ורדים

ורדים

האם מישהו מוכן להסביר לי כיצד משרישים ורדים יש לי זן יפה מאוד והיתי מעוניין להשרויש ממנו כמה צמים חדשים

waverider

New member
מניסיוני לוקח הרבה זמן אבל אם אתה

מתעקש אז חותכים ענפים מעוצים של בערך 25 סמ', הם יכולים להכיל פיצולים אין בעיה. מורידים את רוב העלים - משאירים 2 או 3 בלבד. עציץ של ליטר מלא בתערובת שתילה איכותית, תוקעים כ-10 סמ' בעציץ והשקיה סדירה - קרקע לחה אך לא להציף. אני משתמש גם בהורמון השרשה אבל לא חובה. בוא נגיד שבסוף הקיץ הכנתי כמה ורק עכשיו אני מעז לחשוב על העברתם למיכל גדול יותר / לאדמה.

לִיאֲת

New member
אז זהו, שהנסיון שלי שונה

גם אני שמעתי (כאן בפורום, מן הסתם) שצריך לקחת חלקים מעוצים. בקרן-צור וגם במשתלת מלצר שמעתי אחרת. החלקים הרכים והצעירים הם אלה ש"מפוצצים" בהורמוני הצמיחה. הכל טרי אצלם. מאז, אני משרישה עם חלקים צעירים ורכים דווקא. לאחרונה עשיתי ניסוי עם רוזמרין. השרשתי באותה שיטה (עם הורמון השרשה) חלק מעוצה וחלקים רכים. זה היה לפני כחודש, אולי קצת יותר. היום החלקים הרכים כבר הצמיחו עלים ואף הסתעפות חדשה. חשבתי שהענף המעוצה לא הצליח, אבל היום בדיוק ראיתי התחלה קטנטנה של עלה צעיר. אני, אם הייתי משרישה ורד, הייתי לוקחת מהחלק העליון והצעיר ביותר. בהצלחה.

לִיאֲת

New member
וגם, נראה לי שלא צריך ענף ארוך

כל כך. לדעתי יספיק קטע באורך של 10-15 ס"מ. את הקיטום עושים קרוב לנקודה ממנה הורדת את העלים. משם יצאו השורשים. אני הייתי טומנת באדמה כשליש מהענף. לא יודעת אם עדיף לטמון שתי הסתעפויות או אחת באדמה. מעניין לשמוע מה דעת המומחים בעניין. כאמור, איני מומחית. רק משתפת בהתנסויות הצנועות שלי. מה-גם שורדים עוד לא ייחרתי.

shlumbergera

New member
האם יש לך כבר שיחים+פריחה של וורדים

מיחורים? האם הם חזקים ומשגשגים ובמצב טוב? לא מזמן היה כאן דיון על ייחור וורדים, אם זה בכלל אפשר, מה התוצאה ללא הרכבה ומה ההמשך. אני ייחרתי בעבר ושתלתי אבל כיום אינני יודעת מה מצבם. שני גננים שאני מכירה עשו כנ"ל, כולל מענפים מעוצים, ויש להם שיחי וורדים במצב מצויין.

למעלה