ועוד שאלה

voguemaster

New member
כן, זה נכון

אוקיי, אני אחרי לילה של ריקודים ולא ממש מתחשק לי לרשום הודעה ארוכה, אבל זה ממש קורא לי..
אז כך, אני מסכים איתך שלצאת עם אחרות יהיה רעיון גרוע ביותר, כי כמו שאמרת טל, זה עלול בדיוק לגרום לה להחליט סופית שהיא לא רוצה להמשיך איתו (ואז הוא נדפק קשות..) מצד שני, הוא לא חייב להיות זמין אליה בכל פעם שהיא רוצה/צריכה אותו. אם היא אכן רוצה להחזיק אותו בתור אופציה זמינה הוא לאו דווקא צריך לשתף פעולה! משחק הזמינות (או חוסר זמינות) הזה יש בו מן האמת. כן, יגידו כאלה שזה לא נכון, אבל כולנו בני אדם, ואם משהו בא לנו בקלות וזמין לנו תמיד, יש סיכוי (לא יודע גדול קטן, אבל סיכוי קיים) שאותו דבר יהפוך לדבר שמובן מאליו, וזה לא טוב. זה קורה גם לאנשים, לכן אני לא שולל את האפשרות הזו. יגידו אנשים שאם מישהי מסוגלת לקחת אותו כמובן מאליו אז היא לא שווה את זה בכלל, אבל לדעתי זה לא נכון גלובלית, אלא רק ספציפית בנקודת זמן אחת, כלומר זה לאו דווקא מעיד על האופי, זה בהחלט יכול להיות משהו חד פעמי, ובכלל כולנו אנושיים ולעולם לעולם לא חסינים מדברים כאלו. הדרך היחידה למנוע מצד כזה הוא לא להיות זמין כל הזמן וכל פעם, או לכל גחמה. זה מעלה את הערך בעיניי הצד השני. זה אולי משחק פרופר, אבל זה דבר שעלול להיות נחוץ, ובכל מקרה זה די שימושי. אז אוקיי, המסקנה היא שלגרום לה לקנא לא פועל או לא חכם, אבל לגרום לה להעריך את הזמן שלה איתך יכול מאוד להיות אפקטיבי. יש גם אנשים שיבואו ויטענו שאם זה זה אז לא צריך לשחק משחקים. זו גישה לכאורה נאורה, אבל זה ממש לא חייב להיות כך במציאות. לא תמיד כשזה זה הכל פועל בצורה חלקה, ושוב, אנחנו רק בני אנוש ובעלי מגרעות. להגיד שלא צריך לשחק קצת משחקי חיזור זה טפשי לדעתי... זה מזכיר קצת דחיית סיפוקים. אפילו שרוצים ואפשר לקיים יחסי מין, אפשר לחכות עוד, ויש לזה ערך מוסף אח"כ, במיוחד בתחילת קשר. לא לפרוק ישירות את כל המתח המיני יכול לתת מספיק זמן ומוטיבציה לבנית קצת רגשות ואז יש בסיס שאפשר לעבוד עליו
בקיצור ולעניין, לדעתי אמיר פשוט צריך לתת לה SPACE, ולא לקפוץ בכל פעם שהיא רוצה לדבר/להיפגש איתו. שפשוט תבין שהיא זו שיזמה את ההפסקה, והיא לא יכולה לשחק באמביוולנטיות כזו בבנאדם. הוא צריך להבהיר לה שהפסקה זה הפסקה ו-SPACE זה SPACE, זה הכל. בפירוש לא לגרום לה לקנא. אלי

טל קר

New member
לשחק את משחק הזמינות

נשמע לי קצת טיפשי. והכי טיפשי זה מה שראיתי גם אצל חברות שלי - שמישהו מתקשר אליהם בשישי בבוקר, והן אומרות לו שיש להן תוכניות ליום שישי, כדי שלא יחשוב שאפשר להזמין אותן בהתראה כל כך קצרה, כשהאמת היא שהן להן תוכניות והן נשארות בבית מבואסות. אל תשחק, תתחיל לעסוק גם בדברים אחרים ואז באופן טבעי זמינותך יורדת. זה הזמן להזכר בחברים, תחביבים, ובכך שמזמן לא פינקת את החתול שלך, או קראת ספר מדע בדיוני כמו שאתה אוהב. (למשל). אל תשב כמו פוץ ותשקר שאתה עסוק, אלא תעשה דברים שנעימים לך שיהפכו אותך לקצת יותר עסוק. אגב, יש הבדל בין חיזור (קניתי לך את הדיסק שאתה אוהב! קניתי לך פרח בדרך! עצרתי במכולת לקנות לך את השוקולד שאתה מת עליו! הבנתי שאתה אוהב תאטרון, אז השתמשתי בפרוטקציה ועכשיו יש לנו מקומות בשורה הראשונה להצגה בהבימה) לבין משחקי זמינות.

voguemaster

New member
יש הבדל גדול בין המקרים

במקרה שתיארת, אותן בחורות לא רוצות שהצד השני יידע שהוא יכול רק להרים טלפון והן כבר זמינות אליו. זה לגיטימי אם הן חושבות שזה באמת פועל, מה אני אגיד לך. באופן כללי לשחק משחקים לא תורם לשום דבר, ואין הצדקה לכך. לעומת זאת, פה המקרה שונה. היא יזמה הפסקה כי היא לא יודעת איך זה יהיה עם בחורים אחרים. לעומת זאת היא עדיין שומרת על קשר, ולו רק כדי לשמור אותו בתור אופציה זמינה. המשחק לא הוגן, הוא אמור לחכות לה שהיא תסדר את המחשבות והרגשות שלה ותחליט מה היא רוצה, והיא יכולה להסתכל לצדדים ולחפש אלטרנטיבות תוך כדי שהיא שומרת אותו על אש קטנה. המצב לא הוגן והיא מתנהגת באמביוולנטיות. אני יכול להבין הפסקה כדי לברר אם רוצים להמשיך או לא, אבל לדעתי מה שהיא עושה לא הוגן כלפיו ויש פה הצדקה לא להיות זמין בשבילה. בכלל אני חושב שאם אותה בחורה תחליט לבדוק אפשרויות אחרות הוא לא צריך להישאר איתה, אבל זו רק דעתי. שוב, יש הבדל בין לשחק משחק סתם, ובין לשחק אותו מסיבה טובה, כגון הגנה על עצמך והרגשות שלך ממה שיכול להיות מצב לא נעים. תחשבי על זה: הוא זמין בשבילה, ורוצה להיות איתה ונותן לה ספייס, ופתאום היא מוצאת לה עלם חדש ומחליטה לנתק עם ידידנו קשר. מה את חושבת שהוא ירגיש אח"כ ?? תראי, אני לא יודע לגבי אחרים, אבל לי יש מספיק דברים לעשות מכדי שאני אשקר לאחרים. לעומת זאת אני לא פוסל את האפשרות שיכול להיווצר מצב שבו אני איאלץ לשחק איזשהו משחק, אפילו שאני שונא לעשות את הדברים האלו. בכלל, אני לא בטוח שהוא לא צריך להתעמת איתה (לא בקטע של ריב או משהו כזה) ולהגיד לה שלדעתו מה שהיא עושה לא הוגן כלפיו. לפזול הצידה ולשמור אותו על אש קטנה נשמע לי מתכון גרוע. אני הייתי חושף את זה ואומר את כל האמת ומה שאני חושב כבר במקום. כזה אני, כנות ואמת עד הסוף.. אלי

babe10

New member
לרונן....

העצה שלך היא בעצם לעבור מגן סימה לגנון של שושנה... איכס . איכס. ושוב - איכס. שונאת משחקים. מעדיפה לשים הכל על השולחן. לדבר. תקשורת. יותר מזה מתעבת שקרים. במיוחד ארוכים ומתכוננים. רחמנא לצלן. להשתמש בבן אדם אחר או גם בלי לערב אחרים, כדי לפגוע בבחורה שאתה אוהב? זה ממש חולני. בלעעעחחס. לדעתי הבחורה לוקחת אותו קצת כמובן מאליו וחסר לה הריגוש. האתגר. היא רוצה אבל לא מספיק כדי להשאר. היא רוצה לעזוב אבל לא מספיק בשביל להתרחק לגמרי. היא לא משחקת בך, היא פשוט מבולבלת לגמרי. תן לזמן לעשות את שלו. אבל באיזי. בלי לחץ. אם היא באמת אוהבת אותך אין פה מקום למשחקי כבוד. אם לא - לחתוך תמיד תוכל, לא?.. תזרום עם החיים.

ronen1981

New member
לBABE10

אני כמוך לא מתלהב ממשחקים,ומעדיף לדבר בכינות וישירות יהיו ההשלכות שיהיו. אבל הסיטואציה פה היא כזו שבגללה העלתי את ההצעה שלי. ואין בהצעתי שום ניסיון לפגוע בבחורה אותה הוא אוהב עם מישהו פגע בינתיים זה היא בו היא רצתה "חופש" לצאת עם אחרים וכד חרף האהבה שלו כלפיה ו.... ואני אכן מסכים שהיא לוקחת אותו כמובן מאליו וחסר לה הריגוש ולכן שוב פעם הצעתי מה שהצאתי. ואם את רוצה אפשר לצפות בשוקלד תהצאה במקרה של אין ידידה (אם יש ידידה אין פה שימוש פסול באדם אחר סכ"ה זו אחת הסיבות בגללן יש ידידות שיעזרו לך עם בחורות כשם שאתה עוזר להן עם בחורים) ובמידה שאין ידידה הוא יכול לראות בזה כפשוט שימוש באותו "חופש" שהיא דרשה לעצמה אם במקרה יתאהב בבחורה החדשה הרי שאז הוא ימשיך בדרכו ויחתוך עם הנוכחית אבל עם לא יתאהב הרי החדשה לא מתאימה לו והוא הרי לא יכול לדעת זאת לפני שיצא איתה קצת ולכן שוב אין כאן פסול. אוקי אז ציפינו תעסק בשוקלד ואין שום סיבה שיהיו לו בעיות.

amir_aikido

New member
מאיפה הבאתם את "החופש לצאת עם אחרים

חברה אני לא מבין מאיפה המצאתם את זה. מבחינתי זה ברור כשמש - אין חופש לצאת עם אחרים (לא מדבר על ידידים וידידות חדשים וותיקים, זה מותר ורצוי גם כשיש קשר). אם אני הייתי יודע שהיא יצאה ולו עם מישהו אחד אחר, העסק נסגר, סופית. ואני לא בטוח שהייתי אפילו מסכים להיות ידיד שלה. פשוט בגלל הפגיעה באמינות ההדדית. זה לא חלק מאף משחק שאני מכיר. ואיתה לפחות אין לי כוונה לשחק משחקים. אמיר

voguemaster

New member
hehe ../images/Emo13.gif

ידידי, אתה נשמע כמו רייצ´ל מחברים!
זו חושבת שרוס לא היה צריך לבגוד בה (גם אני חושב שהוא טמבל בגלל זה), והוא חושב שזה *בסדר* כי הם בפסק זמן.. אלי נ.ב. רק תוודא שהיא לא בגישה של רוס, אחרת מצבך לא טוב. עולה בי החשש כי כתבת שהיא רוצה לדעת איך זה להיות עם אחרים.. זהירות ידידי...

ליאן.

New member
מחריד!!!!!!!!!!!!!!!!

שמע רונן, העצות שלך ילדותיות בצורה מחרידה וזו לא הפעם הראשונה. להזכירך, מדובר בפורום למבוגרים בלבד!! אני מציעה שמעתה ואלך, עיצות שלא נוסו בהצלחה על ידך או על ידי חברייך הקרובים (בהנחה שהם עברו את גיל ה18) - תשמור לעצמך! שבוע מצויין, ליאן.

אמיר, אני בטח האחרונה

שיכולה לתת עצות באהבה, אבל דבר אחד בכל זאת יש לי להגיד לך, למה אתה לא שואל אותה?? כל הסיפור הזה של הפסקה נשמע לי מאוד לא ברור, ונראה שגם לכם לא ממש ברור מה זה אומר בדיוק. אז לפני שיהיה בלגן אולי תכנס אותה לישיבת מטבחון, ואל תתן לה לצאת משם עד שהיא אומרת לך באופן הכי ברור שיש מה בדיוק היא רוצה מהחיים שלך ושניכם תדעו את הגבולות. אף אחד לא יכול לענות לך חוץ ממנה. אנה .|

ליאן.

New member
וואלה.. גם אני לא יודעת מה קורה פה

מה פיתאום הפסקה? מי קבע? מאיפה זה בא? אתה החלטת? ככה אתה מוותר על אהובתך??? כל כך מהר? אין מאבק!? אתה בטוח שאתה אוהב אותה!?!? או שמה היא זו שהחליטה? והיא לא מעוניינת בקשר איתך ומחפשת לרעות בשדות זרים.. מה קורה פה באמת!? ד"א, הטלפונים זה עניין שולי, הרי אתם רגילים להיות בקשר יומיומי וזה לא משהו שקל להפסיק אותו בין רגע.

למעלה