ועוד תהיה

Gilliana

New member
ועוד תהיה

אם כבר עשיתם כזה מאמץ להחביא את הילדים, למה לשמור על השם סקייווקר? הרי ברור שברגע שהשם הזה יצוץ, ויידר והקיסר יבינו מיד במי מדובר.

Y. Welis

New member
במקרה של לוק - הוא גדל אצל משפחת אמו

שממנה בא השם. נראה גם שהקיסר האמין במה שסיפר לווידאר על מות אשתו, או שאולי לא היה מוטרד במיוחד מהאפשרות שיהיה יורש - איכשהו ב'אימפריה' הוא לא נשמע מופתע... ולא נראה שהוא חושש מפניו.

Gilliana

New member
אצל משפחת אביו התכוונת

וכמובן, זה ברור - אבל לא מדובר על הקיסר שהיה או לא היה מוטרד - יודה ואובי ואן היו אלה שהחליטו שיש להסתיר את הילדים מפני אביהם, ושמירה על השם "סקייווקר" במקרה של לוק, היתה ממש לא נבונה נוכח האמור לעיל.

murphy13

New member
לא הטרדתי את עצמי בשאלה מעולם

כמו שלא הטריד אותי שויידר אף פעם לא מרגיש שביתו עומדת לפניו, לא בכוכב המוות ולא בבספין. עניין הקרבה המשפחתית די עיצבן אותי אז - ימי הקרנתה של "דאלאס", ולפני כן הסדרה הפרודית "בועות". בסדרות האלו היו מתגלים קשרים משפחתיים כמיטב דמיונם של התסריטאים, וכשויידר אמר מה שאמר בבספין, אמרתי לעצמי: "מה זה פה, משפחות טייט וקמבל, בסרט הבא בטח יתברר שיש פה גם אחים ואחיות". אכן, לא טעיתי - אבל זה לא מוריד מהסרטים. בכלל, מה שיפה בכל הסיפור אלה חסרי ה"כוח" שמכריעים קרבות או מחלצים מצרה: הדרואידים, צ'ובאקה, סולו, לאנדו, ווג' אנטילס, האיווקים... לצערנו אין בטרילוגית "נפילת הרפובליקה" שום דמות שמקבילה לאלה (את צ'ובאקה הכניסו לנקמת הסית' כמחווה לפיטר מייהיו). גם זה לא הטריד אותי.

דווקא אותי זה מאוד הטריד

מה חייבים להודות שיש בזה משהו מעצבן שאין בכלל שום רמז מתרים ושום קשר לזה שליה היא גם הבת של ווידר חייבים להודות שזה נראה ממש תלוש מהמציאות כמו שמגלים דברים כאלה באיזה אופרת סבון שהיא הבת שלו

henney

New member
לא ממש

זה לא תלוש מהמציאות זה רק מראה עד כמה הוא אכזרי ואולי עד כמה הוא לא היה "מרוכז" בסביבה (רק בעצמו) כדי להרגיש שהבת שלו עומדת לידו. אולי גם ה"כוח" לא היה חזק אצלה כמו אצל לוק (שהוא עוד עבר איזה אימון וחצי) לכן הוא לא ממש הצליח להרגיש אותה. ובכל זאת, היא צלפת מעולה וכמעט אף פעם לא מפספסת. וזה היה מאוד קשור למציאות מה גרם כבר ויידר יכול להגיד ללוק שיכעיס אותו בצורה כזאת? כזאת שתגרום לו להפרץ בכל השינאה שלו והכעס שלו עליו...

Dark Muse

New member
לדעתי הוא הרגיש את ליאה

אולי לא באופן מודע, אבל אם תביט טוב בסרט הרביעי, ויידר מנסה כמה שיותר מלהתחמק מהריגת ליאה (האדמירל לעומת זאת, לא ממש אכפת לו מכך והיה מוציא אותה להורג מידי). יכול להיות שהוא באמת ובתמים רצה להשתמש בה למצוא את המורדים, אבל עדין זה מעורר תהיה.

murphy13

New member
לי אין בעיות עם חורים בעלילה

מדובר באגדה, נכון ? אין צורך להסביר כל פרט כאילו הוא הגיוני. הרי בסרטים רבים יש עלילה עם עלבונות לאינטליגנציה, ובכל זאת נחמד לצפות בהם. למה שקורה בטרילוגית הרפובליקה אני לא מתייחס, כי אני לא אוהב את הסרטים הללו (למעט המערכות המאוחרות של נקמת הסית'). בסרטים ה"קלאסיים" לא חסרים פרטים שכדי להסביר אותם נדרש ידע בקבלה, אבל אין שום צורך להסביר. אתמול צפיתי עם בני בן השלוש וחצי ב"אימפריה", והוא מאד התלהב. חששתי שהסרט הקודר יפחיד אותו, אבל הוא התגלגל מצחוק ממעשיו של יודה, ומשום מה הוא מוקסם מסצינת ההקפאה (כנראה התפאורה והתאורה, שהן מהטובות בתולדות הקולנוע, והכל בטכניקות של 1980, ללמדנו שלאמנות אין גיל).

Y. Welis

New member
אגב תאורה בסרט ההוא - לדעתי היא המרשימה

והמרתקת מבין כל השלושה (או השישה). הצלם שאחראי עליה נקרא פיטר סושיצקי (יהודי כמובן), שבין השאר היה אחראי על צילום 'מופע הקולנוע של רוקי' הזכור לטוב (אח"כ עבד עם קרוננברג). הוא רב-אומן בתחום הזה, ויודע להעביר תחושות ואוירה דרך סוגי תאורה (זו אומנות שקצת נעלמה מהקולנוע בשנים האחרונות, עם שקיעת דור הצלמים הגדולים שהיה בשנות השבעים והשמונים), וזה נראה היטב בסרט.

יכול להיות שאני טועה

אבל לפי דעתי כשהסרט הראשון[רביעי] נעשה לא חשבו על זה בכלל שליה תהיה הבת של ויידר חוץ מזה בסרט הזה זה ממש נראה שליה ולוק יהיו ביחד איך זה מתישב עם זה שהם אחים? אבל בסופו של דבר יש בזה משהו שדי מחליקים את העניין ואני אולי הגזמתי בכך שאמרתי שממש נפגמה לי ההנאה נפגמה אבל לא ממש

Y. Welis

New member
זה נכון. בספר שיצא באותה שנה (שהזכרתי כאן)

לוק וליאה הם הגיבורים הראשיים, בלי שום רמז על היותם קרובים. אפילו הטריילר הראשון של ה'אימפריה' כלל את הנשיקה שלהם... ואח"כ תוקן. אבל הקשר בין לוק לאביו היה כנראה ידוע מראש, כי שמו של ווידאר (vader - כמו father, אב) מרמז על כך.

למעלה