וקטור תאוצה

toko35

New member
וקטור תאוצה

כיצד מציירים וקטור תאוצה ? נכון שוקטור תאוצה מורכב מהמשיק והניצב כאשר המשיק מייצג את גודל המהירות והניצב מייצג את כיוון התנועה אך לא הבנתי איך יודעים באיזה גודל לצייר את הוקטור הניצב שמייצג את כיוון התנועה.? אודה לעוזרים

כמו כל וקטור רגיל

יש לוקטור שני רכיבים ואפשר לציר וקטור שהוא סכומם (הוקטורי). אין שום קשר בין כיון התאוצה לכיון המהירות (נגזרת ראשונה ושניה של וקטור המקום) - חוץ מאשר במקרים פרטיים כמו תנועה מעגלית.

toko35

New member
אבל

לא הבנתי איך אני מוצא את הרכיב הניצב של וקטור התאוצה. בלי זה לא אוכל לצייר את וקטור התאוצה.

נברא

New member
אתה מבלבל בין המושגים

המשיק לא מייצג את גודל המהירות והניצב לא מייצג את כיוון התנועה.... אין קשר בין הדברים. גודל הוקטור הוא "אורך החץ". כיוון הוקטור מתקבל מהמנה של רכיביו כלומר היטליו על הצירים. כדאי באמת שתחזור שוב על החומר אחרת העזרה פה תהיה חסרת ערך...

toko35

New member
אני לומד פיזיקה לבד

יש לי ידע של מתמטיקה ברמה של 5 יחידות חלק מהשאלות שלי יהיו טיפשיות מבחינתכם אבל אלו שאלות המפתח שיעזרו לי להבין את הכל

toko35

New member
וקטור תאוצה

תוכל להסביר לי ע"פ מה מציירים וקטור תאוצה? מצורף תרשים מהספר מכניקה ניוטונית שלא הבנתי איך הם מציירים את וקטור התאוצה ע"פ התאוצה הניצבת והתאוצה המשיקית

נברא

New member
הנה

וקטור התאוצה הוא השקול הוקטורי של שתי תאוצות: תאוצה אחת בכיוון המשיק למסלול שמקורה בשינוי גודל המהירות, ותאוצה שנייה בניצב למסלול התנועה שמקורה בשינוי כיוון המהירות. כשאתה מחבר שני וקטורים אתה מצייר מקבילית אשר צלעותיה הן שתי התאוצות. אזי האלכסון של המקבילית אשר ראשיתו על שני הזנבות של הוקטורים הוא השקול הוקטורי. במקרה שלנו הוקטורים ניצבים ולכן מתקבל מלבן. האלכסון של המלבן הוא השקול הוקטורי ולכן גם התאוצה הכוללת המבוקשת...

toko35

New member
יפה עכשיו אולי תבין את השאלה שלי

איך אני יודע באיזה אורך לצייר את הרכיב השני בניצב למסלול התנועה שמקורה בשינוי כיוון המהירות וזאת על מנת להגיע לוקטור השקול שהוא התאוצה.

למעלה