ועוד שאלה...

ועוד שאלה...

כתבתי פה כמה תגובות, אני מקווה שתעברו עליהן. פעם ראשונה שלי פה, ואני רוצה לברר: למה רוב השמות שלכם באותיות לא עבריות? אתם מתביישים בעברית, שהיא אחת השפות היותר עתיקות? או שאין מספיק אנרגיה באותיות האלו? או שסתם זה קולי לכתוב באנגלית? אני לא רוצה לקטר. אני רק רוצה לדעת. באמת.

ממ...

משום מה הרבה אנשים אוהבים לבטא את עצמם בשפות אחרות.. זה כבר עונה לך על השאלה? ואם שמת לב לא הרבה התייחסו לשאלתך....את חושבת שיש רמז כלשהו לבורות?:) לא באה להעליב yours זה באנגלית(אוי ואבוי! )

יקירתי...

הדימוי העצמי שלי לא ירד כהוא זה בגלל חוסר תגובות של אנשים... אני לא חושבת שזה נובע מבורות- אלא אולי מעט מחוסר קבלת ביקורת, אולי מחוסר יחס לכותבים חדשים, ואולי כי רוב האנשים מתחילים לכתוב רק מהערב...מה ההנאה לבטא את עצמך שפות אחרות? לי מספיקה העברית שלי.

nepthys

New member
אמריקניזציה?

אני אישית לפעמים ממש מרגישה מבויישת שאני ישראלית (למרות שאין לי בעיה כשמסווגים אותי כיהודית, אני פשוט מעדיפה לראות את זה כיהודאית). חוצמזה, לדבר בשפה אחרת תמיד נותן לך תחכום. חוצמזה - על הרשת זה פשוט קל יותר. למרות שהקטלוג שלי הוא כסנובית, לכן אני כנראה אמורה להשתמש באנגלית כדי להראות שבניגוד לרוב האנשים, אני משקיעה קצת בידע הכללי שלי וטורחת ללמוד דברים. (אני נורא כנה היום, משום מה)

WhiteWolf

New member
ועוד דעה

פשוט בגלל שרוב הדברים שקשורים למאגיה כתובים אנגלית, אני לפחות התרגלתי קצת לאנגלית כשאני מדברת על דברים שקשורים לזה. זה הכל. המחפשת.

RainBird

New member
לי יש שאלונת קטנה ותגובה דבר ראשון מניסיוני הלא רחב אנגלית היא שפה יותר עשירה מעיברית וגם יותר כוללנית ולי יש שאלה אליך: למה בחרת בכינוי המאוד ציורי הזה?

למען האמת,

יש לי מספר שמות משתמשת פה, בכמה פורומים. לשם אין משמעות ספציפית- הוא אחד הדברים שעלו לי לראש, והיא נשמעים לי נחמדים. בדרך כלל, אולי גם מפני שאני הרבה נכנסת לצ´טים- אני כבר לא כל כך חושבת על השם שאיתו אני נכנסת.

ועוד דבר...

אני לא חושבת שעניין ה"שפה העשירה" גורר אנשים לבחור שמות לועזיים. עברית היא שפה עשירה ויפה דיה. אולי זה פשוט יותר "קולי" ככה.

RainBird

New member
זו שפה פי אלף יותר עשירה ואחד הדברים היפים שבה זה האנדרוגניות שלה מה שנותן המון המון משמעות לשות בשפה הזאת

Justin Angel

New member
חחח

כי עברית זו שפה מטופשת, שפה שדלה באוצר המילים שלה ובהיסטוריה כאשר אנגלית היא שפה בעלת מורשת עשירת רבב ובעלת אוצר מילים נרחב. לגבי השם שלי, מה שרשום בשורת שם אצלי זה באמת שם. אחרי איזה נקודה מסויימת זה חוסר כבוד לתת לאנשים לקרוא לך באיזה כינוי מטופש שהמצאת ביום אביב בהיר אחד. השם שלי הוא ג´סטין אנג´ל, וזה באמת נשמע וגם נראה נוראי בעברית היות שזה שם לא-ישראלי, אז אנגלית נראת כמו דרך יחסית טובה. אבל אם את ממש רוהצה אני מוכן לכתבו את שם בספרדית ,צרפתית ,פורטוגזית או מינבארית.

הא.

אני דווקא מהיחידים ש..נו,זה כי אני מתרגמת כל הזמן את השם אז לא´כפתלי אבל בעקרון פשוט אנשים שיושבים בנט תבלים להנעתם לא רב באתרים העלובים שלארצנו החביבה אז הם צריכים גם ניקים באנגלית,נכון? אז למה לי להשתמש במילין ניקים שונים אם אפשר אחד באנגלית שמתאים להכל? <<<ולי סתם יש בעיות,וחוסר רצון וכח בולט "לאנגלת" את הניק שלי>>>

Justin Angel

New member
כן...

האנגלית נולדה מתערובת של קלטית , לטינית , יוונית וטיפה מהשפה הנורדית (יש לשפה הזאת בכלל שם?) ,היא במקורתיה הייתה בשימוש רציף מאז התאריך המדוייק הראשון שיש לנו בהיסטוריה, כאשר עברית זה שפה שאיזה עם נידח של 30,000 איש דיבר באמצע מדבר למשך אלפיים שנה ואחר כך דיבר בה רק לטקסים שלו ככה שהשימוש שלה היה קטוע. אז תסלחי לי אם אני פותח מדי פעם לפעם ספר כדי לדעת על מה אני מדבר במקום לזרוק "הו,לאן הגענו?" אקראי מתי שמישהו חושב אחרת ממני.

אתה בעצמך מוכיח,

שהאנגלית היא שפה שלקוחה מהרבה שפות אחרות... דבר נוסף- העברית הייתה מדוברת מאז בריאת העולם, לפני חמשת אלפים ומשהו שנים- לא אלפיים שנה, שמעניין מהיכן הסקת את זה- ושמה הקדום היה "לשון הקודש", שהיא השפה בה נכתבה התורה, ו"שופצה" על ידי בן יהודה לעברית של היום. על בני ישראל נאמר שלא שימו שמם, לשונם ולבושם- ובזכות זה יצאו ממצרים. שזה אומר- לא שינו את שמם ל"אחמד" המצרי, או ל"תות אנך אמון", לא החליפו בגדים לפי הסטייל של המצרים, למרות שהוא בטח היה איני יותר, והמשיכם להשתמש בלשון הקודש. מעניין מה תאמר, אם אומר שאני אישית אוהבת יותר את הדגל של ארה"ב, לא עומדת בהמנון שלנו כי המנגינה של ארה"ב יפה יותר, וחושבת שעל כל היהודים לעזוב את ארץ ישראל. ותסלח לי אם הספר שאתה פותח מעוות משהו.

אם כל הכבוד שלי למסורת,ויש לי

באמת יש לי,איך לעזאזל את יכולה להאמין שהעולם הו בן חמשת אלפים ומשהו שנה?! *לעעע ההמנון שלהם מעצבן...*

cybercorp1

New member
ג´סטין אחי

כרגיל אתה קופץ להשערות , העברית על כל גרסותייה קיימת הרבה מאוד זמן ואפילו לפנינו דיברו בה בארם נהריים (שעד היום אנו כותבים את האותיות האלו) שומר , בבל , כנען , מצריים ושאר מדינות , ואני אתן לך רמז , אתה יודע מה זה השפות השמיות? זה השפות שהתפתחו מהשפה שמשית המקורית ותחשוב לבד למה ערבית כל כך דומה לעברית. ואגב האמפריות הבאות בבל אשור ארם חתי ושאר שרצים ממש לא נשמע לי נידח מכיוון שהם שלו כמעט בחצי עולם! שנית כל אנגלית זו שפה בת בערך 600 שנה סה"כ ואיין בה חלקים נורדיים אלא זו מעיין בליל שפות שמנם ש99% ממנו התפתח מלטינית ולכן אני לא מאמין שיש לתת לשאר השפות שנתנו מילה או שניים שום קרדיט

למעלה