ורק לחשוב................

ורק לחשוב................

בשנת 64 - אם זכרוני הדל אינו מתעתע בי שוב- בקשו הביטלס לבקר בארץ. והיה זה אבא אבן - אם זכרוני הדל וכו' וכו'- שסירה להתיר כניסתם בתואנה שזה ישחית את הנוער הנפלא שלנו. אם היום התלמידים מופיעים עם סכינים לבתי הספר ומציתים מכוניות של מורים - תארו לעצמכם עד להיכן הינו מתדרדרים אילו כ ן היו מאפשרים ללהקה הנהדרת הזו להכנס לארץ........................

זה היה אבא של יוסי שריד, הוא בעצמו

אמר את זה באחת התוכניות בטלויזיה, לא זוכרת מה היה תפקידו, אבל היה קשור לחינוך

אופס...

אבל צדקתי

אוהד11

New member
בן גוריון כבר לא היה רמ"מ ב- 64. זה

היה שר החינוך, נדמה לי זלמן ארן.

melancholy man

New member
קצת סדר

בתחילת 1964 הבין אמרגן ישראל בשם יעקב אורי, שללהקה הכי מצליחה בעולם באותה תקופה (הביטלס) שומו שמיים יש מנהל יהודי (בראיין אפשטיין), ולא רק שבראיין זה בא בברית אברהם אבינו, אלא גם שלאימו לא עלינו יש קרובים בארץ הקודש, אורי התחיל לסגור קצוות, ארוחה על גפילטעפיש אצל הקרובים, טלפון לאימא, שיחה עם בראיין והנה הגיעו השניים לתאריך: מרץ 1964, בתאריך זה היו אמורים לנחות (רחמנא ליצלן)בארץ הקודש ארבעת המופלאים, אלא מאי, להביא להקה כמו הביטלס ארצה עולה ממון רב יותר משלאיש בארץ היה, והיה צורך לפנות לשלטונות לבקשת סיוע. צא ולמד, שלממשלת ישראל היו באותן שנים ועדות לרוב, עם מחלקות תה, פקידים של ההסתדרות ומשרות לרוב לאנ"ש, אחת מאותן ועדות תפקידה היה להעניק סיוע למפיקים שרצו להביא ארצה אמנים זרים ולשלם להם במט"ח (חו"ח), בראש אותה ועדה אכן עמד אביו של יוסי שריד (יעקב שניידר שמו) והועדה החליטה כי באותה שנה הגיעו להקות רבות מידיי ארצה ואין לקלקל עוד את נפשו של הנוער במוסיקה קלוקלת ממין זה. כמובן שההחלטה כמו הועדה כולה נועדה לשמר את המונופול של מפא"י על הדברים ש"עם ישראל" בכלל והנוער בפרט, שומע, אבל רישמית הסיבה הייתה שמירה על יתרות מטבע החוץ של המדינה, עוד תוצאה של מדינויות מוניטרית מטופשת של אותן שנים, אבל זה כבר לסיפור אחר.

סקירה מאלפת...אבל

אי אפשר לאמר שרוחו של בן-גוריון לא שררה על יעקב שניידר נדמה לי שבן גוריון גם התנגד להכנסתה של טלוויזיה למדינה... או ששוב אני מאשים את בן-גוריון לשוא ?

melancholy man

New member
אה..זה מה שניסתי להגיד

יותר נכון להגיד רוח מפא"י, שזה רוב הזמן אותו דבר. אבל יש לי ספק גדול שאפשר לבסס קשר ישיר בין בן גוריון לסיפור הזה.

למעלה