ועוד שאלה

vipra

New member
ועוד שאלה

אני קורא שיש מגדלים שמשתמשים בטרמוסטט . מהיכן משיגים כזה לטרריום ?

nevs

New member
מה לגבי חנות מוצרי חשמל?

בדקתה? יש מבצ אפילו בהום סנטר אבל לא בטוח.

1צחי

New member
יש

כמה סוגי טרמוסטט החל מ45 ש"ח ועד 400 ש"ח לדיגיטלי,אך יש צורך בידע מסוים בחשמל בכדי להרכיבם.

vipra

New member
מנורה

אני רוצה למתג מנורה, זה אפשרי בכלל ? בנוסף יש לי כרית חימום שהיא במצב סתתי היא לא זקוקה למיתוג.

רן333

New member
אפשר לשלוט בנורה בעזרת תרמוסטט,

אבל זה עלול ליצור אפקט של דיסקוטק (הדלקה וכיבוי תכופים של הנורה). לכן, אם אתה מתעקש להשתמש בנורות - הייתי מוסיף גם דימר (עמעם), ששולט בעוצמת הנורה. בצורה הזו אתה יכול לדאוג לכך שההדלקה והכיבוי על-ידי התרמוסטט לא יהיו תכופים מדי. השתמשתי בשיטה הזו בעבר הרחוק במשך לא מעט שנים, עם תוצאות לא רעות.

1צחי

New member
לרן

טרמוסטט בפיקוד על מנורה אינו גורם לכיבוי והדלקה תכופים,משום שישנו טווח של 4 עד 6 מעלות בין הכיבוי והדלקה לדוגמא טרמוסטט דוד אשר מוסב למדידת אויר ולא מים מכוון אצלי לכיבוי ב 30 מעלות והדלקה ב24 מעלות. כאשר הטמפ' מגיעה ל 30 מעלות הטרמוסטט מנתק את הנורה אך לוקח זמן רב עד אשר הטמפ' צונחת ל 24 מעלות.

רן333

New member
כשעובדים במרווחים כאלה, הכיבוי

וההדלקה אמנם אינם תכופים מאוד, אבל אתה משלם מחיר שלדעתי הוא משמעותי: כדי לשמור על טמפרטורות יציבות בכלוב שלך - אתה מייצר גרף טמפרטורות שנראה כמו שיני מסור: הטמפ' (במקום שבו נמצא הגשש של התרמוסטט) עולה עד ל-30, אח"כ יורדת עד ל-26, שוב עולה וחוזר חלילה. אני חושב שהתוצאה הזו אינה רצויה.

רן333

New member
סליחה. קראתי שוב את ההודעה שלך

וראיתי שמדובר על מרווח טמפרטורות גדול עוד יותר מזה שחשבתי. התנדנדות חוזרת ונשנית של הטמפ' בין 30 ל-24 מעלות יכולה, לדעתי, להזיק לפחות לחלק ממיני הזוחלים. (שינויים של 6 מעלות בעונה מסוימת הם לפעמים כל מה שנדרש כדי לעורר תהליכים הורמונליים שקשורים למחזור הרביה אצל מיני נחשים מסוימים. כלומר: לשינויי טמפ' כאלה יש השפעות ביולוגיות משמעותיות על הנחשים שבהם מדובר, ולכן - לא הייתי מסתכן בחשיפתם לטמפרטורות ש"מתנדנדות" באופן שתיארת.)

1צחי

New member
במציאות

אין את התנודות שאתה חושב עליהן ובטח לא בצורת גרף מסור. רב הזמן הטמפ' לא מטפסת ל-30 מעלות ואף אינה יורדת לכיוון ה 24 מעלות ישנם הרבה גורמים אשר משפיעים כאן,כמו גודל טרריום מיקום (בחוץ או בבית) מיקום הגשש ביחס לגוף החימום וכד'. אצלי הגעתי אם הניסיון ליציבות מירבית ולרב הנורה דולקת 24 שעות יום ולילה עם תנודות קטנות,ומאחר ואני מגדל לטאות אשר באופן טבעי יותר פעילות מנחשים,יוצא מכך שגם הן מווסטות את החום הרצוי להן מנקודת השיזוף ועד לנקודה הקרה יותר שם הן בוחרות לבלות את הלילה. בתחילת הגידול של דרקוני המים הבחנתי שהם בנקודה קרה יחסית של 22 מעלות (הן נימצאות בטרריום גדול)בשעות הלילה ואני הייתי מזיז אותם לאיזור חם והן היו חוזרות לאיזור הקר.מאוחר יותר כאשר היה כבר חומר קריאה זמין קראתי שבאמת הם מעדיפים טמפ' קרירה יותר בלילות.

רן333

New member
אם כך, עושה רושם שאת עיקר העבודה

עושה ההתאמה בין מימדי הכלוב ועוצמת הנורה, והתרמוסטט משמש רק כאמצעי בטיחות (מניעת חימום יתר או קירור יתר). התאמה כזו אפשר להשיג על-ידי בחירת נורה מתאימה, והחלפתה בהתאם לשינוי תנאי מזג האויר (בחורף - נורה חזקה יותר). לחלופין - אפשר להשיג זאת בעזרת נורה חזקה יחסית שמחוברת לעמעם (דימר), כמו שהצעתי באחת ההודעות האחרות בשרשור הנוכחי.

1צחי

New member
הרושם

הוא לא העיקר,וברצינות יש השפעה של כמה גורמים חלקם קבועים כמו גודל טרריום וחלקם משתנים כמו האקלים ולכן אין די במרכיב אחד כמו נורה ועמעם,וזה נכון שבטרריום הגדול אני מחליף מנורה של 60W לנורה של 250W בזמנים הקרים דצמבר עד פברואר,אך אז בגלל התנודות החדות בין טמפ' יום ללילה צריך את הטרמוסטט אשר ימתן את התנודות וכאן הוא בגרף, באמת שובר את גרף הסכין (לא מסור) מה עוד שאני צריך לווסט 9 טרריומים בגדלים ודרישות שונים.

רן333

New member
ובנוגע לרכישת תרמוסטטים -

אפשר לקנות מ"שפי גופי חימום" בדרום תל אביב. הפרטים פורסמו כאן לאחרונה על-ידי לקוח מרוצה אותנטי. אני קניתי בקרי טמפרטורה מחברה שנקראת "אסטרה-גל" ויושבת באזה"ת של אזור. אני מניח שתוכל למצוא את מספרי הטלפון שלהם דרך 144. ספקים נוספים של בקרי טמפרטורה אפשר לאתר דרך "דפי זהב". הייתי מנסה את הסיווג "חימום - ציוד מערכות ושיטות", וגם את "פיקוד ובקרה". חוץ מזה, אני חושב שהתכוונת להיקרא "Vipera", וברחה לך e אחת.

vipra

New member
תודה

תודה על התשובות הן עוזרות , בקשר לשם זה סלנג נוסטלגי ,לעניין החימום אני מחמם בעזרת כרית חימום ונורה כאשר בלילה אני מוריד בבקר של הכרית לרמה 1 . נראה לי שהמנורה מחממת מאוד בגלל זה חשבתי על תרמוסטט.

1צחי

New member
קודם תבדוק את הטמפ'

בטרריום ומשם תמשיך,אם יהיה צורך בכך.

רן333

New member
נכון:

חשוב מאוד למדוד את הטמפ' במדויק בעזרת מדחום. אני אוהב להשתמש לצורך זה במדחומי כוהל שמיועדים לשימוש מעבדתי. הם מדויקים, זולים, ואפשר להניח אותם כמעט בכל נקודה בכלוב. ניתן לקנות מדחומים כאלה מחברות המספקות ציוד למעבדות.

למעלה