ועוד תופעה חדשה

מיכל235

New member
ועוד תופעה חדשה../images/Emo4.gif

בזמן האחרון כשאני עושה פיפי (במיוחד בהתחלה, בפוש הראשון) אני מרגישה כאב חד בשחלות, בהתחלה חשבתי שזה סתם וזה יעבור. אבל זה כבר כמעט שבוע וחצי וזה לא עובר. האם עוד מישהי חוותה דבר כזה? אוף נמאס לי כבר לחוות כל הזמן עוד ועוד תפועות
. במקום שתהיה הטבה כל פעם יש לי עוד תופעות חדשות. והיום בנוסף גיליתי שמחסני הברזל שלי בגוף מרוקנים לחלוטין, בדיקת FERRITIN שמראה את מחסני הברזל בגוף הנורמה היא מ- 10-291 אצלי יצאה 4
.

לוואנדר

New member
חמודה, ../images/Emo201.gif

מיכל, מה קורה לך? את חייבת לגשת מיידית לרופא שניתח אותך. מי זה ד"ר סוריאנו? תראי אצלי גם היה כאבים ברחם בזמן שעשיתי פיפי אך בלפרוסקופיה השלפוחית שתן היתה נקיה האנדו מסביב לחץ על השלפוחית. צר לי לשמוע על כל התפועות לוואי שלך לאחרונה. האם את נוטלת כדורי ברזל על בסיס קבוע? מחבקת ומחזקת אותך שלך לוואנדר

מיכל235

New member
גם אני כבר לא יודעת מה קורה לי../images/Emo4.gif

איך שאני חושבת שיש קצת הטבה, משהו חדש צץ לו. לא נותחתי ע"י סוריאנו. קודם כל אין לי אפשרות לפנות למנתח שלי (אולי רק באופן פרטי) אבל גם אין סיכוי שאפנה אליו יותר!!! אין לי מושג אם בכלל הוא הסתכל על השלפוחית בזמן הלפרוסקופיה, הוא לא ציין ולא אמר דבר על כך, אני יודעת שהוא רק הסתכל על איזור האגן ואמר שיש שם המון הידבקויות קשות ואפילו לא נגע באיזור. אורולוג שפניתי אליו לאחר הניתוח, עם בעיה אחרת שיש לי בשלפוחית, אמר שכנראה האנדו לוחץ לי על השלפוחית ושזריקות הדקפפטיל אמורות לעזור גם לזה. חשבתי שאולי עכשיו השחלות לוחצות לי על השלפוחית, אולי
, זה נשמע הגיוני? (אני יודעת ששחלה אחת מוגדלת ובשניה יש ציסטה). אני לא לוקחת בכלל ברזל. נראה לי שאחרי הניתוח הברזל שלי ירד עוד, לפני הניתוח הוא היה גבולי מאוד. עשיתי את הבדיקות במקרה, (רופא המשפחה לא היה נותן לי בכלל לעשות שוב בדיקות, הוא בקושי הסכים לתת לי לעשות בדיקות דם לצורך הניתוח, הוא טען שבדיקות שעשיתי 3 חודשים לפני מספיקות, רק לאחר שהתקשרתי למח' בבלינסון ונאמר לי שהם לא יקבלו בדיקות לא עדכניות הוא הסכים בקושי לתת לי לעשות את הבדיקות לניתוח). שלחתי את הבדיקות לרופא המשפחה אני מחכה לראות מה הוא יגיד לי.

לוואנדר

New member
את יכולה להירגע לפחות מאספקט אחד

תקשיבי בגלל הבעיה שלי בשלפוחית עברתי סדרת בדיקות לשלפוחית ע"י ד"ר גולומב- רופא בכיר מתה"ש ונאמר לי מפורשות על ידו וע"י רופא בכיר אחר שבד"כ הכאבים בשלפוחית נובעים מהאנדו מסביב כך שקרוב לוודאי שגם אצלך. יש מיקרים כמובן שהאנדו מגיע גם לשלפוחית מניסיון הבנות בפורום ואפשר לבדוק זאת ע"י בדיקה שנקראת ציסטוקופיה שזה למעשה החדרת סיב אופטי לשלפוחית- בדיקה לא נעימה אבל לא נוראית בכלל. השאלה מתי קיבלת את זריקת הדקא? הרי לוקח זמן עד שמתחיל לעשות את עבודתו. ולגבי הברזל תיגשי לרופא ותראי מה קורה? גם אני נוטלת כדורי ברזל באופן קבוע. וכשאת מגיעה לאותו רופא משפחה מטומטם שלך שמתקמצן לתת לך לבצע בדיקות דם היי אסרטיבית וקשוחה ואל תפחדי לומר לו שאת דורשת X ואם לא יהיה מוכן לתת לך תפני במכתב למנהל המחוז. תאמיני לי רק ככה זה עובד, לא בנחמדות- ניסיתי את שניהם לוואנדר

מיכל235

New member
אז זהו

אני כבר אחרי 3 זריקות (עוד שבועיים אמורה לקבל את הזריקה הרביעית). לפי בדיקות ההורמונים שביצעתי השבוע הורמוני השחלה מאוד מאוד נמוכים (LH,FSH,E2,PROGESTERON) כך שכנראה פעילות השחלה היא מאוד נמוכה או כבר כמעט אפסית. אז ככה שהזריקות כבר השפיעו על השחלות. השאלה היא מדוע הם לא השפיעו על האנדו'. לפני כשעה בערך חוויתי גלי כאבי חדים ביותר אחד אחרי השני באזור השחלה השמאלית (יש לי שם ציסטה), אחרי שגלי הכאב נפסקו הופיע כאב חזק במיוחד באזור שאפילו תזוזה קלה של ירך הרגל השמאלית החריפה את הכאב. כבר חשבתי שלא תהיה ברירה לרוץ למיון, אבל אחרי איזה 10, 15 הכאב נרגע ועכשיו כאילו לא היה כלום קודם. אני מחכה לראות מחר מה יגיד רופא המשפחה על הבדיקות.

זואילי

New member
ועל כאב חזק שנרגע וכאילו כלום

הייתי מציעה להגיע למיון נשים ולנסות לדרוש שסוריאנו יראה אותך, או לנסות איכשהוא לקדם את התור שלך, ולבקש ממנו לעשות לך אולטרסאונד.

זואילי

New member
מיכלי ../images/Emo201.gif

לגבי הגיון - אני לא שוללת שום דבר, גם אם הוא הכי הזוי - שיכול להיגרם מהאנדו. הייתי מציעה לך להקדים את התור לסוריאנו, אבל כמה זה כבר משנה? וגם אם הייתי חושבת שכדאי לך להגיע למיון - אז נכון, מיון נשים תה"ש זה ברירת מחדל - אבל חוץ מלתת לך איזה זריקה לכאבים והרבה טירטור, לא ממש היית מקבלת פתרונות. אני חושבת שכדאי ורצוי לטפל בעניין הברזל, והכי חשוב - הגיע הזמן להגיד לרופא המשפחה שלך שלום ולא להתראות. זה שהוא חוסך לקופה שלנו כספים, לא עושה אותו מקצוען גדול בתחומו, לא? ואולי אולי צריך לשקול ניתוח נוסף?

מיכל235

New member
זואילי

התור לסוריאנו הוא עוד שבועיים. לעבור עכשיו עוד ניתוח!!!! עוד לא עברו 3 חודשים מהניתוח הקודם, תני לי לפחות לחכות שנה
. בעניין הברזל אני אטפל, הרופא שלי בחופש הוא יהיה בשבוע הבא.

לוואנדר

New member
מיכלי

אוקיי בבוקר כבר הגעתי צולעת לעבודה וכולם צחקו חחח ואמרו מה יהיה ז'קי את מתפרקת אך מנטלית הייתי הרבה יתר חזקה ועשיתי לעצמי שטיפת מוח שהכל יהיה בסדר. לקראת הצהריים לקחתי קוקטיל נחמד חחח ועכשיו אני אפשר לומר שורדת את הכאב והרבה יותר אופטימית, כי כזכור לך אתמול היה מספיק שישאלו אותי מה נישמע על מנת שאני אתחיל ליילל בבכי. אם אוכל לעזור לך בכל דרך אפשרית אנא אל תהססי לרגע שלך לוואנדר

מיכל235

New member
אז אני מבינה שיש שיפור

אפילו אם הוא קל. מקווה שמחר יהיה עוד שיפור
.

לוואנדר

New member
קבלי תיקון ההרכבה חחח

אין לי מושג זואילי נחיה ונראה וחוץ מזה לא התגעגעת אליי? חחחח

לוואנדר

New member
../images/Emo25.gifמיכלי חמודה שלי

מה נישמע? איך את מרגישה היום? האם יש הקלה? תגידי יקירתי את לוקחת משהו להרגעה חוץ מפיזית אלא גם נפשית? תדעי לך אנחנו בנות האנדו חייבות לקחת גם משהו להרגעה של הנפש בגלל כל " חוויות" הכאב שאנחנו " חוות " יש תופעות של חרדה ודיכאון שרק גורמות לנו לעוד תופעות לוואי וכאבים שדי לנו. אצלי כידוע לך הכאבים בלסות ובמפרקים של הפנים. אנא עדכני אותי בשלומך. שלך לוואנדר

מיכל235

New member
היי לוואנדר

לא אני לא לוקחת משהו להקלה נפשית, רק להקלה פיזית
. הבוקר התחילו שוב כאבים באגן ולפני כשעה כבר לא יכולתי ולקחת אופטלגין. אם אני יושבת ללא תזוזה הכאב חלש אבל אם אני קמה ומסתובבת הכאב מתחזק. מה איתך היום?

בלגן2

New member
מיכל - נקודה למחשבה

אם כשאת עושה פיפי, את מרגישה כאבים חדים - תלכי לעשות בדיקת שתן ותשללי דלקת בדרכי השתן. הרבה פעמים, במיוחד שמעורב קטטר בעניין (ואני משערת ששמו לך בניתוח קטטר) - יכולה להתפתח דלקת ואז קל לטפל בזה. תרגישי טוב!

לוואנדר

New member
רק במקרה שהדלקת ...

מיכלי, רק תוודאי עם הרופא שהדלקת חיידקית ואז קחי אנטיביוטיקה ואם היא לא חיידקית יש לבדוק הלאה כנראה שבגלל האנדומטריוזיס כך שלא תתני לרופא לדחוף לך אנטיביוטיקה ולשלוח אותך הביתה אני

מיכל235

New member
זו לא דלקת

עשיתי לא מזמן בדיקת שתן שהייתה תקינה, ואני מעולם לא סבלתי מדלקות שתן. הכאב שיש לי הוא באזור השחלות ובאותו אזור שבו מופיעים לי הכאבים מידי פעם ללא כל קשר לשתן.

למעלה