נו באמת.
בועידה הזאת נקבעת חלק ניכר מהמדיניות הכלכלית של מדינת ישראל. ובועידה הזאת צריך שיהיו לך כמה מיליונים טובים בכיס כדי שתוכל לשלם על מקום ישיבה, שלא לדבר על לדבר שם. יש בישראל 1.5 מיליון עניים, מיליוני שכירים ומאות אלפי מובטלים. הם לא נכנסים לועידה הזאת. הם גם לא משפיעים כהוא זה על המדיניות של הממשלה. מיעוט קטן של אנשי עסקים עשירים - שוב, שאף אחד מאיתנו לא בחר - מתכנן איך תיראה הכלכלה שלנו בעתיד. ואסור לשכוח את האינטרסים של המיעוט הזה: להגדיל את ההעסקה באמצעות הקבלנות, להגדיל את ההפרטה, להקטין את המיסוי ואת ההוצאות על שירותי רווחה. זה לא רוע שלהם וזאת לא קנאה שלי, אלה פשוט האינטרסים הכלכליים של האלפיון העליון. ואלו האינטרסים היחידים שהפוליטיקאים קשובים אליהם, ולא לאינטרס של הרוב הגדול של החברה הישראלית. הקשר בין הון ושלטון הוא קשר חולני שהתחזק בשנים האחרונות מאוד בישראל. לכל פוליטיקאי יש היום "ספונסר", בעל-הון שבלעדיו הוא לא יכול להיבחר. אם זה ימשיך ככה, אנחנו נראה כמו רפובליקת בננות בדרום-אמריקה. אני אהיה בהפגנה בשבת, כי איכפת לי מזה שהמדינה הזאת נהיית פחות דמוקרטית מיום ליום, ומדינת הרווחה הולכת לעולמה. היום, אחרי כל המפצים הפוליטיים, דווקא מסתמנת תקווה בכיוון הזה, ולכן חשוב להגיד שהשמאל החברתי חי ובועט, עם בחירות ובלי בחירות. אני מקווה לראות אנשים מהפורום הזה שם. זה יכול להיות נחמד.