ועוד שאלת מזגן....

shaiby

New member
ועוד שאלת מזגן....

אבא שלי מתעקש להתקין מזגן תלת פאזי רצפתי בסלון שלו. המזגן החדש בא להחליפ מזגן ישן , מפוצל, (שנשאר מהדיירים הקודמים) שלא מצליח לקרר כמו שצריך. (במדבקה על היחידה החיצונית של המזגן הישן רשום שהספק היחידה הוא 20000 BTU ). השטח המיועד לקרור הוא בערך 30 - 35 מ"ר , והספק המזגן בקירור (לפי טבלאות היצרן) הוא כמעט 40000 BTU . לפי הטבלאות שגיא העלה לפורום 21000 BTU אמורים להספיק בהחלט לשטח כזה, אבל לא ניתן למצוא מזגן תלת פאזי בהספקים כאלו. האם קיימת איזושהי בעייתיות בהתקנת מזגן גדול מדי (במונחי BTU ) עבור השטח שהוא אמור לקרר ? (קושי לשלוט בטמפרטורה, אויר יבש מדי, וכו´ ??) תודה מראש.

גיא 29

New member
ממ

ישנם מזגנים בעלי תפוקה של כ32000BTU שניתן לרכוש אותם כתלת פאזים אולם בכל מקרה הוא יהיה גדול על השטח למיזוג,ייתכן שתהיה בעיה עם ויסות הקור לכן הקפידו לדרוש שלשלט יהיה i file ואם תוכלו להסביר לי מה ההתעקשות דווקא על תלת פאזי... בגדלים האלו זה מיותר.

shaiby

New member
מה לגבי יבוש האויר ?

לפי נתוני היצרן המזגן הספציפי מייבש כחמישה ליטר לשעה. זה לא יצור תחושה לא נעימה בחדר ? קשיי נשימה ? ההתעקשות על תלת פאזי היא של אבא שלי, אין לי הסבר רציונלי לזה, אבל אין לי שום כוונה להתווכח איתו.... גם ההתעקשות על המזגן הכי גדול בליין של תדיראן (40000 BTU ) היא שלו, אחרי שהתאכזב מהמזגן הנוכחי..... תודה רבה על התשובה.

הרגשת הנועם

היי שיבי אני אנסה להסביר משהו על טמפרטורות, לחות והרגשת הנועם. אני לא יודעת אם אומרים ככה בעיברית. כי למדתי את זה בחו"ל. 1. טמפרטורה מודדים עם טרמומטר וזה די ברור. 2. לחות האויר משנה את ההרגשה בטמפרטורות השונות 3. הרגשת הנועם של הגוף תלויה במכלול דברים: טמפ´, לחות, רוח והקרנה... אני אנסה להסביר עם דוגמאות. באילת 35 מעלות זה לא נורא כי לחות נמוכה. לא מזיעים כל כך. בתל אביב זה נורא כי מלווה ב60 אחוז לחות לפחות! כנ"ל בחורף למשל: יום רוח הוא קשה יותר מיום ללא רוח אפילו שהטמפ´ הנמדדת זהה עשו סקרים והסתבר שבקייץ נעים לנו בטמפ´ 24 אבל מעט לחות ואילו בחורף 21 מעלות אבל קצת יותר לחות. כשיש אח בוערת יכול להיות נעים גם עם טמפ´ של 15 מעלות. ואילו חדר ללא שטיחים יהיה פחות נעים בחורף אפילו באותה טמפ´ כי יש "הקרנה של הרצפה הקרה. באזורים יבשים כמו אילת הכנסת מים (לחות) לאויר מורידה את הטמפרטורה (משהו שקשור לאנרגיה של העיבוי, אני חושבת) ובאזורים לחים הורדת הלחות מנעימה את ההרגשה. מקווה שברור... ודוגמונת לסיבור האוזן: גרתי בחו"ל ופאתי מקור בלילות אפילו שהטרמומטר אמר 18 מעלות (ככה חיממו שם - חימום מרכזי) בדיוק למדתי את העניין אל ההקרנה של המשטחים הקרים , אז קניתי מלא שטיחים זולים באיקאה וציפיתי את כל הבית כולל מסדרונות. ושמתי וילןנות בד להגן מהזכוכית הקרה. האפקט היה מדהים!!! יכולתי ללמוד בלי מעיל והיה לי נעים למרות שהטרמומטר עדיין הראה על אותה טמפרטורה!!!!! ותחשבו על זה

גיא 29

New member
קשיי נשימה?

לא חושה וזה תלוי מאוד היכן אתם גרים אם אתם גרים במישור החוף ,השפלה,בית שאן טבריה לא תהיה בכלל בעיה נהפוכו.

shaiby

New member
אז מהתגובה שלך ושל סיגל אני יכול

להבין שאין דבר כזה "מזגן חזק מדי" - לכל היותר המזגן יעבוד רק בחלק מהתפוקה המקסימלית שלו והמדחס "ינוח" חלקים ארוכים מהזמן ?

למעלה