וקצת על SVG

וקצת על SVG

או בלי קיצורים - Scalable Vector Graphics. התקן נועד לתיאור של גרפיקה עשירה ב-XML והוא נמצא ראוי למעמד של המלצה חברה (Candidate Recommendation) מאת ה-W3C (גם ה-SVG וגם ה-SVG-MOBILE). אפשר לעיין בתקן עצמו, אולם לדעתי עדיף לראות הדגמה, כיוון שהיא מרשימה ומדברת בעד עצמה. אגב, IE6 מגיע עם SVG Viewer של Adobe. גרסאות קודמות של הדפדפן יצטרכו כמובן להתקין. לצד התרשמות מההדגמות, אני ממליץ להקליק על הקליק השמאלי של העכבר ובתפריט לבחור "View Source". מה שתראו, יהיה בהחלט מעניין. אגב, יש הגורסים כי SVG גוזר כליה על הפורמטים הגראפיים השונים (ויש הרבה, בלי עין הרע) ואולי גם על פלאש, במיוחד לאור העובדה, שהוא כנראה יכלל כחלק מחבילת ההתקנה של IE. מה אתם חושבים ?

roee

New member
כן ולא.

קודם כל הבעייה העיקרית בפורמט הזה היא שאין לו תקן גורף. מיקרוסופוט הוציאו עם אקספלורר 5 או 5.5 את הVML ולמרות שהשפה היא על אותו בסיס [XML] התקל לא כל כך הצליח. השימוש העיקרי בו הוא להפיכת תמונות במסמכי אופיס 2000 ומעלה. באופיס XP השימוש בו התרחב במקצת אבל הוא עדיין נותר אנונימי להמונים. אם היה איזה מחולל VML טוב אני מאמין שהיתה יכולה להיות לו תפוצה רחבה יותר...[בעצם יש לו - פרונטפייג´2002 , פאאור פויינוXP ויש איזה VML גנריטור.. ככהככה] היתרון הגדול לVML לעומת SVG הוא שהVML [בניגוד לאופי של מיקרוסופט] מנצלת הרבה פחות CPU ומשאבים מהמחשב מהSVG. לשיקולכם. היתרון בSVG [לדעתי מלבד העובדה שמעבירים קבצי טקסט ולא קבצים בינארים כמו פלאש] הוא זה שרוב מוצרי אדובי בגירסאות החדשות תומכות בו. במיוחד האילוסטריטור [שכבר בגירסה 9 תמך בSVG DOM1] . התמיכה השתפרה בגירסה 10. החיסרון העיקרי שלו הוא שצריך להתקין פלאגאין. אתה אומר שבאקספלורר 6 יש תמיכה גם בו מובנית - לא שמעתי את זה אבל אני מברך על כך. יהיה יותר קל להכין דפי SVG [מהפריהנד לאיולסטריטור וישר לווב!] האם זה יגרום כלייה לפלאש? אני לא חושב. יותר מדי כסף מקרומדיה השקיעה על זה[למרות שזה לא ממש משנה]. הפלאש הפך חשוב יותר ויותר ככלי למעצבים מאשר ככלי למתכנתים. בפעם הראשונה בהיסטוריה יכולים המעצבים ליצור אתרים ואפליקציות יפיפים בשילוב DB לאל כל עזרה מהמתכנתים! הם לא יוותרו על זה כל כך מהר. ומה לגבי דיבוגים? איזה מעצב יכול לדבג SVG? [בקושי HTML הם יכולים. היה לי על זה דיון לא מזמם בפורום של קונספציה :)

roee

New member
עוד משהו מה20 באפריל

לעומת זאת נוקיה הכינה פלאגאין מיוד לסלולרי בשביל הפלאש? אז מה זאת המלחמה הבאה?

פלאש הוא כאן לעוד הרבה זמן

אבל כמו שציינת העובדה שמקרומדיה מוציאה כסף רב על כך, איננה מכרעת. כל החברות אשר עוסקות בהחדרת סטנדרטים הנן חברות ענקיות ובעלות כוח השפעה רב. פלאש הוא פורמט בוגר, שכיח וישנה כמות לא מבוטלת של מתכנתים, אשר מיומנת בו. מנגד, גם לאדובי עוצמה רבה ויכולת להשפיע. אני מסכים ש-VML מעולם לא התרומם, אולם אני תולה את הסיבות בחוסר בגרות של התקן ושל השוק. כיום, כאשר SVG נשען על הפופולריות של המהפיכה ה-XML-ית, התמונה עלולה להיות שונה. מבחינות רבות, הוא (וחזונו)עדיפים על פני פורמטים בינארים אחרים ואולי גם על פני הפלאש. בנוסף, צריך לזכור מי השולט העיקרי על טכנולוגיות האינטרנט - חברת מיקרוסופט. אם חברת מיקרוסופט תחליט ש-SVG הוא הפורמט, תכלול בעקביות עדכניים viewers בחבילת ההתקנה של IE, תספק תמיכה למפתחים ומנגד תתעמר בתמיכה בפורמטים האחרים, יהיו לכך השלכות משמעותיות. כך שבסופו של היום, אני חושב שהמבחן יהיה כפול - מבחן השוק וצעדיה של מקרוסופט.

nirdagan

New member
על מיקרוסופט

קודם כך SVG מתבסס עך הצעות של מספר יצרנים כולל VML של מיקרוסופט והצעה אחרת של אדובה. כיום באמת המצב שהפורמטים המבוססים של ציורים וקטוריים הם של אדובה ומקרומדיה ולכן יש למיקרוסופט תמריץ הגון לקדם את SVG במטרה לחדור לשוק התוכנות לייצור תמונות וקטוריות.

itaysad

New member
מסכים...

אבל גם הפלאש פלייר בא עם האקספלורר וחוץ מזה יש המון דברים שניתן לעשות עם פלאש ולא עם VML וכך גם עם SVG. לכן בנתיים הפלאש ימשיך להיות חזק ב"עסק" ורק יתחזק. איתי

nirdagan

New member
דברים שעושים בפלאש...

כגון שילוב עם קול ייתכן גם ב-SVG ע"י עזרה של SMIL

nirdagan

New member
הערה על מקרומדיה

מקרומדיה מתפרנסת מלמכור תכנה ולא מלמכור פורמט. משום כך הם גם משקיעים בכלים לייצור SVG וכמדומני מתכוונים לשפר את הכלים לייצור פלאש לייצר גם SVG וע"י כך להיות מצד אחד מוכנים למעבר ל-SVG ומצד שני לשמור את לקוחותיהם שמשתמשים היום בכלים שלהם ליצור פלאש. פורמט ה-SVG איננו יותר מסובך מפורמטים אחרים של ציורים וקטוריים כגון אלו הקיימים בפוסטסקריפט ו-PDF, לכן ענין הדיבאגינג לא נראה לי עקרוני. מעצבים לא יכתבו קוד SVG אלא ייעזרו בתוכנות גרפיות כפי שהם רגילים לעשות. בענין זה לכתוב קובץ וורד ברמת הקוד יותר קשה מ-SVG

roee

New member
שוב פעם.

הגישה של מקרומדיה היא "אתה לא צריך כלום לאינטרנט חוץ מפלאש". החל המMS STUDIO החדש [שאני עוד לא יודע אם הורדתם אבל הוא מצויין], וכלה בכל התוספים המרהיבים של הDW והDF. ביחד עם הפלאש הם נותנים את ההתשובה המקסימה לאינטרנט של שנת 2002. תוסיפו לזה את התמיכה בשרתים החדשים של IBM והתמיכה בWEBSERVICE וקיבלתם מתכון שאולי יותר חזק מהDOT.NET. בחול פחות מושפעים מהמוצרים של מיקרוסופט. למעשה רוב האתרים בעולים היום עדיין עובדים על שרתי יוניקס , אפצי או REDHAT מאשר IIS. הווה אומר שיש יותר מערכות כמו הPHPNUKE שמותאמות אישית מאשר מערכות ASP שונות. התמיכה של JAVA בXML תחת הפלטפורמה החדשה נותנת אפילו יתקון קל לתקן החדש [J2EE]. הן על בסיס מערכות איטרנט והן על בסיס מערכות אינטראנט. התקן החדש [SVG וVML] שעדיין בחיתולים לא יפיל כל כך מהר את הפלאש אבל בהחלט יכול להוות איום משמעותי עליו בעצם זה שהוא תקן [דבר שפלאש לא.] לפי דעתי מה שיכריע בסופו של דבר הוא האינטרנט הסלולרי. במידה ופלאש [בתמיכת נוקיה] יתפוס עם האנימציות האינטראקטיביות שלו אני מאמין שהם ינצחו בסיבוב הכללי. התשובה, תבוא מיפן בשנה הקרובה.

למעלה