ועכשיו - סקר

I Was Hoping

New member
ועכשיו - סקר

האם יש פעולות של סדר וניקיון שאתן עושות מדי ערב ו/או בוקר כדי להנעים את ההתעוררות בבוקר, כדי לקום לבית נעים יותר? מהן? וכמה זמן הן לוקחות? מטרת הסקר היא לקבל טיפים לפעולות זריזות ושגרתיות, שלא לוקחות יותר מדי זמן [שאין לי. סטודנטית עם משרה מלאה ויום חופש אחד בשבוע - זה היום]. תודה

אז ככה

מאז שהבית שלי קיבל צורה לפני כמה ימים אז הרבה יתר קל לסדר את הבית. לקראת סוף היום, אחרי שהילדים הלכו לישון, אחרי שאחרון האורחים עזב (כמעט כל יום באים אליי אחי ואשתו וכמה חברים) אני אוספת את הדברים שהתפזרו בבית במהלך היום ורק אז הולכת לישון. את המיטה אני מסדרת איך שאני קמה ממנה וכך גם הילדים. מציבה לי מטרות, לא מסדרת הכל במכה אחת אלא פרוייקטים (שאני מתחייבת לפני כן פה בפורום) מה שנראה לי הכי מבולגן בעין מקבל את הטיפול הראשוני. ככה היה בהתחלה, הסלון נראה לי הכי מבולגן, אח"כ חדר השינה שלי. עכשיו כשהבית הרבה יותר מסודר, מקומות מבלוגנים אפילו מעט, ישר בולטים וקופצים לעין. כמו שאמרתי, ברגע שהבית באופן כללי מסודר, הרבה יותר קל להשתלט על "בלאגן קטן"

אילנית03

New member
אז ככה

כל ערב אני מקפידה שהכיור יהיה ריק מכלים , לא יהיה זבל שצריך להוריד לפח, אני מטאטא את הסלון ומסדרת את הספות. אני מתעוררת לסלון ומטבח מסודר.

אוצה

New member
עונה לך:

קודם כל משאירה כיור נקי. גם אם אין לי כוח לשאר הדברים הכיור יישאר נקי (מורידה כלים למדיח ושוטפת מה שצירך). זה עושה לי נעים שאני קמה להכין קפה ואין ג'יפה בכיור. עכשיו, בד"כ אני אוספת את הצעצועים של האפרוח שלי שמפוזרים בסלון, אמבטיה, מטבח ושרותים (בקיצר בכל הבית -הוא בשלב החקירות, פותח מגירות ומפזר וכו'). זה לוקח לי גג 10 דקות. אם החבלן גם פיזר ביסקוויט או שהחתול הביא איתו את כל הדשא הביתה אני מטאטא היכן שצריך (שוב חפיף) רק שיהיה נעים למחרת ושלא אמצא פעוט עם שבבי דשא וביסקוויטים ישנים בפה. הנה אתמול למשל, הייתי מ-פ-ו-ר-ק-ת מעייפות וממש לא בא לי לסדר. ידעתי שזה כמה דקות (כיור + לאסוף את הפוגרום) וממש לא התחשק לי. יש לי טיימר שקניתי ב- 9 ש"ח באיקאה וסובבתי אותו ל- 15 דקות ופצחתי במחול בבית. זה לקח בערך 10 דקות (סיימתי לפני שהוא צפצף) וזהו. זו שיטה שאימצתי מהפליי ליידי. טיימר. מה שמשספיקים ברבע שעה, מספיקים. גם לעשות משהו קטן זו התחלה. לפחות זה לא מייאש שאין לך אורי ואת נכנסת לפרויקט ענק ואין כוח, וזא גם המוטיבציה נגמרת.

YULI9

New member
אני מנקה את הכיור והשיש

וגם מסדרת אם צריך את הסלון. כשאני קמה בבוקר חשוב לי לקום למטבח וסלון נקיים. בדרך כלל לוקח לא יותר מ10 דקות.

I Was Hoping

New member
אז אני באמת מגזימה

והאיש בבית צודק. לפני השינה אני לא מוכנה שיהיו כלים בכיור [גם לא כוס אחת] ושהכיור לא יבריק. אני גם מנקה שירותים לפני השינה, וגם מוציאה זבל מכל הפחים בבית. הסלון והמטבח צריכים להיות פיקס. זה לוקח רבע שעה להכל, אבל עדיין, לו זה נראה שגעון.

טליW

New member
מטבח וסלון - הכי חשוב לי

משתדלת בכל מאודי לסיים את היום עם מטבח נקי. במידה ומסיבה כלשהי זה לא קרה, אני אארגן אותו בבוקר. כנ"ל הסלון, שאין בו אף פעם הרבה בלאגן... מקסימום צעצוע... שמיכה... לא יותר. כמו שכבר אמרתי, הכי חשוב לי זה איך הבית נראה כשנכנסים אליו. גמלתי בליבי שאני לעולם לא אתבייש שוב כשמישהו יעמוד בדלת (וזה קרה כ"כ הרבה פעמים בעבר). כמה זמן? הסלון 2-3 דקות. המטבח - תלוי מה הכנתי/בישלתי/אפיתי... הכי הרבה 30 דקות. לרוב מסתכם ב-15.

SILIVAS

New member
תשובות

טוב, הרבה תועלת ממני לא תצמח כי אני קרצייה לסדר
הבית בהחלט מסודר אבל אני אוהבת "להשכיב אותו לישון"
כלומר לסדר את כל השיירים הקטנים. מכלים בכיור (צלחת, כוס) לא מתרגשת. ערימה יותר גדולה בעלי ברוב המקרים מדיח או שאני עושה את זה לפעמים אבל אני מוודאה שלחתולה יש אוכל ושתיה. בודקת שהכל מוכן ליום המחרת (אוכל ליום עבודה של שנינו) סוגרת תריסים. מיישרת את הספה שעליה ישבנו, בקיצור דברים כאלה אולי שמה משהו בתיק שלא אשכח מחר. בעבר גם נהגתי להכין את הבגדים שאלבש מראש אבל הפסקתי בזמן האחרון גיליתי שלא לוקח לי הרבה זמן להחליט בבוקר לא אוהבת לעשות דברים בבוקר. אני קמה "מסטולה" וחוץ מדאגה לחתולה (אוכל שתיה פינוי צרכים) שמתחלקת עם בעלי לא אוהבת לעשות משהו אחר, פשוט אין לי סבלנות טוב, זהו

קשתית34

New member
הכל לפי מצברוח...

אם אני במצברוח של סדר וניקיון אז אני לא אלך לישון כל עוד כל דבר במקומו, הכיור מצוחצח הסלון מדוגם וכו'. אבל....קורה לפעמים שאחרי יום גדוש ועמוס (אני חד הורית+3 נסיכות
)לא ממש מעניין אותי אם יש או אין כלים בכיור,אם השטיח מלא פירורים או אם הכלב חי בכלל...
אני פשוט צונחת ונרדמת. מקסימום בבוקר מתעוררים ליום חדש.

כלים שטופים- חוץ מ2 כוסות של

קפה הלילה (שאנחנו שותים מאוחר). טאטוא. בגדים של הילדים מוכנים ללבישה למחרת. כל מה שלא צריך להישאר בסלון- חוזר למקומו. לא לוקח הרבה זמן כי אני לא משאירה דברים לערב. לא משחקים אצלינו בסלון ואם כבר שיחקנו- מחזירים בתום המשחק ולא מחכים לערב.

למעלה