ועוד שאלה:

פרטנר

New member
ועוד שאלה:

מי מכם למד נהיגה על רכב לימוד שהמראה המרכזית שלו היתה המראה המקורית (ולא תוספת של מראה פאנורמית ). האם המורה שלכם התעקש על כיוון מראות הצד ואיך הוא הנחה אתכם לכוון. ולדרור: נראה אותך הופך את זה לסקר.

לא הבנתי את השאלה הראשונה..

יש מראה.. מראה רגילה..
והוא הראה לי איך לכוון, בזמן חנייה וכאלה.. אבל אף פעם לא כיוונתי..

NewUser4

New member
מראות.

אתה בטח יודע שלרוב הגדול של המורים יש מראה פנורמית. יש להוסיף שמראה כזו היא מיותרת ומסוכנת. בקשר למראות הצד, ישנם תלמידים שמגיעים למבחן והם בכלל מסתכלים על המראה הפנורמית שמעל המראה של הרכב ולא על המראה של הרכב. מורה שנותן לתלמיד שלו לעשות כך הוא לא בסדר, זה מורה שמלמד את התלמיד לעבור טסט. וכאשר אני מבקש מהתלמיד לסגור את המראה העליונה או להוציא אותה מכיוון כדי שלא ישתמש בה, מגלים שאין לו מושג בכלל איך להסתכל במראות הרכב.

פרטנר

New member
יודע ומכיר.

לצערי קשה לשכנע קולגות להפטר מהזוועה הזו , אני אישית לא משתמש בה . (יחד עם זאת יש לציין שברכבים מסויימים ,תוספת מראה נפרדת בצד המורה היא בעייתית מאוד עקב מבנה גג הרכב ). תלמידים (חלקם) שעברו אליי ממורים אחרים (ובשלבים מתקדמים של הלימוד) כלל לא ידעו לכוון מראות וטענו שמעולם לא כיוונו מראות לפני התחלת נסיעה.

gold ayelet

New member
אתה לא הוגן! מה התלמיד אשם?

המורה הוא האשם פה שהוא שם מראה פנורמית, למה התלמיד צריך להיכשל על זה? ורוב הסיכויים שהוא יכשל, אני כשהתחלתי לנהוג עם אבא שלי בלי מראה פנורמית לא ראיתי כלום ! הייתי נוסעת אחורה בלי לראות כלום !

NewUser4

New member
אני לא מחפש אשמים.

הבוחן צריך להחליט אם הנבחן ראוי או לא לקבל רשיון נהיגה, וזהו. על הבוחן לפרט את הסיבות בגינן החליט שלא להעניק רשיון נהיגה לנבחן. לאחר שהבוחן רושם את הבעיות בנהיגה של הנבחן, שהנבחן יעשה דין וחשבון עם עצמו. אם הוא מגיע למסקנה שהמורה אשם בכך שהוא לא יודע דברים כאלה או אחרים, שיעבור מורה.

Krishi

New member
בטח שהתלמיד אשם.

התלמיד הוא זה שבוחר את המורה, הוא זה שבוחר את שיטת הלימוד (ע"י בחירה במורה ששיטת הלימוד שלו ערבה לתלמיד) על התלמיד לדעת להסתדר עם מראות רגילות, ותלמיד שבוחר ללמוד אצל מורה מבלי לדאוג לכך שהוא ילמד איך להסתדר עם מראות רגילות מסתכן, ואם הוא נכשל בגלל זה רק הוא אשם.

aviGODFATHER

New member
../images/Emo26.gif

נכון שהתלמיד לא אשם, אבל אם המורה לימד את התלמיד לעשות דברים אחרים לא טובים, נגיד בהקצנה - לעבור באור אדום. אם הנבחן יעבור באור אדום אמנם זאת לא תהיה אשמתו אבל הוא לא יכול לקבל רישיון ולצאת לכביש ככה.

א231

New member
נכון יש מורים שלא מקפידים

אני אישית מקפיד ומלמד שימוש במראות הצד למרות המראה הפנורמית (שעוזרת לי המון) ואני תמיד מסביר כבר בשיעור הראשון ומתעקש כי יש לבדוק במראה המרכזית רק מה קורה בחלון האחורי והשאר במראות הצד לצערי כבר הבנתי מכמה קולגות שהם לא מקפידים ומתפשרים על הפנורמית--- רע ... רע מאוד!

samata

New member
לימד

המורה שלי לימד איך לכוון מראות ותמיד בכל תחילת שיעור הוא היה נותן חצי דקה להתארגן לשיעור (הכוונה הייתה לכוון את הכסא כדי שיהיה נוח ולכוון מראות).

רן88

New member
אני

אם אני לא טועה (עבר קצת זמן) המראה המרכזית הייתה המקורית. המורה לא התעקש על מראות הצד ולא הראה לי איך לכוונן, עם זאת במראות הצדדיות תמיד הסתכלתי על המקוריות של הרכב.

סבא 18

New member
הייתה מראה פנורמיט

הוא חייב להיסתכל בה כשצריך ובמראות בצדיים כשצריך אותם, לא במרכזית בשביל לבדוק הצידה

Marble Arch

New member
אוקיי.. אז יש לי שאלה. ../images/Emo13.gif

המראה המקורית שהגיעה עם הרכב שלנו היא כזו, זה לא בטיחותי באותה מידה כמו מראה פנורמית שהתקינו?

למעלה