ושאלה נוספת,

קשוח31

New member
ושאלה נוספת,

מה המשמעות של "עיקום המרחב ע"י המסה" ? (שליחה למאמר או דיון רלוונטי בפורום - יהיה גם פתרון מצוין) תודה מראש

pelegs

New member
אז ככה

לפי תורת היחסות הכללית של אינשטין, המרחב הוא לא מרחב אווקלידי, שבו שני קווים מקבלים לעולם אינם נפגשים - המרחב יכול להתעקם, והוא עושה זאת(לצורך זה, אגב, משתמשים בגיאומטריה שונה מזו של אוקלידס). לפי תפישה זו, כוח המשיכה הוא לא הכוח הפועל בין שני עצמים, כמו שטען ניוטון, אלא עיוות המרחב בצורה כזו שהעצמים "נופלים" אחד כלפי השני(כך לדוגמא את החור בכיור כגוף כבד המעקם את המרחב, והמים שנופלים "ממשיכים ישר", אבל בעצם נמכים לתוכו).

2_be

New member
עיקום מרחב זמן

זו אחת הדרכים להסביר את עיקרון הכבידה. עקמומיות המרחב זמן משתנה (הוא מפסיק להיות שטוח..)כתוצאה מהמצאותה של מסה. מרחב-זמן הוא שטוח, אם תסתכל על כדור בו אתה בועט אתה תראה קו עקום במרחב התלת מימדי שלנו. אם גם תתיחס לזמן באותה עת, אתה תראה שהכדור נע על קו ישר בתוך המרחב-זמן. איינשטיין טען כי המרחב עקום בגלל המצאותה של מסה בו. וההסבר: אם תיקח כדור בעל צפיפןת אחידה הרדיוס העודף של המרחב עומד ביחס ישר למסת הכדור. המשך בתוספת קישורים יבוא מחר כי יש לי מבחן מחר...

ailag

New member
תוספת

אפשר לראות את זה גם ככה (ותתקנו אותי אם אני טועה). קח בד (סדין), פרוש אותו באוויר במאוזן. שים כדור באמצע, הוא ייצור שקע קטן. קח נמלה שמעולם לא הסתכלה למעלה ולמטה (כלומר, מכירה רק שני מימדים), היא תלך קדימה - ופתאום תוסט לכיוון הכדור כשתגיע לאזור בו השקע גדול. הנמלה תסיק שיש כוח כבידה ואפילו תמדוד מדידות שונות ומשונות (אם, למשל, קוראים לה ניוטון
). היא לא תדע שזה רק שקע בבד.. אנחנו יצורים שרואים רק ב-3 מימדים. מכאן ההקבלה דיי פשוטה.

קשוח31

New member
אמממ

דיי קשה להבין. קראתי שוב ושוב את שלושת ההסברים ולא התקדמתי יותר מידי. הדבר היחיד שהצלחתי להבין הוא שאנחנו רואים דבר אחד ובפועל קורה דבר אחר, שזו תופעה לא נדירה ...
אבל תודה על ההסברים. אני עוד אחשוב על כך ואולי אתן הסבר משלי. עד כמה שאני זוכר, הסיבה לכך שאינשטיין פיתח את הסברה (בדבר עיקום המרחב ע"י המסה) הוא, שהשפעות המשיכה בין מסות פועלות במהירות הגבוהה ממהירות האור שזה דבר אסור כמובן ע"פ תורת היחסות.

קשוח31

New member
ואולי בכל זאת ...

עד כמה שאני מצליח להבין מההסברים (אם בכלל), ההשפעה על מסלול תנועתו של עצם מסוים בחלל, לא נובעת מכוח כבידה של מסה מסוימת. ובעצם, "השינוי" הוא אינו שינוי כלל, אלא המסלול ה"טבעי" של העצם במרחב. אם במסגרת חוקיו של ניוטון, נדמה שהמסלולים הטבעיים של גופים בתנועה צריכים להיות "ישרים" במרחב התלת מימדי, הריי שלפי אינשטיין תנועתם של גופים היא עדיין "טבעית" (ישרה), אלא שהמרחב איננו שטוח, ונקבע ע"י השפעותיהן של מסות. האם זה הכיוון, או שכדאי לי לחשוב על זה עוד קצת ... ?

למעלה