"ועפנו"- המילים

leka27

New member
"ועפנו"- המילים

ועפנו, אז פתאום הגיעו ציידים ואז שמענו שהתחילו יריות ובא יצור כזה ענק הושיט ידו לתפוס אותנו להיות או לא להיות אשה זקנה ברכה אותנו לשלום הסתובבתי לא היית ליידי פתאום אלפי זוגות עיניים לעגו מתוך החושך כמו חדרו אל תוך תוכי אל תדאג זה רק חלום בתוך המים אי אפשר לרוץ מהר והבריחה היא בהילוך איטי וכל מיני חיות שונות ומשונות קוראות בשמי ומנסות לטרוף אותי ואז שכבר כמעט נטרפתי כמו כאילו התעוררתי על כוכב שאין בו כלום מתחתי נפער לו בור אני נשאבתי לא היה שם מי שיעצור אותי אל תדאג זה רק חלום ואז הגיעו מלאכים ציוו אותי להיות בשקט לא שאלתי שאלות עד שבא זקן אחד הביט בי ושאל אותי מה אני רוצה להיות אל תדאג זה רק חלום...

leka27

New member
אולי...

נראה לי השיר מדבר על הדמיונות שיש לכל אחד מאיתנו או בשפת העם "סרטים". כל אחד חי בסרט שלו שבו הוא מרגיש שרודפים אחריו יצורים שונים ומשונים- לאחד דאגות פרנסה, לאחד דאגות בריאות, לאחד דאגות משפחה וכו'. ואנחנו קצת שוכחים שיש פה אחד שמנהל את העולם ודואג לכל אחד למה שהוא צריך בדיוק. יש את האימרה המפורסמת של ר' נחמן -"כל העולם כולו גשר צר מאוד והעיקר לא להתפחד כלל" (זה המשפט המדויק) ז"א שכל הפחדים מגיעים מהדמיונות המפותחים שלנו ויש לנו שליטה על זה. על האדם מוטלת האחריות לעשות השתדלות כפי יכולתו בכל דבר אבל התוצאות כבר לא תלויות בנו -"לא עליך המלאכה לגמור ולא אתה בן חורין ליבטל ממנה" (אבות ב). ולכן- אל תדאג זה רק חלום...

חן ב7

New member
הכל מדוייק רק..

במקום "לעגו מתוך החושך" צ"ל "להקו מתוך החושך" בכל מקרה,לא כ"כ הבנתי את המסר החבוי בשיר,האמת שהוא קצת מפחיד.

הגורר98

New member
אולי זה להקת תנים שקליים

כאשר רואים אותם בחושך העיניים שלהם בורקות ותמיד הם מסתובבים בלהקות גדולות אולי עמיר שאב מזה השראה יש אותם באזורים של כל מיני מקומות קדושים כמו למשל הארי הקדוש בלילה אני בעצמי ראיתי שם או שועלים או שקליים רצים בחושך אה הם פוחדים מבני אדם בדרך כלל אפילו שהם זועקים לאל בוריים בכל מיני זעקות משונות לא צריך לפחוד מהם גם ליד הבית שלי יש אותם בכמויות ואני דווקה אוהב לראות אותם אבל מרחוק זה הכי טוב זהו לילה טוב

למעלה