ועליהם אתם חושבים?

נעמי 1

New member
ועליהם אתם חושבים?

הבאנו אותם לארץ, את העובדים הזרים: לחקלאות, לבנייה, לסיעוד. הם שילמו המון כסף לבוא לכאן (ואינני נכנסת לסוגיית השחיתות סביב הבאתם שזה נושא בפני עצמו). בני אדם הם, שבאים מתרבות אחרת ושכל רצונם שתהיה להם איכות חיים טובה יותר לבני המשפחה שהם משאירים שם, רחוק. הם באים לכאן, לארץ זרה לחלוטין, עם מזג אוויר שונה, שפה לא מוכרת, בירוקרטיה מסובכת. אין להם אפשרות לתקשר עם גורם רשמי בצורה מסודרת. מישהו שישמע אותם כשכואב להם, כשהם עצובים, כשהם שמחים, כשהם רוצים משהו. כלום. יוק ! חשבתם פעם, איך הם חיים פה? באיזו עליבות? אם הם זקוקים לשמיכות חמות כשקר להם בחורף ואין להם אפילו אפשרות לחמם? או כשחם להם בקיץ ואין להם אפילו מאוורר? חשבתם על איזה מיטות הם ישנים? חשבתם, מה הם אוכלים? ממה הם נהנים? האנשים האלה, שרובם מגיע לכאן עם אישור עבודה, מוצא את עצמו אחרי תקופה בלי עבודה, בגלל שהמעביד נפטר במקרה הסיעודי, או שהוא פשט את הרגל, או שסתם לא בא לו להעסיק אותם יותר כי אפשר להביא בשידור חוזר מישהו עם תנאי העסקה זולים יותר - ואז, למה לא? במיוחד שהרבה אנשים מרווחים מזה. ועכשיו הם חיים בפחד נוראי ! פוחדים ללכת אפילו לסופר לקנות אוכל. מסתתרים כל הזמן. שיחות הטלפון שלהם הם רק סביב " שמעת, אתמול בלילה עצרו את זה ואת זה ואת זה". ואז הם מתקפלים עוד יותר. ואני שומעת את הסיפורים האלה, והדמעות חונקות אותי. בא לצעוק - הם בני אדם כמוני, וכמוך. הם לא שונים. הם בני אדם ! תחשבו מה זה להיות זר בארץ אחרת. להיות זר ולא חופשי במדינת ישראל ‏2002. נעמי

כמובן שאנחנו חושבים

הרי רואים אותם בכל מקום, הם נראים כל כך פשוטים וחביבים. אבל ביננו ידידתי - מצטערת להגיד - אבל יש לנו כל כך הרבה בעיות משלנו, חשש להתפוצץ באוטובוס, חשש לילדינו, מהמלחמה המתקרבת, פרנסה ועוד. מצטערת שלא נותר לי עוד הרבה כוחות לרחמים.

נעמי 1

New member
נו... ברור... שלא נשאר...

הבאתי את זה לכאן... כדי להציג עוד פן חברתי ובעייתי. את הרגישות, האמפתיה והמחשבות... כל אחד יעשה לעצמו ובעצמו. אותי, למשל, ענייני בגידות, זיונים ומה שביניהם כבר לא מעניין. נמצץ עד העצם. נעמי

sahr12

New member
זה נושא לדיון מעמיק....

כי מצד אחד עלינו כעם להיות הומנים ואיכפתיים...אבל הרי אנחנו כידוע בשורה התחתונה..."עם מנייאק"....יחד עם זאת אנחנו חייבים לצמצם את התופעה מה לעשות ויש לנו ארץ קטנה מלהכיל....ועד שאת מסתכלת על עניי חו"ל.. עניי עירך קודמים...יש לנו בארץ משפחות...שקר להן..שמגיעות לפת לחם... שהילדים לא לומדים עקב חוסר...וגם הם חיות בפחד נוראי..שמחר לא יהיה לחם לאכול...ובגד ללבוש.... נושא בהחלט כואב...

../images/Emo140.gif

תראה לי ישראלי אחד שיהיה מוכן לעזוב את משפחתו ולבוא לטפל 24 שעות סביב השעון בסבתא הזקנה והתשושה של בעלי...

sahr12

New member
תראי לי תאילנדי אחד...

שיעזוב את סבתא שלו...ויחפש בייביסיטר....קשה כבר להתחלק כמה אחים ונכדים וכל אחד יתרום קצת??????קשה????? אז לא 24 שעות.. אבל ל10 שעות לא חסר ישראלים..... בנים גידלתי ורוממתי...(או התרוממתי) ואני לא שופט את בעלך...אבל כדאי מידי פעם להביט בראי... וחוץ מזה.. נשיקה.

סערון

הסבתא גרה אצלנו בבית, תראה לי עוד נכד וכלה שיסכימו להכניס אליהם הביתה אישה בת 92...

sahr12

New member
אז אשריכם וטוב לכם....

אתם עושים מצווה גדולה ששכרה בצידה... עכשיו עוד 10 נשיקות...5 לך ו4 לבעלך.... את אני שומר לתגובה הבאה...:)

נעמי 1

New member
פיקי... רק מי שקרוב

לנושא... מבין את עבודת הקודש שהם עושים. עבודה קשה. עבודה שאף ישראלי לא היה עושה.

חושב עליהם...

ומזדהה עם כאבך... במילואים האחרונים שלי יצא לי קצת לשהות במחיצתם. בבוקר מוקדם יוצאים לעבוד בשדות ובערב חוזרים חזרה...תמיד נראו שמחים, למרות העייפות. ואתה שומע על אנשים רעים שמנצלים אותם עד תום ואתה כועס כל כך...ואז אתה רואה במוצ"ש איך ישראלים עובדים בלי בושה על עולים מאתיופיה, מנצלים את התמימות שלהם ואתה כועס כל כך...ואז אתה רואה ביום שישי בערוץ הראשון כתבה מזעזעת על שדרות, ועל משפחות שלמות שהולכות להזרק לרחוב, ואתה כועס - ומזיל דמעה וחושב לעצמך - לאיזה מצב הגענו ? באיזו מדינה אנו חיים ??? למרות כל הטוב שיש פה, יש פה כל כך הרבה רוע ואכזריות - קשה להאמין לפעמים שאנחנו בני אותו העם...

ע נ ת 3 3

New member
לא רק אצלנו

זה קורה בכל מדינה בעולם הכל יחסי אצלנו מדינה קטנה בולט יותר זה עצוב נכון אבל אלה החיים יש אחד למעלה ואחד למטה המון כאב המון כעסים ומשנה לשנה זה רק הולך וגובר אז הדשא של השכן לא ירוק יותר

האמת יש גם את הצד השני

את אותו עובד פליפיני אם אני לא טועה שהרג את הקשיש שלו ויש את כל הפועלים הזרים הרומנים ששותים לשוכרה ולא אחת גורמים לבעיות... אז נכון יש את המסכנים שחיים פה ברמה כל כך לא נעימה מה שנותר להם הוא לחזור לארצם, האמת אני בכלל לא בעד להביא פועלים זרים לארצנו יש פה מספיק מובטלים שיכולים לעשות את עבודתם אני בכלל לא מבינה איך הממשלה שלנו עוד מאשרת להם לעבוד פה עם המצב הכללי הנורא של ארצנו וחוסר העבודה...

פיקי יקרה../images/Emo39.gif

אני עשיתי את זה יופי כמה שנים, טיפלתי בקשישים כמו שצריך סביב השעון ויש עוד הרבה כמוני, הבעיה מתחילה בזאת שבמדינה הדפוקה הזו משלמים אבטלה לחינם! שיוציאו את האנשים לעבוד בכוח!! בשביל מה לתת אבטלה, בטח קל לעשות חיים קלים ולהביא עובדים זרים ולשלם כסף קל לאנשים.

הם זקוקים לנו כמעט כמו שאנו זקוקים

להם אך ההתנהגות (שלהם ושלנו) לא מוצדקת ברוב המקרים. עובד זר שסיים את עבודתו מכל סיבה שהיא צריך לומר יפה שלום וללכת ולא לנסות להשאר כאן בדרכים לא חוקיות. אנחנו יכולים להתנהג איתם קצת יותר בכבוד.

למעלה