ועידת נוער

כמו שאמרתי כבר..

יש לנו שאלות לדיון לק', רעיון נורא בסיסי שאותו אנחנו רוצים להעביר, מטרה אחת.. ממש קצת.. כמעט לא היה לנו זמן לעבוד על זה. נפגשנו פעם אחת. אין לנו חומר בכלל... ואפילו אין לי את הפלאפון של דודיש!!!!!

Miss Understood

New member
את מדברת על דודיש שגרעינרית

במעלה יוסף? כי אם כן יש לי את המספר שלה...אני יכולה לתת לך בכיף:)

השאלות לדיון זה חלק חשוב

עברתם על מטרות התנועה עם הנושא שלכם? (אלא אם לזה את מתכוונת ב"מטרה אחת") יש לכם אנשים או מקורות לקחת מהם מאמרים/ראיונות/מידע? מתודות שקשורות לנושא? אממ אני לא אהיה כאן בשישי-שבת אני אתקשר אלייך בראשון בצהריים. דברי עם הצוות שלך, תחלקו את העבודה למשימות של כל אחד או שתתני לכולם את אותן משימות ותסכמי הכל אח''כ (תשאלי את עדי איך זה הולך אצלה, ככה היא עושה) לילה טוב! :)

וואי, תקשיבי...

זה מזה לא מתאים לי. מזה אין לי זמן להתעסק עם זה. יש לי כל כך הרבה על הראש ואין לי כמעט זמן ואני עוד צריכה לרכז את הצוות הזה.. אי אפשר להשיג את הגרעינרים ואני אגיד לך תכלס, אני לוידעת כמה אפשר לסמוך עליהם שימלאו את המשימות עם החוסר זמן והחוסר גמישות והחוסר חומר... מאיפה אפשר להשיג חומר על הקשר של התנועה לפוליטיקה? חשבנו על כמה רעיונות כלליים, אבל הם לא כל כך מפורטים.. וגם אין לנו מתי להיפגש לפני ה-21! אני לוידעת מה לעשות עם זה, והאמת שזה אחד הדברים האחרונים בסדר העדיפויות שלי כרגע... אני רוצה להיות חלק מזה, אבל ממש לא נראה לי שאני יכולה לרכז את זה כרגע...

אז.. מה את מציעה?

וגם- חומר אפשר להשיג בואי נחשוב על זה אפשר.. לברר את העמדה של התנועה לגבי קשר או חוסר-קשר לפוליטיקה (כי זה קצת שנוי במחלוקת.. צריך מקורות סמכותיים יותר) -להסתכל על הקשר הנוכחי לעומת מה שהיה לפני שנים, כשהתנועה התחילה לעבוד -חומר על החולצה הכחולה- למה היא מקשרת אותנו לשמאל? -על תנועות אחרות והשיוך הפוליטי שלהן (לובשי חולצות כחולות, שרוך אדום/לבן, כחולות כהות/ חאקי/ תכלת/ מה הלבוש של תנועת בית''ר?/ מה שזה לא יהיה -אהה.. עוד רעיונות מישהו? מה הרעיונות שיש לכם?

יש לנו קצת רעיונות...

חשבנו להביא את חפר או מישו מהתנועה שיכול לדבר איתם על זה, אבל אז חשבנו שזה לא יהיה כמו שהנוער יחליט בלי דעות של מבוגרים... בעיקרון צריך לברר בעיקר על הנוע"ל, שהם הבסיס של התנועה.. אני יודעת שיש על זה קצת באתר. אני אלך להדפיס. אני מציעה ככה: אם יש מישו שהוא לא גרעינר שמוכן להצטרף לצוות שלנו ולהתחלק איתי באחריות של ראש הצוות... כי אני פשוט לא יכולה לבד... כדאי מישו שיהיה מאיזור הצפון ושאין לו בגרויות ולחץ עכשיו...

זה מה שיש לנו עד עכשיו

לברר מאיפה הגיע עניין הא-פוליטיות בתנועה (ואת עמדת התנועה בעניין)
לבדוק את השתלשלות האירועים בתנועה, מה גרם למה.
הקשר הנוכחי של התנועה לפוליטיקה, לעומת מה שהיה בעבר.
למה החולצה הכחולה מקשרת אותנו לשמאל? אם בכלל...
תנועות אחרות ושיוכן הפוליטי (נוע"ל, צופים, שמו"ץ, בני עקיבא, בית"ר, מחנות העולים...) מטרות:
ההבנה שכבוגר תנועה שמטיל ספק וכדומה שהערכים שלך משפיעים על החיים שלך. שאלות לדיון:
האם הערכים צריכים להיות הבסיס של כל תפיסת החיים של האדם?
דמוקרטיה - ימני, שמאלני או צורת שלטון? או פשוט ערך?
האם אנחנו צריכים דעה פוליטית? (מבחינת צורך התנועה)
האם אפשר לנתק פוליטיקה מדינית ותפיסה כלכלית-חברתית? האם כדאי?
האם אנחנו זקוקים לעמדה פוליטית כדי ליצור שינוי חברתי?
האם אנחנו צריכים עמדה פוליטית כדי לתפוס כוח על מנת לפעול לשינוי? האם יש מחיר לכך?
מהו המחיר של נקיטת עמדה פוליטית? האם זה אומר הרחקת חניכים מהתנועה? האם המחיר הזה שווה את זה? האם שווה לשלם את המחיר כדי להגיע למקום מסויים שאת/ה חושב/ת שהתנועה צריכה להגיע אליו?
אם שינוי חברתי הוא דבר שאנחנו שואפים אליו, כיצד נשנה יותר את החברה - אם ננקוט עמדה פוליטית וצמצום קהל היעד או בחירת א-פוליטיות ונגישות לכלל הנוער? כתבנו דברים חשובים:
לנסות להתנתק ממפלגתיות
לא לגעת בסרבנות!
בדיקת הערכים וניסוחם מחדש (גם לנו, וגם באחד מהק' אם יש צורך)
ק' הסמלה. זה מה שיש לנו בנתיים. אז מה ההצעות שלך? מה יש לומר? אני אנסה לקבוע עוד פגישה עם הגרעינרים... תגידי, בהנחה שכל ק' שעה וחצי, אז כמה קופים אנחנו צריכים להכין?

למעלה