ורבאליות יתר...

יעלבל

New member
ורבאליות יתר...

לא מצאתי דרך אחרת להגדיר את מה שעובר על הבן.... הבן, בן 11.5, ילד טוראט + OCD+ ADHD, מטופל תרופתית...ובחודשים האחרונים אנחנו עדים לתופעה של דיבור בלתי פוסק, בקול גבוה, ללא גבולות וללא מעצורים - גם בבית וגם בכיתה. מתנהלת שיחה, הוא שואל שאלה, מתחילים לענות, פתאום צצה עוד שאלה - קשורה לנושא לרוב - ואתה מתחיל לענות גם עליה, עוד לא הספקת להגיד מילה וחצי ועוד שאלה, או איזשהיא אמירה/הערה, ופתאום הוא נזכר שזה קשור למשהו שהיה או דומה לו והוא רק רוצה להגיד עוד משהו קטן...בקיצור...מצאתי את עצמי אומרת/צועקת אין ספור פעמים די, מסרבת להמשיך לנהל את השיחה והכי גרוע....צועקת לו שיסתום כבר...לא מסוגלת... בכיתה - המצב קשה לא פחות. החברים כועסים ואז כמובן מתחיל מחול שדים... חשבנו בתחילה שזו תופעה זמנית, חולפת, אולי טיק בגלל הטוראט אבל חברים - זה לא עובר...אני חושבת מליון פעם לפני שאני מתחילה לשוחח איתו...אני מפחדת ממבול המילים שיגיע... יש לכם רעיונות? מכירים את התופעה? אני יודעת שהיא מוכרת בילדי ADHD - אבל כמה...זה עובר...???? חתימה טובה, יעל

zivadina

New member
תקופה של עוררות?

או שהילד עובר איזושהי תקופה בהתפתחות שלו, והוא נפתח ומתקשה לשים לעצמו גבולות, או שזאת התרגשות מתחילת שנת הלימודים. הייתי מחכה קצת עד אחרי החזרה לשיגרה וללימודים סדירים. אם זה ממשיך, הייתי מתייעצת עם איש מקצוע מתחום הפסיכולוגיה שמכיר היטב ADHD. בנוסף, הייתי בודקת מול הרופא המטפל אם המינון התרופתי מאוזן עדיין.

שריד

New member
יכול להיות שזו הפרעה בקצב החשיבה

יעל שלום, התופעה יכולה להיות קשורה באיזון התרופתי (וכמובן גם לא קשורה). אם מדובר בפרץ דיבור, אזי התופעה מוכרת וקיימת בשל קצב חשיבה מהיר, יש לעיתים תחושה של לחץ מחשבות והדיבור הופך למהיר בניסיון לבטא את המחשבות (למצב כזה קוראים (press of speech) כאשר מרוץ המחשבות גובר יכול להיות מצב של מרוץ מחשבות (flight of idea) ואז מרגישים לעיתים שאין הקשרים בין תוכני החשיבה השונים. כדאי להוועץ ברופא המטפל (פסיכיאטר). שנה טובה שריד

למעלה