ועוד שאלה...

israelberger

New member
אין יחוד

אולי יש בעיה של צניעות (לא נראה לי ממש) אבל יחוד בטוח לא

אוקי..אבל...

זה פורום-לשאול את הרב או לשאול את הגולשים? אני פשוט רוצה תשובה מרב מוסמך...

israelberger

New member
OK

פשוט למדתי הלכות יחוד וחשבתי שתעדיף לקבל תשובה מהר יותר.

SupermanZW

Well-known member
תגובה

אין בפורום רב, ולכן כל התשובות שתקבלי לא יהיו מרב, אך בד"כ העונים לך יוכלו להביא מקורות לדבריהם.

SupermanZW

Well-known member
תגובה

מתוך הודעת המנהל: "שלום וברוכים הבאים לפורום "לשאול את הרב". מנהל הפורום הינו בן תורה ואיש הלכה, אך אינו רב.", גם א77 אינו רב. אין רב בפורום.

א77

New member
יש רב בפורום

מה שבטוח הוא שאפילו כשדברת כרגע שוב הבל הבלים, בכל מקרה אתה לא יכול להיות אפילו לא שוטף רצפות של רב. בהיותך מחלל שבת בפרהסיא. מצדי תוכל לאכול חזיר ביום הכיפורים, ולא אפריאך. אבל הנך בא לכאן בגאון ופוסק הלכות ומכריז שאין רב. יש בפורום רב, אמנם לא קיבל אסמכתא מרבנות רפורמית, אבל וודאי רב שומר תורה ומצוות שקיבל היתר הוראה. איני קולט מנין העוז, להוציא תחת עטך דברי שקר כוודאי. מילא בהטעותך בדברי הלכה כביכול. אבל כמה כמה כמה. אני שוב מתריע ומתריע ומתריע בפני אנשים הבאים לשאול רב, בפני אנשים כמוך שאין להם עם תורה ועם פסיקה מאומה.

SupermanZW

Well-known member
יופי

קרא את הודעת המנהל ותיווכח בעצמך, האם אתה טוען שאתה רב?

א77

New member
איני טוען.

יש לי היתר, וודאי שאין לי ענין להתווכח עמך. אתה הרי מחלל שבת בפרהסיא. יש לי אכן כדבריך המון מה להתנשא מעליך. בכל זאת אין לי ענין בזה. יש לי רק ענין בכך להתריע בפני מנקה רחובות שיבוא ויתחזה לאדריכל כביכול ולהביע דעות כביכול מקצועיות. אין לך כלום בענין תורה ודת. וודאי כל זמן שלא תתחיל לקיימן.

SupermanZW

Well-known member
שיהיה

בחיי לא שמעתי רב מתבטא כמותך ומתנשא כמותך, דרך ארץ קדמה לתורה.

א77

New member
בחייך לא שמעת רב

אוהבי ה' שנאו רע. חשבת שבהיות ויש לרב היתר הוראה, הרי הוא חייב לשתוק בדרך ארץ ובנימוס כביכול כלפי מעשיך הנלוזים החוזרים על עצמם שוב ושוב. בהיותך כאילו מביע פסיקה הלכתית, בזמן שאין בינך ובין תורה כקליפת השום??? מחובתינו להתריע ממך. זו משימה וחובת השעה. נהגתי בסלחנות אולי לא נכונה תקופה. 'יש גבול' כך למדתי מאנשי השמאל.

א77

New member
תודה על הערתך שאינה מאירה

זו הודעת המנהל כלשונה: שלום וברוכים הבאים לפורום "לשאול את הרב". מנהל הפורום הינו בן תורה ואיש הלכה, אך אינו רב. ואולם, כל שאלה שתשאל תקבל תשובה לאחר התיעצות עם רב - מורה הוראה. גם למי שאינו שומר תורה ומצוות, מזדמנות שאלות הלכתיות באירועים שונים,... א77 אינו מנהל הפורום כידוע. ובכל מקרה הפורום הוקם כדי שכל שאלה שתישאל תוצג לפני רב מורה הוראה. ואתה חושב שהפורום הוקם כדי שתפסוק כאן הלכות כי אין כאן רב...

SupermanZW

Well-known member
הבנת הנקרא

נאמר שתנתן תשובה לאחר התייעצות עם רב, ולא שיש רב בפורום, סלפן.

א77

New member
סלפן

הכותב אומר שישיב תשובה לאחר התייעצות עם רב. ואתה בא להכריז שאין רב בפורום. מה הקשר בין הודעת המנהל למסקנתך. וברור גם שאין כוונת המנהל שההתיעצות תהיה עם זה שחושב עצמו לסופר סופר (SupermanZW), אלא עם רב מורה הוראה בישראל. ובנתיים מקווה שתשוב לעיסוקיך בביתך הנעים אתאיזם ודת.

SupermanZW

Well-known member
מה יהיה...

רב בפורום משמעותו שהרב כותב בפורום, אם דברי הרב נכתבים בפורום לא על ידו הרי שאין רב בפורום גם אם דברי הרב נכתבים בפורום.

א77

New member
כלום לא צריך להיות

מה שנכתב ע"י מנהל הפורום ומקימו, זה מה שיהיה. מה שבטוח שהסופר מן רחוק מלהיות סופר בעניינ פסיקה.

SupermanZW

Well-known member
ומה שעוד יותר בטוח הוא

שא77 רחוק מלהיות בעל ידע בנושאי מחשבים, נדל"ן, אלקטרוניקה, שפות, יעוץ הגירה, ביולוגיה, אסטרונומיה, פילוסופיה, ותיאולוגיה כמו האדם שהוא מתנשא עליו.

א77

New member
הגזמת

לא נכנסתי לפורום בנושאי מחשבים, לפורום בנושאי נדל"ן, לפורום בנושאי אלקטרוניקה, לפורום בנושאי שפות, לפורום בנושאי יעוץ הגירה, לפורום בנושאי ביולוגיה, לפורום בנושאי אסטרונומיה, לפורום בנושאי פילוסופיה, לפורום בנושאי ותיאולוגיה. בכדי להתנשא מעליך שם. כי הרי הנך הפרופיסור הגדול שם. מי אנכי ליד הסופר איינשטיין בנושאים הנ"ל. וגם אם הנך תשעה פרופסורים כאחת, עדיין אינך פוסק הלכה. ולא תפסוק הלכות כלל בזמן שאין לך ענין בקיומן.

SupermanZW

Well-known member
תגובה

בתחום ההלכה עוד יש לי מה ללמוד, זאת אחת הסיבות שאני כאן, אך אם אתה כותב עלי כל מיני דברים לאחר שאני נותן תשובות נכונות ותוהה על קנקני בכתב במקום להתייחס אך ורק לדברי ועוד מתנשא עלי ללא שום סיבה יש מקום שאראה האם יש לך הצדקה להתנשא עלי.

למעלה