ועכשיו... שאלון ה-150!

Sabre Runner

New member
ועכשיו... שאלון ה-150!

כן כן, אתם קוראים נכון. 150. ההסבר המלא ולמה לא צריך לפחד מ-150 שאלות על הדמות שלכם, כאן.

Nihau

New member
you are mad

לקח לי יום שלם לענות על שאלון ה60 עבור ניהאו ועבור אדריאן 150 זה פשוט לא שפוי, מה גם שזה לא בריא להשאיר כל כך הרבה מידע על הדמות מחוץ לראש, היא עלולה להחליט ללכת לטייל LOL.

JuffoWup

New member
איפה המחבט שלי?

אני מאמין שאני אקרא למחבט: "זעמו של אליעזר".

Blue Beetle

New member
והשאלה היא בשביל מה זה טוב?

אני יכול, בחלוקה חכמה לנושאים ותת-נושאים להגיע לשאלון בן 1,000 שאלות. השאלה היא, מה זה משרת? אם זה נועד להיות שבלונה לבניית דמויות חדשות זה כלי בעייתי. ריבוי פרטים על הדמות בעת יצירתה אמנם יוצר דמות עגולה אבל משאיר מעט מאד מקום להתפתחות שלה. כשאני משחק דמות אני מתחיל מרעיון או קונספט וכמה פרטי רקע הכרחיים. את הדמות העגולה אני רוצה לקבל בסוף המשחק - כשאני מכיר את הדמות שלי טוב זה הסימן שלי להחליף אותה במשהו אחר. אם זה כלי להעמקה והכרה של דמות קיימת הוא מיותר. את הדמויות שאני משחק מספיק טוב לצרכי המשחק וההתנהלות שלה. כמו שאני לא עושה דוקטורט על עצמי, כך גם אני לא אעשה דוקטורט על הדמויות שאני משחק. אפשר לבנות שאלון מצומצם (נגיד 12 שאלות) שיהי כלי עזר לבניית דמות. שאלון כזה צריך לתת מסגרת ראשונית לרעיון שעומד מאחורי הדמות ופרטים ראשוניים הכרחיים. אפשר לבנות שאלון לנאפסים. לרוב נאפסים מתחילים מעמדה שהיא כבר מפותחת. לדעתי שאלון השישים (או שאלון שיהיה מבוסס עליו) הוא התחלה טובה למטרה זו.

backdoorslam

New member
מתי לדעתכם אפשר לענות על כל זה?

מתי כדאי לענות על השאלון מבחינת אורך חיים של הדמות המשוחקת? האם רצוי לעשות את זה כבר בתחילת הקמפיין כדי להספיק למלא את הדמות ולסגור אותה, או שאולי כדאי לחכות קצת שהיא תתפתח לבד?

DDN

New member
מופרע מדי

אני מסכים עם מה שחגי אמר. למרות שאני לא נוטש דמות שאני מכיר טוב מדי. אני משנה אותה.

Sabre Runner

New member
טוב, אני רואה שאף אחד לא קרא באמת.

כמובן שהשאלון הוא לא מטלה, הוא לא חובה והוא לא שום דבר חוץ מעזר לשחקן, תוסף לדף דמות שמכיל את הפרטים האישיים וההיסטוריה של הדמות בצורה מסודרת ולא נתונים סטטיסטיים. חילקתי את השאלון לשלושה חלקים בהתאם לכמה עמוק רוצים להגיע. יש שמונה שאלות בסיסיות בשביל דמות שרק חשבתם עליה, דמות בשביל חד-פעמי, דב"ש לא חשוב או בשביל סיפור קצרצר. יש חלק מעט מורחב יותר של שאלות טיפה יותר עמוקות בשביל דמות יותר רצינית, דב"ש חשוב או בשביל נובלטה עמוקה. ויש חלק נספח עם דברים שהם יותר ניטפוק מאשר משהו אחר בשביל דמות מפותחת במשחק לטווח ארוך, אולי האנטגוניסט במשחק או בשביל הדמויות המרכזיות בספר. אני חושב שכל דבר קטן עוזר להגדיר את הדמות יותר וכל דבר קטן אומר לכם מי הדמות שלכם. וזה כולל את מקומות הבילוי המועדפים שלה או המזכרת מסבתא שהיא שונאת אבל שומרת בשביל הערך הרגשי.

DDN

New member
קרא שוב את התגובה של חגי לדעתי

יש גבול לכמה כותבים על הדמות בתחילת המשחק. שאלון כזה (וגם שאלון ה60) הם שאלונים לאמצע-משחק. אבל. . .. . ברשותך אני אגייר את השאלון הזה, ואענה עליו על אחת הדמויות שלי (אתם יכולים לנחש איזו) בשבועיים הקרובים, כאן בפורום.

0Pandemonium0

New member
ואחרי שתעשה את זה, גם אני אענה.

אחת הדמויות שלי פשוט מסתורית מדי, ומישהו חייב לחשוף אותה...

Sabre Runner

New member
כמו שאמרתי...

השאלון הוא רק כלי עזר. הוא לא אומר שחייב לענות על כולו והוא לא אומר שצריך לעשות את זה בתחילת המשחק. רק בבקשה, בכל לשון של בקשה, אל תפרסמו פה את השאלונים של הדמות שלכם. אני חושב שזה רק הורס. השאלון הוא כלי עזר לשחקן וזה הכל.

DDN

New member
זו לא דמות שאני משחק יותר

או מתכנן לשחק בעתיד. אני רואה בשאלון כזה כ"סיכום" לדמות.

ogmios

New member
אהבתי

בהזדמנות הקרובה אני אנסה לראות אם אני מצליח ליישם את זה על בילי. מי יודע, אני אני אגלה כמה דברים שלא חשבתי עליהם.

למעלה