הכתבה...מוגש כשרות לציבור העצלנים
מה אומרות הנעלים שלו קתרין מילר מיסטיקנית ישראלית, טוענת שגברים שנועלים רק נעלי ספורט מתקשים לפתור את הבעיות שלהם בעצמם "רוב הגברים הגרושים בארץ תפרנים, אין להם גרוש. הם שואלים אותך אם את גרה לבד כי הם מחפשים איפה להיות, ולכן אני מעדיפה גברים שחיים בחו"ל, אפילו שאני רוצה לחיות בישראל", אומרת קתרין מילר, מיסטיקנית בת 83, שפותחת בקלפי טארוט ונעזרת גם בקבלה. המיסטיקה תמיד היתה בתוך המשפחה, היא מספרת, ורק בשנים האחרונות הוציאה את הדברים החוצה. שמה עבר מפה לאוזן ובעקבות קשר שיצרה עם ישראלית לשעבר, רקדנית בטן ומסעדנית ידועה בפינלנד שהפכה לחברתה הקרובה, היא הוזמנה להשתתף בתוכנית אירוח בטלוויזיה הפינית. לדבריה, היא מרבה לעזור שם לסלבריטאים מקומיים, במיוחד לקהילה ההומו-לסבית בהלסינקי. בסדרה הדוקומנטרית "מישהו לאהוב" )ב"יס"( היא חושפת את התשוקה שלה לאהבה, ואת החיפוש אחר קשר זוגי באתר האינטרנט "קופידון". "הרבה זמן לא התאהבתי", מודה קתרין, "ואני מתגעגעת לריגושים האלה, לקום בבוקר, לחבק את הכרית ולחשוב שהוא לידי. הרבה זמן פשוט לא מצאתי. לפי הקלפים שלי הוא נמצא, אני רק צריכה להגיע אליו. רב שהיה אצלי בבית אמר לי להוריד מהקירות בחדר השינה את כל התמונות שבהן אני מצולמת לבד". מה את מצפה מהגבר ש לך? "אני דורשת חיזור. שירים אלי טלפון, שישאיר לי הודעה ´התגעגעתי אלייך´. ברגע שהוא משאיר לי מסר שהיה לו הערב הכי מדהים בחיים ושהבטן שלו מקרקרת לעוד פגישה איתי, זה יכול לגרום לי להתחיל לפתח כלפיו רגשות. "הוא צריך להיות מאוד סימפטי, אנרגטי כמוני. אני לא אוהבת גברים סגורים. לא חשוב לי אם הוא לא משכיל, אבל חשוב שתהיה לו חוכמת חיים. הוא צריך להיות אדם פתוח, איש העולם כמוני, טיפוס ספונטני מאוד, כי לפעמים הבילוי שלי הוא בבית, עם ארוחת ערב ונרות. חשוב לי שהוא יידע להגיד ´אני אוהב אותך´, שיהיה חבר לחיים. שלא יהיה צעיר ממני, כי אני לא רוצה להרגיש מבוגרת לידו, אבל שיהיה צעיר ברוחו. אני בשלנית מצוינת, בחגים תמיד כל המשפחה אצלי, ותמיד תהיה לי עוזרת בית. אני לא רוצה לשנות את אורח החיים שלי. אני רוצה שהגבר שלי יהיה מסוגל להשתלב. אני עובדת מהבוקר עד הערב, מרצה, מטפלת באנשים וחשוב לי לעזור לזולת. אני מצפה ממנו שגם הוא יהיה עסוק במשך היום ויאהב לעזור. "גם אסתטיקה מאוד חשובה לי. אני לא מתאפרת הרבה, מתלבשת מחויט. לוקח לי בדיוק שתי דקות מול המראה, אבל כשאני מגיעה להרצאות חושבים שאני ה סקסולוגית. הרבה פעמים כשאני יוצאת למועדונים ניגשים אלי גברים עם כרס, ואת רואה כאן אנשים צעירים עם שערות באוזניים. זה דוחה אותי. לאחד כזה אני אומרת: לא, תודה, אני לא לבד. אני אוהבת לחשוף את הרגליים, ויש לי מה להראות. הגבר הישראלי אומר שהוא רוצה אותך משכילה, אבל ברגע שהוא רואה רגליים הוא שוכח הכל. "גבר יכול להיות לא יפה ובכל זאת מושך. סבתא שלי אמרה לי שאפשר לעמוד על טיבו של גבר לפי הנעליים שהוא נועל, והיא לא טעתה. נעל מעידה על אופי. גבר שנועל מוקסינים הוא בדרך כלל גבר שאוהב נשים, והן נמשכות אליו, אבל הוא לא בדיוק יודע מה הוא רוצה מנשים. גבר שנועל נעליים ללא שרוכים זה מראה על שאפתנות, בחור ששואף לנהל. הם מציגים את עצמם בפני האשה כבעלי חוכמת חיים, ויודעים לזהות אם היא חכמה או לא. גברים שנועלים נעליים עם שרוכים הם ספונטניים, מחפשים שינויים, רומנטיים ומאוד מיניים. יש כאלה שנועלים רק נעלי ספורט. אלה גברים שיודעים לחיות ומתרחקים מאנשים מסובכים, אבל כשיש להם בעיה הם מתקשים לפתור אותה בעצמם ותמיד זקוקים לאנשים כמוני שיעזרו להם". את חיה על הקו ישראל-פינלנד. חשבת פעם להכיר גבר מ שם? "אני מרוקאית עם מנטליות אירופית, והיהדות שלי חזקה ממני. סבא שלי מצד אבי הוא ממשפחה נוצרית קתולית, אבל הגבר שלי חייב להיות יהודי ישראלי. חשוב לי שאני אוכל לדבר ולהתווכח איתו על כל דבר".