ורדית

ורדית ../images/Emo124.gif../images/Emo53.gif

טוב, לא כזה נורא אני מתחילה לקחת ברזל - אקטיפרין-פ קיבלתי את התכשיר בלי הפתק... אם תוכלי לבדוק לי מתי לקחת את התרופה? האם יש תרופות שלא כדאי לערבב עם ברזל? כמו קלציום למשל? לקחת עם /אחרי/לפני האוכל? וכו' בינתיים אני לוקחת 2 כדורים חיפשתי באינטרנט אבל כל מה שמצאתי זה שאלות בפורומים על היריון, ולא בא לי להסתובב בפורומים האלה...

orii

New member
ועוד שאלה על ברזל

אנו נותנים לאפרוח 8 טיפות של פריפל ביום. בדרך כלל אנו מכניסים לו את זה לתמיסת הפאדישור (לנפח של כ- 120 מ"ל). מכיוון שהפאדישור גם ככה מלא בכל כך הרבה חומרים אני חושש שהברזל שוקע עם רכיבים של הפאדישור והופך לא זמין. החשש שלי מוצדק? האם כדאי לתת את הברזל באופן אחר? תודה, אורי

chakiv

New member
ועוד תשובה על ברזל

ברזל הוא בעייתי מבחינת ספיגה שלו, כך שאני לא יודעת האם באמת מה שאתם נותנים בפדיאשור אכן עושה את העבודה. אבל, סוג הברזל בפריפל הוא כזה שזמין גם במוצרי חלב ואינו בעייתי מבחינת זמן נטילה (לפני,אחרי, תוך כדי האוכל, עם/בלי חלב). אתם פשוט יכולים לתת לו עם כפית ישירות לפה בכל שעות היום (זה מה שהייתי עושה עם הבן שלי). אם נוח לכם מתן עם פדיאשור ובבדיקות הדם ההמוגלובין ורמות הברזל (ופרמטרים נוספים) תקינים, אז המשיכו לתת את הפריפל איך שאתם נותנים עכשיו, כנראה שזה עושה את העבודה. ורדית

chakiv

New member
אני פה!!!! ../images/Emo24.gif

pharmacist for the rescue!!!!!
(לא מצאתי שום אייקון מתאים אז שמתי שריף...נכון דומה לרוקחים בחוץ?!
) טוב, אז קודם כל, אין צורך להיכנס ללחץ...בסה"כ מדובר בתוסף ברזל... חוץ מזה, דבר ראשון שמקבלים תרופה חדשה - כדאי לבדוק בעלון לצרכן שמצורף לתרופה איך בדיוק לקחת את התרופה ולמה בדיוק לשים
. לא שתמיד העלון לצרכן באמת נוח למשתמש..אבל בואו נתחיל בזה. לשאלותייך: אקטיפרין כדאי לקחת אחרי או תוך כדי הארוחה (קיבה מלאה - שיהיה משהו בבטן). עדיף ארוחה בלי מוצרי חלב, בשרית (אם אפשר - ספיגה יותר טובה של התוספים). יש עוד הרבה הגבלות (בלי ביצים, בלי מוצרים מחיטה מלאה בלה בלה), אבל זה פשוט לא הגיוני לנסות לפעול לפי כל ההנחיות האלה, כי אז יוצא שאי אפשר לקחת בכלל את הברזל. מה שאת צריכה לזכור זה: אחרי האוכל, בלי מוצרי חלב ובלי תחליפי סידן (הם פשוט נקשרים אחד לשני במעי ושניהם לא נספגים, בסופו של דבר). חוץ מזה, אם את רוצה להגביר יעילות של ברזל, הוא אוהב סביבה חומצית במיוחד ויטמין C , כך שנטילה של תוסף ברזל עם תפוז, משמש (עכשיו קיץ), או פרי כלשהו/מיץ פרי כלשהו זה מצוין. עניתי? ורדית

בטח שענית ../images/Emo45.gif

תודה זהו בדיוק שלא היה לי את העלון לצרכן בקופסא ואני לא אוהבת לקחת תרופות בלי "לעיין בעלון לצרכן".... למשמשים אני אלרגית.... מגרד בגרון.. אבל תודה על ההמלצה

למעלה