ועוד שאלה

amir_aikido

New member
ועוד שאלה

מצטער שבזמן האחרון אני בעיקר מעמיס על הפורום את בעיות הקשר שלי אבל מה אעשה, אני אותכן לא מבין (ובעיקר אישה אחת מאוד ספציפית) ואולי בנות הפורום תוכלנה לעזור לי אז לכאורה אנחנו בהפסקה, כדי שהיא תקבל מרווח וספייס כך שתוכל להחליט מה היא רוצה ... אבל באופן מוזר היא דואגת ליצור קשר כל יום בין אם בדוא"ל או בטלפון וגם הציעה שנצא מחר אז מה פה קורה
חשבתי שהיא רוצה מנוחה ממני
האם תוכלנה להסביר לי אתמוחה של האישה
אמיר

G.O.D

New member
אני מסתכן בסקילה, אבל...

לדעתי אין פה בכלל עינין של אישה או גבר, אלא עינין פסיכולוגי טהור. רוב האנשים בחברה המודרנית מפחדים ממחוייבות, מפחדים מקיבעון, נכון יש זוגות מאושרים אבל הפחד קיים, אצל אחדים הוא בולט יותר ואצל אחרים בולט פחות. לזוגתך שתחייה הפחד הזה לטעמי קיים במינון גבוהה, לכן נאלצת לדכא אותו בעזרת תרופת הפלא הניקראת "הגדרת הקשר". הרי אנחנו חיים על הגדרות, רוצים להיות עם היד על הדופק ולדעת איפה אנחנו עומדים מצד בן הזוג בכל רגע ורגע, העובדה שהייתם מוגדרים כחברים קבועים כניראה הובילה את זוגתך שתחייה לפחד מקביעון וממחוייבות. למרות שטכנית לא בא לה על אף אחד חוץ ממך המחוייבות מרתיעה אותה, לכן היא משתמשת בפטנט ה"פרווה" שניקרא "הפסקה" למען הפחד ממחוייבות וקיבעון יעלם הרי ליכאורה היא לא מחוייבת אליך ואתם ב"הפסקה". אחי היקר, אם עצתי מזיזה לך בכהו זה אז הנה היא (חינם אין כסף): הבחורה דלוקה עליך, היא רוצה אותך והיא לא מתעניינת באחרים, איני יודע בת כמה היא אבל אני מניח שזה פאזה חולפת וכאשר היא תבין שאין ממה לפחד מהמחוייבות ומהעובדה שהיא איתך ורק איתך, היא בעצמה תיזום את הפסקת ה"הפסקה" ותחזרו לחיות באושר
בהצלחה, G.O.D

אלדד26

New member
גם זו אופציה

אבל אני (מנסיון) מעניק סיכוי גבוה יותר למלחמה בין הלב שלה (שאומר לה לא) לבין הראש שלה (שאומר לה כן).

טל קר

New member
הניחוש שלי דומה לזה של אלדד

שהיא מבולבלת, גם רוצה וגם לא. אני לא יודעת אם זה במישור של לב מול ראש או כמה מישורים של לב או כמה מישורים של ראש, אבל יש מישור שכן רוצה ויש מישור שלא בטוח. ולכן מצד אחד היא ביקשה הפסקה כדי לחשוב על זה, ומצד שני היא יוצרת איתך קשר כדי להזכר למה היא רצתה אותך מלכתחילה, או כדי לוודא לעצמה כמה דברים. יש בה צד שכן רוצה. היא לא משחקת בך בכוונה, אלא באמת עם רגשות סותרים.

amir_aikido

New member
תודה טל ושוב - מה עדיף שאעשה ?

אני רוצה אותה, אוהב אותה והכול ... לא יודע עדיין אם זה הקשר של החיים אבל גם לא יודע שלא. ועכשיו לאור ההסבר שלך של מה שהיא מרגישה, איך אני צריך להגיב
אם היא מציעה לי לצאת, אני צריך להענות בחיוך
או להתעקש לתת לה את הזמן שלה, ולסרב בתוקף עד שהיא תחליט
(בינתיים היא הספיקה להציע שנצא מחר בערב ולבטל כי היא יורדת לאילת עם חברים וחברות בהחלטה של רגע) היא מבולבלת אבל בדרך גם אני מתבלבל, ולא יודע מה לעשות בכלל אז מה את מציעה לי לעשות
אמיר

אלדד26

New member
(מצטער שאני נדחף שוב ../images/Emo13.gif)

לך איתה, אמיר. אל תתווכח. אם אתה מסוגל להתמודד עם המצב, אם נוח לך (יחסית, כמובן) עם המצב והוא לא הורג אותך מבפנים, אז לך איתה, ותן לה להכתיב את הקצב. אל תתנפל עליה, ואל תתרחק ממנה בכוח. תן לה להרגיש בעצמה מה היא רוצה. זו דעתי. אגב, אני לא יודע אם אני אישית הייתי יכול לעשות את זה. במצב כזה יותר סביר להניח שלא הייתי מוכן להפסקה הזו והייתי חותך. אבל זה אני, ואם הקשר שלכם באמת מיוחד ואם היא מיוחדת - אז אולי היא באמת שווה את ההשקעה.

אלדד26

New member
אל תהיה ליצן, אמיר

על מה אתה מצטער? אנחנו (אני?) פה כדי לעזור לך (לכולם?). במצב שתיארת יש המון מצבים אפשריים. הנה כמה מהם: 1. היא מפחדת לאבד אותך - הבחורה מבולבלת ולא יודעת מה היא מרגישה כלפיך, ומצד שני היא לא רוצה שתתחיל לרעות בשדות זרים, אז היא שומרת איתך על קשר רופף כזה, שמצד אחד ייתן לה Space ומצד שני ישמור עליך כעל אופציה זמינה. 2. היא יותר מדי מבולבלת - היא כל הזמן חושבת "אני כן רוצה אותו", "אני לא רוצה אותו". הלב שלה אומר לה לא, אבל הראש אומר "תראי איזה בחור מקסים". היא אומרת לעצמה, אולי, "אם הוא היה רק פחות לוחץ ופחות עוטף אותי באהבתו, אולי היה הרבה יותר נחמד - אז אולי אני צריכה פשוט לתת לו זמן...". בקיצור - בלבלה אחת גדולה בראש שלה, והיא כל הזמן מתלבטת ולא יודעת מה לעשות. 3. היא רוצה יוזמה מצידך - עוד אופציה. אולי הקשר שהיא שומרת איתך הוא בעצם איתות "בוא, שכנע אותי לחזור אליך". עכשיו, אמיר, אני חייב להסתייג ולומר פה בבירור - האופציה הזו, מן הסתם, היא פרי מוחי הקודח. יכול להיות שאני טועה, טועה מאוד. במקרה כזה, אם תנסה לשכנע אותה כאמור, יכול מאוד להיות שתשיג את התגובה ההפוכה. מה שבטוח (לדעתי
) - זה שהבחורה מבולבלת. מצד אחד היא לא רוצה, ומצד שני היא סופסוף מצאה מישהו כזה מדהים, שנוגע לה בלב, ומוכן לעשות בשבילה המון. מישהו שהיא יכולה להתחבר אליו, מישהו טוב בשבילה. ואז קשה לה בעצם לעשות את הצעד "הנדרש" כביכול מהלב שלה. אני לא יודע מה יהיה סוף העניין. יכול להיות שתחזרו ותהיו מאושרים. יכול להיות שתחזרו ותגיעו למסקנה שזה לא עובד. יכול להיות שבכלל לא תחזרו. עצתי לך, בכל מקרה, היא - הרבה סבלנות. קח את זה בקלות עד כמה שאפשר (נשמח לשעשע אותך כאן. יש קוסם בסוף!) - ונסה להעביר את הזמן בלי לפוצץ את כל העסק. אני יודע שקשה... אבל זה אפשרי ואולי זה ישתלם. בכל מקרה בטוח שתלמד המון. בהצלחה!

amir_aikido

New member
נשארתי עם אותה שאלה

אז מה אני עושה |?? ואני אשמח אם גם בנות הפורום יוכלו לסייע בכל זאת אתן ואנחנו חושבים בדרך כלל אחרת אמיר

אלדד26

New member
אגיב -

ואפנה את הבמה לבנות הפורום. אני חושב שעליך להירגע ולתת לה קצת זמן - אם אתה רק יכול לעשות את זה.

goli

New member
הייתי באותו סרט...

לאמיר הנחמד. אני גולי וזאת פעם ראשונה שלי כאן.הסיפור שלך די דומה למשהו שעברתי לא לפני הרבה זמן. עם חברה שאהבתי והענקתי ותמיד בסוף היה לה ספק מסוים לגבי הקשר למרות שהיא לא רצתה לחתוך אותו לגמרי היא טענה שבלב היא אוהבת אבל הראש חושב אחרת...ותאמין לי שזה פוגע לשמוע דברים כאלה לכן אני נורא מזדהה עם מה שרשמת אבל וכאן מגיע האבל הגדול. אתה צריך לקחת את היוזמה לידיים שלך.שב תיזום עם הגברת שיחה של לב אל לב ובמידה והגברת עדיין לא סגורה על עצמה סופית (שזה כן או לא).תעזוב הכול ואל תסתכל אחורה..מנסיון האהבה החדשה שתמצא תהיה הרבה יותר בריאה וטהורה מאשר האהבה שאתה "חושב" שזו האהבה האמיתית שלך. בכל מקרה שיהיה לך בהצלחה ורק טוב....

יה-יה

New member
הצד השני של הנהר (יצא קצת ארוך...)

תראה, תשמע... אחרי שקראתי את כל הסיפור שלכם, (בעיקר את זריחתה של השקיעה
), ישבתי ושברתי את הראש
- הסיפור הזה מוכר לי... מאיפה? ואז נזכרתי. גם אני עשיתי את זה...
אקדים ואומר שכל מה שאכתוב הוא, מן הסתם, דעתי בלבד. הסיבות והאירועים הם שלי. אני לא מכירה את מושא אהבתך ובטח שלא מתיימרת לדבר בשמה או בשם "מפלגת הנשים"... לעסק, יה-יה, לעסק: הסיבות שהביאו אותי להישאר בקשר עם הבחור שממנו נפרדתי (בדיעבד, כמובן...) - - חוסר בטחון בהחלטה. לא ידעתי בוודאות אם אני רוצה להישאר איתו או לא. בלי משחקים, בלי חוכמות... פשוט לא ידעתי, או יותר נכון, לא הצלחתי להחליט. רציתי להיות איתו ובלעדיו. - רכושנות. fuck שלי. מודה באשמה. הייתי אדם רכושני (לא ברמת קינאה או סצינות, אלא פשוט בתחושה שזה שלי). [´זה´ = נשמע כמו חפץ, אבל לא זו הכוונה, כמובן
]. היום אני כבר לא רכושנית, אבל אז הייתי... מ-א-ד. המחשבה שהיתה "מתחת" לרכושנות (שוב, בדיעבד...) היתה - הוא אוהב אותי. אני אשַמר עבורו את התחושה הזו. הוא לא יכול לאהוב מישהי אחרת, כי הוא שלי (נכון, זה מסובך, כי הרי בכלל לא ידעתי אם אני רוצה אותו או לא...). - הסיבה העיקרית, האויב מספר אחד - א-ג-ו . לא יכולתי לסבול את המחשבה שהוא יאהב מישהי אחרת, הרי הוא אוהב אותי... ולמה זה מסובך...? אז ככה- אני לא רציתי אותו. הוא כן רצה אותי. אני החלטתי ´לשחרר´ אותי ואותו מהקשר. לי מותר לצאת עם אחרים, כי אני רוצה מַשהו אחר (שאם לא כן, הייתי נשארת איתו...). הוא לא רצה להשתחרר, אבל הבין שזה המצב ורצה להמשיך בחייו... אה-הה!!! אתה רוצה להמשיך בחייך? אתה לא אוהב אותי יותר? למה ? וכך מתחילה מסכת טלפונים... בירורים קטנים...
´מה העניינים?´ ´הכל בסדר?´ ´איך אתה מרגיש?´ אופציה א´ == חרא, תודה. (אני בלבי - יופי, הוא עדיין רוצה) אופציה ב´ == בסדר גמור. הכל טוב... אני יוצא עם מישהי. (או-או... הוא כבר לא רוצה...) ומי קם לתחייה ושואג? MR EGO אתה יודע מה, אמיר...? אני קוראת את ההודעה שלי עכשיו ונזכרת בימים ההם (בזמן הזה) ואני מצמצמת את תשובתי למלה אחת: אגו. זה מסובך, זה מורכב, אני שמחה שעברו מספיק שנים מאז ולמדתי איך להיות אחרת. עצתי לך, מהצד השני של הנהר- שב מולה ותשאל אותה שאלה פשוטה, בפעם האחרונה, ברצינות: מה את רוצה? (תהיה מוכן לכל תשובה שהיא, אבל אל תריץ תסריטים בראש לפני שאתה שואל, חבל על הזמן הזה שתבזבז... אין מישהו שיכול לענות לך על השאלה... רק היא) אל תניח שהיא רוצה אותך. אל תניח שהיא לא רוצה אותך. אל תניח שהיא עדיין אוהבת ולא יודעת מה לעשות. אל תניח שהיא לא אוהבת אותך ולא יודעת איך להגיד. אל תניח שהיא רוצה שתחזרו ורוצה קצת זמן. אל תניח שאם יעבור זמן כזה או אחר, זה "יעבור" לה והיא תרצה לחזור. בקיצור, אל תניח הנחות - תשאל. קח בחשבון שהיא לא תדע מה לענות - ואז, לדעתי, HIT THE ROAD. אם היא תחליט שהיא לא רוצה - קח נשימה עמוקה, תשמח שזה קרה עכשיו ולא בעוד כמה שנים של ציפייה שהיא תחליט ו... HIT THE ROAD. ואם היא תגיד שהיא רוצה - תקרא לילד "פורום", או משהו כזה
הערה לסיום: תשובתי הקצרה אינה ממצה אפילו עשירית ממה שיש לי להגיד בנושא
בהצלחה, יה-יה.

amir_aikido

New member
../images/Emo51.gif על התשובה, שאלתי כבר

המשבר בעצם התחיל באותו היום בו שאלתי את השאלה והבערתי שאני באמת מצפה לתשובה. התשוב שקיבלתי היתה שילוב של שתיקה ואחרי כמה זמן ולחץ לא מועט היא ענתה - "לא יודעת" ו- "אני צריכה זמן לבד לחשוב על זה". הבעיה היא שאני באמת מאמין לה שהיא כנה וגם אם יוצא שהיא משחקת בי, זה לא מתוך כוונה. וכידוע - בלי כוונה אין עבירה. אני די החלטתי לתת מעט זמן שהולך ואוזל ואני מקווה שתהיה לה תשובה ושוב תודה על התשובה. אמיר

יה-יה

New member
על חשבון הבית ../images/Emo8.gif

כמה דברים שקפצו לי בהודעה שלך ואני מצטטת (ומיד מכחישה, כמו שאומר יצפאן
)- ** "...ואחרי כמה זמן ולחץ לא מועט היא ענתה - "לא יודעת" ו- "אני צריכה זמן לבד לחשוב על זה". (ההדגשה שלי). ** "...הבעיה היא שאני באמת מאמין לה..." - זו לא בעיה, זה נהדר. ולקינוח- שב רגע עם עצמך ותנסה להיזכר... של מי החיים שאתה חי? מגיע לך ליהנות. מגיע לך לאהוב. מגיע לך לשלוט בחיים שלך. פשוט, כי אלו החיים שלך. תן לזמן לעשות את שלו, אבל אל תתן לפחדים של אדם אחר להוביל את החיים שלך. לתת לה זמן - FAIR ENOUGH... לעשות מה שטוב לך בזמן הזה - אל תשכח... זה נשמע אולי קצת פלספני להגיד שאלו החיים שלך, בסה"כ מדובר ב"קצת" זמן שנתת לה לחשוב, רק אל תשכח שהחיים קצרים... אל תשכח לחיות
נסחפתי? אולי. אבל אני... מה´כפת לי אני... בסה"כ אמרתי את דעתי.
יה-יה

voguemaster

New member
אתה יודע מה הזכרת לי עכשיו ?

פעם אחת ישבתי ודיברתי עם ידידה מהאוניברסיטה, שהייתה אחרי פרידה מהחבר הממש רציני הראשון שלה. דיברנו על זה קצת, על הסיבות לפרידה וכו´, ואז שאלתי אותה אם זו הייתה פרידה ידידותית כזו והדדית או שמישהו פשוט רצה החוצה מהקשר. היא אמרה שהיא זו שיזמה את הפרידה (מה שדי הגיוני כי היא נתנה לי כל מיני סיבות, דברים שהיא כבר לא יכלה להסתדר איתם..). בכל אופן, תקופה קצרה אח"כ יצא לנו שוב להיפגש והיא עדיין לא שכחה אותו, ומשהו נראה לי מוזר. זה לא סתם שהיא עדיין חושבת עליו, זה איך היא חושבת עליו. היא סיפרה לי, ומסתבר שהיא הייתה עצבנית עליו! עצבנית עליו שהוא לא ניסה להילחם עליה ולנסות להחזיר אותה אליו!! כלומר, הנה היא נפרדת ממנו, וד"א היא גרמה לו להרגיש שהוא ממש ממש ממש כבר לא מספיק לה (לא מסוגל לתת לה מה שהיא צריכה) ומצד שני היא עוד כועסת שהוא לא מנסה להילחם עליה אלא פשוט נותן לה לקום וללכת! לך תבין. זה קצת מזכיר את סיבה מס´ 3, אבל פה הייתה פרידה ולא פסק זמן.. אלי

ronen1981

New member
לאמיר אקידו...

קראתי חלק מדבריך והמצב הלא נעים שנקלעת אליו. ועלכך שאהובתך כפי הנראה "מסחקת איתך בגן של סימה" ושאתה נתתה את כול כולך למענה כ
ובכל זאת אתה בסיטואציה שהגעת אליה. ועם כל זאת אני זוכר משהו שאמרת על האקס הידיד שלה בסיחת הטלפון שלו איתך עם נתינת האצבע יד וכולי... וזה מוביל אותי למסכנה ועצה (שלא הכי טיפוסית לי אבל כמו שאומרים מצבים נואשים דורשים אמצעים כאילו) ולפחות תנסה לעשות לה בית ספר אני לא יודע אם זה יעבוד ותצליח להדליק אותה מחדש עליך אבל האופציות האחרות העומדות לרשותך לא טובות יותר (פשוט הפרדות לחתוך וזהו והרי שבדרך שלי אין פגיעה בכך ואולי צעידה חלקית לכיוון במידה והיא לא תצלח). ומה שאני מציע זה 1) האם יש לך ידיד טוב שנראת טוב שתיהיה מוכנה לעשות לך טובה שהחברה לא מכירה כל כך טוב. (2)אני אכתוב בהנחה שאין כזאת אבל אם יש אז תשליך תמסכנות ותהצע לגבי ואז גם יהיה לך בעיה מצפונית קטנה יותר שאני יודע שיהיה לך כי ההצעה שלי היא גם לא הכי טיפוסית לך)והיא תחיל עם מישהי שנראת טוב ותצא איתה תוך שאתה במגביל מצנן את היחס שלך כלפי הבחורה שבה אתה מאוהב תוך שאיכשהו אתה גורם לה להבין שאתה התחלתה לצאת עם מישהי אחרת ותשדל להיות בלתי מוסג ובלתי זמין ואם תצליח להתמיד בכך מספיק זמן מי יודע אולי היא תקבל שכל קצת בעזרת הקינאה שתתעורר אצלה ותבין מה שהיא הולכת להפסיד ושהיא עומדת לאבד אותך לאחרת. ......נראה לי שהבנתה הרעיון.

טל קר

New member
זה אחד הדברים היותר לא מוצלחים

ששמעתי. במיוחד לאור זה שפעם הייתי מאוהבת במישהו, ורק בדיעבד הסתבר שזה היה הדדי, כי הוא כל הזמן דיבר על מישהי אחרת כדי לגרום לי לקנא. אני תפסתי את זה כפשוטו, והבנתי שהוא לא פנוי רגשית, והלכתי לכיוון אחר, ובגלל שאני הלכתי לכיוון אחר, הוא הבין שאני לא מעונינת, והלך גם. (בדיעבד = כמה חודשים אחרי, שזה כבר לא היה רלוונטי). וברצינות, WITH ALL DUE RESPECT, אם מישהו שמוצא חן בעיני, יוצא עם מישהי אחרת , אני לא אחשוב בכלל שזה על מנת לגרום לי לקנא, אני אבין שזה לא הדדי, ואמשיך הלאה. תגיד, אתה מכיר מישהו בחיים שזה הלך לו או מישהי שזה הלך לה הטכניקה הזאת של הקנאה? כי עד כה נתקלתי בזה רק בסרטים ובספרים.

אלדד26

New member
לדעתי,

מעבר לעניין שפירטת כאן ("אני אבין שזה לא הדדי ואמשיך הלאה"), אני הייתי מאוד, מאוד מתעצבן אם הייתי מגלה שזה בסה"כ היה משחק כדי לגרום לי לרצות אותה יותר. זה עוד משחק מיני רבים שמעורר בי פשוט גועל נפש. אם *זה* מה שצריך כדי להעיר בחורה מסוימת - אז אני לא רוצה קשר כזה.

ronen1981

New member
לטל...

ראשית אמרתי שיתכן וזה לא יעבוד ,אבל אני חייב לציין שהסיטואציה שלו ושל הבחורה בה הוא מאוהב שונה בהרבה מזו שאת מתארת שהיתה אצלך שכן הם היו בקשר והיא כבר יודעת שהוא אוהב אותה ורצה בה והיא כמו שאמרו באחד הפורמים רוצה אותו ורוצה לבדוק איך זה להיות לא איתו אלה עם אחר... והיא לא צריכה לדעת שהוא עושה מה שהוא עושה בשביל לעורר אותה, לפחות לא באופן מודע. והוא לא צריך לדבר איתה על הבחורה השניה אלה ההפך להיות לא זמין לא נגיש (כמובן שאסור להסחף יותר מידי). כאשר נוסף לסיבות שצינתי במצבו שבגללן אני מעלה את ההצעה שליה בחיי גילית שבנות שאני פחות מתיחס אליהן פחות שם לב אליהן נותות להידלק עלי יותר מאשר כאלה שאני כן נותן להן יחס וכן מתענין בהן.

טל קר

New member
הסיטואציה אולי שונה בהרבה, אבל

התוצאה בהחלט יכולה להיות לא שונה. אם אני באמצע קשר. ואנחנו בהפסקה. ואני מתלבטת אם להמשיך את הקשר או לא, כי למרות שיש לי סיבות למה כן, יש לי גם סיבות למה לא, זה שהוא התחיל לצאת עם אחרת, יכול לפתור עבורי את ההתלבטות. גם אם חשבתי שאולי ובכל זאת, אני אחשוב משהו כמו "אולי זה עדיף עבורו ככה, אני לא הייתי בטוחה, עדיף לו לטובתו שיצא עם מישהי שכן" ואתפוס מרחק.

למעלה