ורדה! גשי הלום

ורדה! גשי הלום../images/Emo71.gif

בצק טארט הוא בצק פריך. אם היית כותבת איזה טארט הוא מכין, הייתי יכולה לדייק יותר אבל לרוב כשמכינים טארט, זה בסיס (תחתית) מבצק פריך, ועליו מלית כלשהי: קרם שקדים ואגסים, ריבה ותפוחים, קרם פטיסייר ופירות העונה ועוד ועוד מטעמים.
בעברית הבצק הזה כשהוא אפוי כתחתית נקרא גם "קלתית" ומושג זה משמש לעיתים קרובות בספרי אפייה. טורט, כפי שאבא של נועם כתב זה אכן עוגת ספוג אבל היא משמשת במקרים אחרים (כמו עוגת היער השחור, כתחתית לעוגות מוס או כעוגה שחוצים אותה לרוחב וממלאים בקרם. ולגבי ירקות ופירות העונה, אכן מדובר בצרפת!
ולכן אני רוצה להאמין, שאין שם דבר כזה ירקות שאינם בעונה אני מאמינה ששף צרפתי לפחות, לא יעז להכניס למטבחו מלון בחורף, למשל, או עגבנייה בחורף, כמו שמוצאים במדפי הסופר שלנו

ולגבי הביסטרו

ביסטרו זה מין בית אוכל בצרפת יש רמות שונות של מסעדות זה מן מסעדה, אבל לא מעונבת ובלי תפריט המוגש לשולחן. יש שם מנות פשוטות, אך טעימות ויותר בזול מאשר במסעדות. באיטליה, אגב, יש גם חלוקה כזו לרמות של מסעדות Tavola Tratoria Restorante

דלעת1

New member
וזכורה לטוב

ההנעה הביסטרומטרית (או משהו כזה) באחת מספינות החלל ש דגלאס אדמס...(למיטב זכרוני, חדר המנועים היה ביסטרו קטן ושמנוני עם רובוטים מלצרים, שכל תנועה שלהם התפרשה כפעולה שמניעה את הספינה).

atoodaahee

New member
Bistromath ../images/Emo78.gif

בספר השלישי בסדרה: "Life, the Universe, and Everything"

felicitas

New member
ד"א, מקור השם במילה הרוסית

"ביסטרה" - "מהר". בעקבות תבוסת נפולאון הגיעו חיילים רוסים לעיר, והם דרשו אוכל פשוט, מזין ומהיר. וכך נולדה לה הגרסא הצרפתית ל fast food...

Eldad S

New member
למעשה, ברוסית המילה

היא bistro, אבל היות שההטעמה היא על ה-bis, הגיית ה-o בסוף המילה מיטשטשת ונשמעת כ-a. לכן זה נשמע "ביסטרה".

מה, מה, מה... באתי ../images/Emo13.gif

כן איילות, תודה. הכל הסתדר בסוף. הוחלט ככה: ירקות העונה. בצק פריר. טארט היא טארט. (לא היה לי בכלל טורט
) בסדר? ואלף תודות על ההודעה המלאה.

למעלה