ועכשיו שאלה...

ועכשיו שאלה...

גיסתי אם לילדה בת 8 חדשים, מבורכת בהמון חלב... רוצה מאוד לשאוב עבור אורי(בני הקטן..) מישהי יודעת האם זה טוב, אפשרי??? ועוד...אשמח לטלפון של יועצת הנקה מומחית וטובה...שתענה לי על השאלה הזו. אם למשהי יש אחת כזו..אודה לכם על העזרה..חדוה.

מירבי*

New member
הנקה

חדוה, לדעתי זה רעיון מבורך. אני באופן אישי הייתי לוקחת בשמחה ללא חששות, את בוודאי רגועה בעניין מצב בריאותה של גיסתך ולכן אין שום פסול בזה. בהצלחה

יש המון המון יתרונות בחלב אם -חשוב לברר

אם האם לוקחת תרופות למינהם וכו"....אנטיביוטיקה וכ"ו.. כי הכל הכל עובר לתינוק דרך חלב אם-צריך לדעת היסטוריה-יש המון חיידקים בגוף שיכולים לעבור דרך החלב-אפילו איידס חס וחלילה אפילו מחלות גנטיות חלב אם זה מצויין לאם ביולוגית לגבי חלב אם מימישהי אחרת -לדעתי אני אומרת לדעתי- אני היתיי הולכת על מטרנה-האכלתי את הילדים שלי במטרנה מאז שנולדו הם לא פחות חזקים מילד אחר או מחוסנים. כמובן שאני חוזרת ואומרת זו רק דעתי

MAMALY

New member
רק הערה קטנה

חלב אם משתנה כל הזמן לא רק בכמות גם בהרכב שלו תבדקי עם יועצת הנקה מומחית ותבדקי אגב גם בפגייה שלך... אם חלב אם של תינוק בן 8 חודשים מתאים לעולל בן שבוע וכמובן קחי קחי!!!! חלב אם טוב גם לנזלת (כמה טיפות באף) או לדלקת עיניים (לנדבי היתה דלקת עיניים איומה בגיל 3 חודשים וטיפלנו בו רק עם חלב אם) יועצת הנקה חייבת להיות בתמונה. יו איזה שאלה מקסימה.. מתרגשת איתך.

לשאול בפגיה ...

מן הסתם הכי קל לי, שאלתי ועוד אשאל גם את הרופאים.. לגבי ההצעה של גיסתי..היא בחורה צעירה ובריאה לחלוטין טפו טפו... חשבתי אולי אפילו להקפיא לכמה חודשים ולהשתמש בשלב מאוחר יותר למשל גיל 4-6 חודשים... אבל עוד אברר... דרך אגב..שאני מתיעצת עם רופאים, הם לא ככ" בקיאים בעניין, ואין להם בעיה עם תחליפי החלב.. האחיות ויועצות ההנקה יותר רגישות לעובדה.

עוד משהו להוסיף-

הרי חלב אם משתנה בתזונה- אם אכלה כרוב אז יהיה לתינוק גזים וכאבי בטן וכ"ו... הרי מה תפקחי על מה היא אוכלת כל היום. ומה שתתה -קפה וכ"ו... זה אותו דבר בפונדקאית הרי מה שהיא אוכלת עובר לעובר וזה סרט בפני עצמו-לאמהות מיועדות זה הרי אותו דבר-בטח תתהיי מה היא אוכלת מה אכלה היום מה אכלה אתמול.... חלב אם צריך לדעת לאחסן -ויש לו הוראות חימום -הכוונה צריך לדעת שלא ירד מהאיכות שלו... וצריך לעקר את הבקבוקים-והשאלה כמה זמן חלב אם יכול להיות מוקפא? והאם אחרי הפשרה האיכות נישארת אותה איכות ?

מפציעה לרגע עם המלצה../images/Emo9.gif

ממליצה לך להיכנס לפורום "הנקת תאומים - תמיכה". אחת המנהלות היא "עוד נועה", ואני בטוחה שהיא תענה לך על כל שאלה שתהיה לך. היא אחת המומחיות, אם לא המומחית ביותר בעניין הנקה. וכמובן, המון מזל טוב, אמא של רעותי ורביד.

חדוהיוסי שאלתך מרגשת../images/Emo24.gif

ספרי לנו מה החלטת ומה תשובתה של יועת ההנקה לכל השאלות, שנתכונן
מחבקת אותך יקירתי

אז ככה...

התייעצתי עם עוד נועה שהמלצתן עליה, והיא עם עוד כמה יועצות הנקה ,טוענת שעדיף לאורי חלב אם של אם לילדה בת 8 חדשים מאשר תמל".(תחליף חלב). אותי זה קצת מפחיד..זכור לי טוב הסיפור של רמדיה שכל "פיפס" קטן באוכל יכול לגרום לקטנים בעיה מאוד גדולה. בינתיים החלב נשאב ומוקפא. ניתן להקפיאו בחלק הפנימי שבמקרר לחצי שנה... חלקכן טענו לגבי התזונה של גיסתי.. חלקכן טענו לגבי מצב בריאותה.: לא הייתי חושבת בכוון אם לא הייתי בטוחה שהעולל יכול לקבל ממנה רק את הטוב ביותר. במקרה היא גם שכנה וגם חברה ואורח חייה מוכר לי מקרוב.

ל ב י אה

New member
חדווה'לה, אני לא הייתי ממהרת,

לקחת חלב מגיסתי, את יודעת כיצד הטובה הזו תתבטא בעתיד? מה רע בסימילאק?

gesta1

New member
לדעתי המלומדת...:)

היי חדווש.. לדעתי, יש לעניין כמה היבטים: 1. קבלת חלב דומה לפונדקאות.. גם שם קיימת נתינה... גם שם מאיבר תזונה.. :) 2. בעבר, להזכירך, ילדים רבים גדלו על חלב מינקת.. משום שהיום זה לא קיים, הדבר נראה :"מוזר" כמו שאני אומרת, הכל עניין של תקופה ומקובלות 3. מבחינה בריאותית? צריך לנהוג כמו בבנק חלב. לבדוק פעם אחת (אם יש לך את האמצעים לבדוק את הנושא) אם הכל בסדר... ויאאלההה.. אין כמו חלב אם. אני שאבי חודש וחצי לשגב, הגדול, עד שישבו המעיינות הטבעיים שאבתי את האם אמא שלהם... אני חולת תזונה.. ושגב גדל עם המון בעיות חיסוניות בשנה הראשונה. זה לא שילדים לא גדלים.. את יודעת אבל מבחינה חיסונית, אין ספק שלילד שלך יהיה יותר טוב אני הייתי נוהגת כך :) בהצלחה חיה

למעלה