ורק עוד שאלה

סנטיו

New member
ורק עוד שאלה

גם על אוננות אני רוצה לדעת, אתם מבין פורקן. התנזרות זה באמת עד הקצה של עמידת הסבל המיני. מה אני צריך לכסות את עיניי כידי שלא הראה כלום. תגיבו.

jam19

New member
זרע לבטלה

זה כן כתוב ואסור (לפחות לבנים), ואתה כן אמור להתגבר על עצמך, בשביל מה יש כוח רצון. אף אחד לא אמר שזה קל...

סנטיו

New member
רצון!

זה כמו מותר לראות אסור לגעת, אם יש משיכה אבל אין אהבה (לראות תדלת אבל לא להכנס)

סבבב

New member
זה באמת אסור... אבל...

אני חושב שאין דבר שנופלים בו יותר מהוצאת זרע לבטלה. מעין גזרה "שאין הציבור יכול לעמוד בה". זה אסור וזה כתוב שחור על גבי לבן. וכאן מגיע הכוח רצון והחוזק האישי של כל אחד - עד כמה הוא מקפיד ויכול להקפיד על כל דבר. כמעט אין אדם שלא נופל בזה, אך זה לא הופך את זה למותר. אגב, גם רכילות היא דבר שכולם נופלים בו, אך זה לא הופך את זה למותר. רבות העבירות שאנו נופלים בהם. צריך לפחות לעשות השתדלות...

סנטיו

New member
גזרה של הנמשך ללא מותר

זה כמו מותר לראות אסור לגעת, אם יש משיכה אבל אין אהבה (לראות תדלת אבל לא להכנס)

SmartToyBoy

New member
כמו שאמרו קודמיי...

זה שהרבה נכשלים באיסורים הללו (בעיקר הוצאת זרע לבטלה ולשון הרע), זה לא אומר שלא צריך להתמודד! להגיד לך שהצלחתי באופן מוחלט, לא אוכל להגיד. אבל אני בשלב בחיי שאני מנסה לשמור יותר ולהקפיד יותר, כי אני מאמין בכל כולי שזאת הדרך והאמת. ואני חושב שאני נחשב לאחד שיש לו יצר די גדול... בתקופות אחרות שלא היה כ"כ אכפת לי, כבר הספקתי לנסות ולעשות כל כך הרבה דברים שזה לא המקום לפרט אותם (תן דרור לדמיונך, אני נמצא קצת אחרי...). גם בזמן הזה קשה מאוד. היצר חזק ועצום ברמות שאי אפשר לתאר. אני ממשיך, נכשל, וכמאמר שבק ס': "אני נופל וקם, נופל וקם". אני יודע בדיוק מה אתה מרגיש. אבל צריך להתאמץ עוד ועוד, ולקוות להרבה עזרה מהקב"ה. הקב"ה אוהב ויודע בדיוק כמה כל אחד משתדל, במיוחד כשמאוד קשה. ותעשה כישר בעיניך

סנטיו

New member
תודה

גם אני אחד כזה בעל יצר, ואני גם מאמין כמוך שאם נדגבר על היצר זה הכי נכון. אני מחזיק מימך, אתה נותן לי את הכוח להאמין שזה באמת נכון ושאני לא מרגיש משהו אחר.

SmartToyBoy

New member
בכיף...

אני שמח שזה עוזר, אולי אפילו במעט... ויש עוד הרבה כמונו :) אם יבוא לך - אפשר לדבר בפרטי, בשמחה

למעלה