ועידת העשוקים!

באמת רציתי לשאול בפורום השומר,

למה לעזאזל להפגין נגד וועידת ישראל לעסקים? זהו איננו אירוע של משרד האוצר, כי אם אירוע פרטי. ותאמין או לא, הוא עוסק גם בתחומים חברתיים וסביבתיים (אפילו עמיר פרץ ונציגי העבודה-מרצ נואמים באירוע).

meitush123

New member
פילנתרופים

עוסקים בנושאים חברתיים כל עוד זה לא איזו הצעה לשנות את המדיניות (שזה הצעד הנדרש כעת) אלא רק את הקישוטים שסביב התקציב

מה אכפת לנו?

הם מחליטים על עתיד המדינה (מבחינה כלכלית...), ברור שאכפת לי. מה הם חייבים לי? אני אזרח בישראל בדיוק כמוהם, מגיע לי שיוויון זכויות מלא לשלהם. לא יתכן שבגלל שלי יש פחות כסף, לא יהיה לי הזדמנות להביא את דעתי. את זה הם חייבים לי. את הזכות הזאת.

אמנם אני מסכימה איתך, אבל הטיעון

הזה באמת מגוחך למדי. נו, אני אזרחית ישראל בדיוק כמו דן חלוץ, למה לי לא נותנים לשחק בטנקים וחיילים סקסים (כן, בטח)? העובדה שאתה אזרח לא רלוונטית במיוחד לכאן.

דן חלוץ לא מחליט.

הוא רק מבצע. אז השאלה צריכה להיות על שר הביטחון-התשובה היא מכייון שהוא נבחר ציבור. העסקנים האלו הם לא.

shay or eli

New member
זאת ועידה שבה אילי הון שאף אחד לא

בחר יושבים יחד עם פוליטיקאים ומתכננים את עתיד הכלכלה הישראלית. זאת הדוגמא הכי ברורה וחצופה לקשר המושחת בין הון לשלטון בישראל.

s 0 d

New member
בכל מדינה בעולם

יש קשר בין הון לשלטון, ישראל היא לא מיוחדת בנושא הזה. את הקמפיין של ג'ון קרי בבחירות הארה"ב מימנה אישתו (היורשת של אימפרית המיליונים של היינצ, הקטשופ)

La Gamba

New member
לא בהכרח,

אבל האם תגיד לאדם בעל כסף שאינו יכול להשתמש בקניינו על מנת לתרום למען מטרות הנראות לו חשובות? יש להגביל את הנושא, אך כמו תמיד בהתחשבות בזכויות הפרט. סה"כ העאניין די מדאיג, בייחוד עקב הכתבה שהתפרסמה ביומיים האחרונים על הסכום הנדרש מאד להיכנס לכנסת- 2 מליון. ובלי קשר למה שיש לו לומר, להציע, או לאישיותו. עצוב אבל נכון, יש לכם דרך אחרת? חשבתם פעם על עריצות חוקתית? קצת לא סמפטי בירושה אבל חוסך הרבה זמן טרחה וכסף. סתם, ראייה הרבה יותר ריאליסטית על המציאות הקיימת, אך מאוד פאסימית (עזבו, אני קורא יותר מדי היינלין לאחרונה)

מותר לו.

בדיוק כמו שמותר לאדם אשר הוא לא בעל הון. הבעייה היא במקרה הנתון-שזוהי וועדה שבה מתדיינים על עתיד כלכלת ישראל-והיא פתוחה רק לבעלי הון. תסביר על עריצות חוקתית...כי לא הבנתי.... והסתכלתי על החתימה שלך...אתה גרעין סהר? של איזו תנועה?(אני גרעין סער בנוע"ל..) (וגם אני מהוד השרון...)

מן הסתם.

הרי מטרתה של הוועידה היא לדון בהתחזקות המערכת העסקית. מן הסתם פוליטיקאים הקובעים בין היתר את אופי ההשקעות הממשלתיות בפיתוח תחומים עסקיים שונים אמורים להגיע ולמסור את דבריהם.

shay or eli

New member
נו באמת.

בועידה הזאת נקבעת חלק ניכר מהמדיניות הכלכלית של מדינת ישראל. ובועידה הזאת צריך שיהיו לך כמה מיליונים טובים בכיס כדי שתוכל לשלם על מקום ישיבה, שלא לדבר על לדבר שם. יש בישראל 1.5 מיליון עניים, מיליוני שכירים ומאות אלפי מובטלים. הם לא נכנסים לועידה הזאת. הם גם לא משפיעים כהוא זה על המדיניות של הממשלה. מיעוט קטן של אנשי עסקים עשירים - שוב, שאף אחד מאיתנו לא בחר - מתכנן איך תיראה הכלכלה שלנו בעתיד. ואסור לשכוח את האינטרסים של המיעוט הזה: להגדיל את ההעסקה באמצעות הקבלנות, להגדיל את ההפרטה, להקטין את המיסוי ואת ההוצאות על שירותי רווחה. זה לא רוע שלהם וזאת לא קנאה שלי, אלה פשוט האינטרסים הכלכליים של האלפיון העליון. ואלו האינטרסים היחידים שהפוליטיקאים קשובים אליהם, ולא לאינטרס של הרוב הגדול של החברה הישראלית. הקשר בין הון ושלטון הוא קשר חולני שהתחזק בשנים האחרונות מאוד בישראל. לכל פוליטיקאי יש היום "ספונסר", בעל-הון שבלעדיו הוא לא יכול להיבחר. אם זה ימשיך ככה, אנחנו נראה כמו רפובליקת בננות בדרום-אמריקה. אני אהיה בהפגנה בשבת, כי איכפת לי מזה שהמדינה הזאת נהיית פחות דמוקרטית מיום ליום, ומדינת הרווחה הולכת לעולמה. היום, אחרי כל המפצים הפוליטיים, דווקא מסתמנת תקווה בכיוון הזה, ולכן חשוב להגיד שהשמאל החברתי חי ובועט, עם בחירות ובלי בחירות. אני מקווה לראות אנשים מהפורום הזה שם. זה יכול להיות נחמד.

למעלה