים בסירה עם מדריך.) אתרים ידועים הם:המערות,השולחנות(לא נפטון,מול סנובה),השמורה,האוניברסיטה,הסט"יל ובכלל האיזור שמול מלון הנסיכה. חבל לפרט כאן איך מגיעים לכל אתר,תגיע למועדון ותבקש שם הסבר והמלצות. אם אתה רוצה יחס באמת אדיב-לך לכפר הצוללים או סנובה.גם הכי קרובים לאתרים היותר עשירים באילת.

קותי

New member
צהובונת, בואי נדייק

לפי התקנות צריך לשלם שנכנסים לאיזור המגודר שבשמורה. זה שפחות או יותר 90% מהצוללים באילת לא עושים זאת עדיין לא אומר שלא צריך. כמובן שאם חושבים למה הרוב המכריע לא מקיים את התקנה הזו, עולים על הדעת דברים כגון: תקנה בלתי סבירה בעליל שבה גוף כלשהו מנכס לעצמו משאב טבע שצריך לעמוד לרשות הציבור כולו (וכן, אני גם כועס על דמי הכניסה לשמורת נחל דוד למשל). הקושי לאכוף איזור סגור על איזור הפתוח מכיוון הים. בעיקר אם ה"משתמשים" מגיעים מתחת לפני המים
לגבי הסירה והמדריך בגנים היפניים: האיצטלה היא שמירת טבע (מניעת כניסת צוללים מכיוון החוף), הגבלת מספר הצוללים ביום כדי להקל את העומד מעל הריף והטענה שהמדריכים של המועדונים מונעים מהצוללים בצלילות המודרכות פגיעה בריף. כמובן שזו שערוריה שאין כדוגמתה מכיוון שיש כאן אי צדק מוחלט, מה גם שזה פשוט לא נכון שהצלילות המודרכות מונעות פגיעה בריף. פשוט בעלי השררה הצליחו להעביר תקנות המשרתות את האינטרסים שלהם (בטווח הקצר) ולפגוע בציבור הצוללים - מבלי להועיל לריף.

Famous

New member
אז ככה: ../images/Emo73.gif

צריך לשלם כדי להכנס לשמורה כי היא מוגדרת "גן לאומי" והתשלום הוא לרשות הטבע והגנים הלאומיים. אם נמנע לשנייה או שתיים מציניות, התשלום הזה מיועד לממן את פעולות שמירת והגנת ערכי הטבע בארצנו הקטנטונת. אתה צריך ליווי של מדריך צלילה ממועדון כדי לצלול באתר "הגנים היפניים" מפני שכך מגבילים את מספר הצוללים שמגיעים אליו ובכך מקטינים את הנזק לאתר (וגם כמובן מכניסים עוד כסף לקופת המועדונים - אבל אנחנו נמנעים מציניות לרגע זה). זה שתביא איתך מדריך צלילה ממקום אחר לא יעזור לך, עדיין תצטרך לצאת לשם בסירה של אחד ממועדוני הצלילה. בכל אופן האתרים שאפשר לצלול אליהם בלי מדריך הם רבים וטובים (לדעתי) וצר המקום מלהכיל את כולם, בודאי שבצירוף הסבר מדויק איך להגיע. את שמות האתרים שאני אוהב תוכל למצוא בתשובתי מלפני מספר דקות ל"דגיש" כאן בפורום.

חי בר

New member
התשלום הוא לכניסה לחוף אלמוג

שהוא "גן לאומי". בתיאוריה, רשות הגנים הלאומית אמורה להשתמש בכסף הזה לשמירת הטבע, לתחזוקה של האתר, נקיון, ריקון פחים, אחזקת פקחים וכו´. במציאות, רשות הגנים הלאומית מאפשרת (תמורת תשלום מכובד) להשתמש באתרים לאירועים כמו חתונות, טקסים צבאיים וכו´. מומלץ מאוד לבקר לאחר ארוע כזה ולראות איזה "נקי" ומסודר הוא נראה. ת´כלס: משלמים עבור הכניסה לחוף אלמוג. החוף מתוחזק יפה, נקי, המקלחות סבבה ויש פקחים שבאמת יושבים בתצפית ופוקחים עין. הם גם מתדרכים צוללים איך ואיפה לצלול כדי לא לפגוע. מכאן ואילך זה כבר תלוי ברצונם הטוב של הצוללים ובחינוך שקיבלו. כפי שציינתי, אין שום בעייה להכנס מחוף בן הרוש, ואם יש סקוטר אפשר גם להכנס מהאוניברסיטה. בלילה/אחה"צ אין שם ממילא אפשרות להכנס בצורה מסודרת כי החוף סגור. לגבי המדריך" כאן יש סוגייה די מרגיזה. (דרך אגב, פעם פ"ש הודה שהוא היה אחד מאדריכלי השטות הזו, ולא ברור לי אם זה באמת או שהוא ניסה להתפאר על האיוולת הזו). ככה זה התנהל בסוף שנות ה-80: הרשות התירה לכמות צוללים מוגבלת לצלול בגנים היפניים. למיטב זכרוני, לא יותר מ-8 צוללים ביום. על מנת לצלול שם היה צריך להרשם במשרד ולעבור תדריך. אם הפקח התרשם ש-"אתה בסדר", אחראי ולא מתכוון לעשות נזק היית מקבל את המפתחות לשער הדרומי, ליד הגדר הגובלת עם המצפה. משם היו נכנסים לצלילה מהחוף, לאורך מצופי סימון ללא שום בעיות וללא שום נזקים. לפני כמה שנים החליט מי שהחליט שרק מדריך צמוד+צלילה מסירה בלבד זה מה שיביא את הישועה לגנים היפניים וככה זה מאז ועד היום. בכל מקום אחר (סלע יהושע, משה, וכו´ וכו´) אפשר לצלול ללא שום דייברסיטר. זהו. איפה אני ממליץ לצלול? ה מערות. מול סנובה. תוכל לשאול שם איך להכנס והם יצביעו לך על המיקום המדויק. צלילה יפהפיה בעומק רדוד ביום ובלילה. מול מלון הנסיכה. להכנס מהגשר הדרומי או ממצופי הסימון דרומית לו. צלילה נחמדה לעומק 15-30 מטרים. כל הקטע הרדוד בין מלון הנסיכה לסנובה הוא מקסים. האוניברסיטה. אתר נחמד לצלילת לילה בעומקים שבין 3-10 מטר. להכנס ממש מול חוף המגדלור, אולי אפילו להצמד לגדר בחלק הצפוני של החוף. יש בכל מקרה מצופי סימון לכניסה. השמורה. עם/בלי תשלום. סלע משה מקסים בכל מקרה. גם האזור מהגשר הדרומי ודרומה יפה מאוד בעומק. הסטי"ל. 15-26 מטרים. ממש ליד חוף הוילג´/מרינה דיוורס. יוכלו שם להצביע לך עליו. סלע 10. מקום מאוד יפה לצלילת לילה. ממש ליד המדרגות שמובילות לסטי"ל (זהו גם האזור שבו נקים את המזבח לנטון בעתיד
). יש גם מי שנהנים לצלול ליתוש. 30 מטר ממול לאקוה ספורט. שם יסבירו לך איך למצוא אותו. חוות הדגים. גועל נפש של מקום. מסריח, מזוהם ונקווה שיעוף. אבל מה, תקרא כמה דפים אחורה בפורום ותראה מה יכול לצפות לך שם...הגעה רק עם סירה (ולכן עם מדריך). גנים יפניים. זה בשמורה, אבל מגיעים עם סירה (+מדריך). אתר יפה וחביב שרק המדריך יכול לקלקל את ההנאה ממנו. כמו כן תקח בחשבון שאם יש מישהו שנגמר לו האויר אחרי 10 דקות אז נגמרה הצלילה. מרפי אומר שתמיד יהיה אחד כזה. תצלול ותהנה.

mto

New member
מחיר ???? לשמורה

כאשר אני מבקש להיכנס לחוף אני " אמור " לשם מה המחיר ?

שירי8

New member
אום רש-רש עדיין ה"מלכה"

אז ככה, אני ובת זוגתי הכמעט קבוע לצלילות מכורות לצלילות בים-סוף וכן גם לשתינו יצא לראות חלק נכבד מהגלובוס מתחת לפני המים (יחד ולחוד)ועדיין אילת מענגת אותנו! ולעניננו: 1.צלילת לילה ב"מערות" צלילת תענוג אמיתית, כמו תמיד רצוי לבצע צלילת יום מקדימה לאותו האתר. במקרה זה אף מומלץ, כיוון שנוכחות הדגים שוכני המערה ביום (איך קוראים להם?Help ...)ועזיבתם את המערה בלילה משנה את התמונה!כך גם בנוגע לשיטוטים הליליים של המורנות, קיפודי הים, זהרונים ושאר החיות שיוצאות ל"טיול לילי עם הכלב"... זו יכולה להיות צלילה מס 3 ביום כי העומק הוא בסביבות 5 מ´ עומק. 2.צלילת בוקר ל"שולחנות-נפטון" בדיוק מול מלון הנסיכה, עומק של כ 26 מ´ אתר נפלא לטעמנו, מגוון ונעים לצלילה. 3.תמיד ניתן לצלול ל"סטיל" אם יש העדפה לאוניות טבועות וכו.. הגעה נוחה מאוד דרך מועדון "מרינה דיוורס" (המלצה בפני עצמה!..)אני אישית מעדיפה לרדת לצלילה ישר מעל ה"סטיל" (יש מצוף סימון) לנפנף לו לשלום ולעבור אותו לכיוון אתר שמתחיל רק בעומק של30 מ´
"פרדייס" לטעמי איזור האלמוגים המופלא ביותר באילת! ואם עושים קורס סקוטרים יום לפני אז לרדת לשם עם סקוטר זו חוויה ויזואלית של סגול וורוד פסיכודליים למדיי! 4. טוב מגלה שבעצם יש עוד הרבה, כמו גן -הצלופחים, סלע משה וכו´ אז כן יש מה לראות באילת! אם לא הצלחתי לגרום לך לרדת ליום אחד מעבר למה שתכננת, אז ... נו טוב נכשלתי... Have fun! שירי.

mto

New member
לשירי ! תודה

על הפרוט אני שוכנעתי ממזמן להישאר באילת נקודה אבל מפאת הכסף סלש גיל לא ניתן. אז בינתיים מסתפקים בגיחות קצרות אך אל תטעי מהנות ביותר

קותי

New member
אני מסיר את הכובע בפנייך - שירי

ומסכים שגם מי שראה הרבה מקומות מסביב לגלובוס מתחת למים, עדיין יכול ליהנות מאילת מאד.

למעלה