ועל השוק המקומי...

• פותח הנושא ל.ס
  • פורסם בתאריך
מצב
הנושא נעול.

ל.ס

New member
ועל השוק המקומי...

ועל השוק המקומי... אז דיברתי כבר השבוע עם כמה מהשחקנים והמשתתפים כאן והסברתי את דעתי על השוק ביתר פרוט. הנאסדק קורס יום אחרי יום והרבה כאן יודעים כי אני די זריז (וחד חושים ) לכל מהלך של ירידות אשר יבוא עלינו לטובה ... הוזכרו כאן וגם בשיחות רבות כמה עובדות חשובות: לשחקני המעו``ף נכסים גדולים. סטיות התקן בשוק המעו``ף די נמוכות. מלחמה נראית בפתח. הנאסדק בוואן וואי טיקט. נראה כי זאת רק שאלה של זמן עד שנראה כאן קריסות נוספות. אך עד עתה לא כך! השוק פתח את השבוע כפי שציפיתי אך סיים את השבוע בקול ענות חלושה כאשר רמת 457 נפרצת מטה בסיום המסחר. אזור התמיכה אמנם די רחב - למעשה קיימות תמיכות ב 455 וב 447 נק` אך סיום שכזה מבטא חולשה בטווח הקצר. עליות ייתקלו בהתנגדות ב 463 וירידות ייתקלו בתמיכה ב 447 נק`. שבירה של רמה זו והשוק ממשיך ליפול. ועכשיו לדעתי על השוק: אני מסתכל קדימה ולא רואה אופק. הכל נראה שחור. בעניין סטיות התקן יש כאן שני דברים - השוק יכול לצאת למהלך מיידי. השוק יכול להמשיך להיות תקוע במקום ועוד נראה סטיות נמוכות יותר. טענתי בשבוע שעבר ואני ממשיך לטעון כי ירידות ל 430 יגיעו להערכתי בעקבות תרחיש מלחמה בעל סיכויים גבוהים ( עדיין לא המצב ) וצניחות בנאסדק. ברור לכולנו כי מוכרים אמיתיים גדולים אין כאן בשוק ורק לדוגמא ביום חמישי למשך זמן רב ניתן היה לקנות 1 מיליון שקל רק בעלייה של 3 נקודות- חצי אחוז ! ומכיוון שאין מחזור בשוק המניות הופך שוק האופציות לשוק האמיתי אשר מזיז את מדד המעו``ף. עכשיו למי ששם לב בשני ימי מסחר השבוע הייתה אופטימיות עיקבית בחוזים אשר משכה קניות בנכס על ידי שחקני המעו``ף והשוק עלה. אז אין לומר כי הנכסים של שחקני המעו``ף יפילו את השוק ל 430. אני זוכר חודשים בהן עלה השוק חזק למרות נכסים גדולים של המעופניקים. לכן זאת בוודאי אינה הסיבה שבגללה ירד השוק. יש הרבה ספקולנטים שבטוחים שזה רק עניין של זמן עד ששחקני המעו``ף ישליכו סחורות בכמויות ויפילו את השוק אבל לא צריך לסמוך על זה לעת עתה. המשך ניתוח יותר מאוחר כי אני חייב לצאת.... שבת שלום

מצב
הנושא נעול.
למעלה