ועכשיו זה....

wilkomen

New member
ועכשיו זה....

אני חוזר שוב ושוב על העניין. לחייב הורים בסדנאות הורות +++++ לפני הבאת כל ילד. http://www.ynet.co.il/articles/1,7340,L-3101171,00.html

malh

New member
מקור האלימות

בטח עכשיו תפתח פה מקהלה של "מחרמים והמחנכים" מצד אחד וכאלה שגורסים שיש "לתלות" את הילדים מצד השני. אבל שמעו רבותי, ילדים פה באמת לא הבעיה. עולם הילדים זה בסה"כ חיכוי די עלוב ופטתי של עולם המובגרים. הילדים מפנימים את כל ההתנהגות והנורמות של עולם המבוגרים ונוקטים לפיהם. לכן גם "המרחמים ומהחנכים" טועים וגם "התליינים" טועים. הפיתרון לא נעוץ בחינוך הילדים בבי"ס. הוא כן נעוץ בחינוך אבל שינון סיסמאות זה לא העניין כאן. הוא נעוץ בחינוך העקיף. במה שהילד מפנים מהחברה הסובבת אותו. כלומר מחברת המבוגרים. קראתי פעם מחקר על השוואה בין גני ילדים בשויץ לבין גני ילדים בישראל. אחוז ההקנטות בגנים בשויץ נעמד על 2-4 אחוז בערך ואילו בישראל הוא נעמד על קרוב ל80אחוז נראה לי. לא בטוח במספרים אבל היו הפרשים עצומים.למה זה אתם חושבים? האם אתם חושבים שחינוך שמעניקים גני ילדים בשויץ הוא מהמצוינים בעולם או ענישה של ילדים בגנים היא מצויינת?! במה כבר אפשר לחנך את להעניש ילד בגן? לקחת לו את בובת פו הדוב? ההבדל נעוץ בעולם המבוגרים. משמה הילדים מקבלים את החינוך האמיתי שלהם ולא משינון סיסמאות נבוכות בכיתה א. רק משמה! אלימות הנוער והפעוטים בעליה כי אלימות המבוגרים בעליה גם! אם נוריד את אלימות המבוגרים גם אלימות הפעוטים תרד! למה אתם שואלים? כי החוויות והתישדורות מהעולם המבוגרים שמחנך אותם יהיו אחרות! אולי לילדים בני שש אין מה לעשות להם. לא מסיבה שאנחנו הומניים ומתחשבים. פשוט שום עונש שתתן להם לא יעזור! הם באמת לא מסוגלים עדיין לקלוט את המעשה! א-ב-ל וזה אבל ענק! למבוגרים(מגיל 16 ומעלה) יש לתת עונשים מרתיעים ולהרחיק אותם מהחברה עד כמה שניתן על כל עבירת אלימות! *מכות בתדירות גבוהה(יותר מחמש פעמים מעורבות והתחלה של תגרה(כלומר להיות הצד המתקיף ולא המתגונן)= 20 שנה בכלא! בלי חניונות! בלי חופשות! בלי קיצורי 5/6! בלי כלום) *אונס!!-זה באמת צריך לתת עונשים מרתיעים.אין מה להוסיף אפילו. *פגיעות ברכוש (. פה כבר הייתי נותן רק שלוש פעמים=20 שנה בכלא-אדם שגונב מודע מאוד למעשיו ובטוח שלא פועל בסערת חושים) *רצח אין בכלל מה לדבר מאסר עולם לכללל החיים! בלי חופשות ובתי הבראה באמצע!! מאסר עולם זה לעולם!! רק ע"י שינוי העולם המבוגרים אפשר לחנך את עולם הילדים. אותם ילדים שדוקרים או אלה שחתכו לילדה את הפטמה עשו את זה כי הם הפנימו את עולם המבוגרים. אך בעולם המבוגרים אנחנו יכולים לטפל!! וחייבים לטפל! זה לא הומני לתת לילד מאסר עולם אבל למבוגר זה הומני בהחלט!!! להתחיל לתת עונשים מרתיעים ולפנות את הרחובות מברברים על שניים שמסתובבים פה! כשרחוב יהיה אחר גם הילדים יהיו אחרים! ילדים זה סימפטום לבעיה עבריינית שיש בחברה שלנו! זה סימפטום שאמור להדליק אצל כולם פה,כולל קבירנטי המדינה, נורא אדומה שתכריח אותם לפעול!!

הורים?

אני המומה מהמקרה ועוד יותר המומה מהתגובות שם - לזרוק את ההורים של הילדים לכלא וכו'... ברוב המקרים ילדים מאוד אלימים הם דוקא תוצר להזנחה/ להתעללות וכו'... אבל לא רק. אבל אי אפשר באופן גורף ישר להאשים את ההורים. צריך לברר, לבדוק- להסיק מסקנות ולטפל בכל מקרה לגופו. מה שאני כן חושבת שחייבים - זה להעניש את הילדים עונש חינוכי. אני למשל הייתי פוסקת להם החל מעוד 3,4 שנים עבודה כלשהי שהם יחוייבו לעבוד בה וכל משכורתם תלך לקופה שתפתח לטובת שיקומה הנפשי והפיזי של הילדה. פשוט שיפסקו להם עבודה כלשהי שמתאימה לילדים ותלווה אותם מ"ס שנים - 5 או 7 שנים ככה... זה לא יתכן שיחליקו את העניין ללא עונש- כי הם קטנים. מה שכן מהכרות אישית של כמה ילדים מאוד מופרעים שהכרתי בעברי - לא תמיד ההורים אשמים, יש גם עניין של גנים והפרעות נפשיות. אני יכולה לספר לכם על משפחה מקסימה של הורים ושתי בנות מקסימות שנולד להם אח קטן - פשוט מפלצת. מרגע שנולד היה פוגע בסביבה ובעצמו. לא הייתי רוצה לדמיין את ההורים האלה במצב שיבואו להעניש אותם... הם כאלה אנשים מקסימים...

wilkomen

New member
טוב בסדר, אבל בכ"ז ניתן למצוא ..

בד"כ קורלציה בין מה שהילד סופג בבית למה שהוא מעביר לסביבה. גם אם יש "מפלצת" כדבריך, יש לתת כלים חינוכיים מקצועיים בידי ההורה. זה ללא ספק יהיה עדיף מהורה חסר אונים שיצעק על הילד "שטן" או " דפוק" כפי שאני נחשף כמעט בכל יום לצערי. אני רואה יומיום את העוול שגורמים הורים לילדים, אני מאוד רגיש לעניין. קח מילד את האהבה והחום, תתעלם ממנו קצת, תצעק לו מטומטם וטמבל ותקבל: ילד צועק,אלים המשווע לתשומת לב. אני מכיר לא מעט ילדים כאלו והמרגיז מכל הוא שדווקא ההורים (שלא מתמודדים) לילדים האלו, הם אלו שיאיצו בך להביא ילדים ויספרו לך איזו הנאה.... איזה עוורן וטפשות, הנורא הוא שהחברה היא שמשלמת את המחיר בסוף. לגבי מפלצות מולדות....ובכן אני לא בהכרח מסכים, יש גרסאות וטיעונים לכאן ולכאן. את לא תמיד יודעת מה חווה הילד בינקותו. מאורעות חסרי חשיבות מזווית המבוגר הם לעיתים טראומות קשות לילד. אני יכול להעיד לגבי ולתת אינסוף דוגמאות ממה שחוויתי.

למעלה