ועוד שאלה...

ortal83

New member
ועוד שאלה...

מהם תכונות גרועות שניתן לציין בראיונות עבודה (חוץ מפרפקציוניזם כמובן...)

צומיש

New member
../images/Emo4.gif

למה פרפרקטסיוניזם זה רע???

orom

New member
כי...

יש שלוש תכונות רעות שמרואיינים נוהגים לציין 1. פרפקציוניזם 2. וורקוהוליות (מכור לעבודה) 3. דורש הרבה מעצמי ומאחרים פקפקציונזם זה רע כי אדם שאומר שהוא פרפקציוניסט- עולה השאלה האם אתה יכול לראות תמונה כוללת? האם אתה מהיר בעבודתך? כי בעבודה מורכבת להיות פרפקציוניסט חלק מהמשמעות היא לרדת לפרטים והדבר בהחלט פוגם בראיה מערכתית ובמהירות. בכל מקרה לא מומלץ לתת את התכונות האלה כרעות מפני שהן כל כך שבלוניות ולא אמינות.

orom

New member
צריך להגיד תכונה רעה אמיתית

אבל להציג אותה באור חיובי. לדוגמא- להגיד שלא אסרטיביים אבל להציג זאת בתור שירותיות. בקיצור- מה התכונה הרעה שלך? ננסה "לייפות" אותה...

ortal83

New member
בקיצור...

בואו נאמר שאני רגישה ועקשנית. נסו "ליפות את זה".....

orom

New member
ננסה ליפות...

רגישה- אני לוקחת דברים ללב ומאוד מושפעת מאירועים שקורים במקום העבודה. זה לא כל כך טוב כי זה קשה לי ברמה האישית אבל מבחינת העבודה זה לא פוגע בתפקוד שלי. פה תצטרכי לתת דוגמא כמובן למצב שבו היית רגישה ואמפתית לצרכים של האחר ואיך העבודה לא רק שלא נפגעה מכך אלא אף הגעת עם הצעה טובה יותר. עקשנית- אני עומדת על שלי כאשר אני בטוחה במשהו ב-100% אולם אני יודעת גם להתייעץ ולהתלבט עם אחרים. וכאן לתת דוגמא לנושא מורכב שבחלק ממנו עמדת על שלך ובחלק ממנו שיתפת והתייעצת ואיך עקפת עימות. כי אנשים עקשנים ישר שואלים על עימותים ויחסים בצוות.

נקודה למחשבה

יש כאן מוקש ואם מבינים את החמקמקות שלו אפשר באמת להיות כנים ולצאת גדולים. 1. "תכונה" נחשבת למשהו קבוע, יחסית. 2. "רע" או "שלילי" מתייחס לאיזו שהיא סקלה אובייקטיבית ומאחר ושני המרכיבים הללו מכוונים את החשיבה נוצר מוקש. שהרי אנשים משתנים ופוטנציאל או קושי יכולים לעבור טרנספורמציה, שניהם. קושי בתקשורת כמו למשל, סגירות במצבי עימות, יכול להיהפך מתוך תהליך של מודעות ליותר ויותר פתיחות. דימיון ויצירתיות - כוחות אישיים יכולים להיות רדומים ולעבור מסע להתחדשות. הנקודה היא איך להתייחס לשאלת המראיין בלי להתחיל דיון פילוסופי אבל בלי גם בלי ליפול לפח. מי שלא יודע לומר על עצמו שעשה תהליך וקודם היה לו קשה ב - א' ובמשך הזמן אותו קושי השתנה - לא יכול לומר זאת. לחפש תשובת מדף לשאלה הזאת זה לחשוב שאתה יכול לעבוד כל הזמן על כל העולם. לבדוק את עצמך מה היית רוצה לשפר בדרך התקשורת שלך, בחשיבה, ביצירתיות, זה לצמוח - בהצלחה. אמיר דרור

מאד לא כדאי להגיד פרפקציוניזם

נתחיל בסיפור אמיתי. באחת החברות שעבדתי בה ונאלצתי לעזוב לאחר סיום הפרויקט, שוחחתי עם מנהלת כח אדם, שהייתי מאד מיודד איתה. שאלתי אותה מה אני אמור להגיד, כאשר שואלים אותו על תכונות רעות שלי. דבר ראשון היא אמרה לי, לא להגיד, שאני פרפקציוניסט. המשפט, שהכי זכור לי שהיא אמרה היה "כל פעם שמועמד אומר לי שהוא פרפקציוניסט, בא לי להעיף את התחת הפרפקציוניסט שלו מהמשרד שלי". עכשיו קצת לשיחה דמיונית בין מועמד למנהל כח אדם: מנהל: "אתה יכול בבקשה לתת לי 3 תכונות טובות ו3 תכונות רעות שלך". מועמד: "כן, אני אתחיל עם התכונות הרעות. דבר ראשון אני פרפקציוניסט". מנהל: "סליחה, אבל למה פרפקציוניסט זו תכונה רעה? האם רצון לבצע עבודה בצורה מושלמת זה דבר רע? לפי ההיגיון הזה רצון לעשות עבודה לא מוצלחת היא תכונה טובה" מועמד: "כן, אבל זה גורם לי להשקיע מעל ומעבר בפתרון הבעיה. יותר מהתיכנון המקורי". מנהל: "אני עדיין לא רואה את הדבר הרע. השקעה זו תכונה טובה. אתה אמור לתת לי תכונות רעות, אולי אתה לא מבין את השאלה". מועמד: "הבנתי את השאלה, אבל בגלל התכונה הזאת, אני נכנס לפינות קטנות, שאחרים לא נכנסים אליהם ומטפל כמעט בכל המצבים התאורטים האפשריים". מנהל: או.קי אז אתה בעצם מתכוון לכך שאתה לא מבדיל בין עיקר וטפל? זו באמת תכונה רעה אבל זה לא פרפקציוניזים". מועמד: "לא, לא. אתה לא מבין אותי. אני מבדיל בין עיקר וטפל, אבל בגלל שאני מטפל בהרבה דברים בתוכנה שלי, אני לא תמיד גומר את העבודה לפי לוח הזמנים של הפרויקט". מנהל: "אני מבין. אתה אומר שאתה לא עומד בזמנים, כי אתה לא מצליח להעריך את יכולת העבודה שלך בזמן נתון. שוב זו אכן תכונה רעה, אבל שוב זה לא פרקפקציוניזים. אני עדיין לא מבין למה אתה אומר, שאתה פרפקציוניסט, ושזו תכונה רעה". כל אחד כמובן יכול למשוך את השיחה הדמיונית(?) הזאת לכיוונים נוספים. הנקודה היא, שכאשר מבקשים ממך תכונה רעה, אז מאד כדאי לתת תכונה רעה. המראיין לא טיפש. הוא לא יחשוב שתכונה טובה היא דבר רע. כמו שלא תגיד "אני בן אדם טוב, רגיש ואינטילגנט, שאוהב לעזור לזולת" כחלק מהתכונות הרעות, אין שום סיבה לתת את התכונה "אני פרפקטציוניסט" כתכונה רעה. עכשיו נשאר לנו לחשוב מה לענות על השאלה הזאת. התשובה שלי (ואני מודה אני לא שייך לתחום כח אדם, אני עוד איש מחשבים פשוט, כך שלא מדובר בתשובה מקצועית) היא..... לתת תכונות רעות!!! פשוט מאד מבקשים ממני תכונות רעות. מצפים מן הסתם לקבל ממני תכונות רעות. כולנו בני אנוש ולכולנו יש תכונות רעות (כן, לכולנו, לילדים שלנו, להורים שלנו, לאהבת חיינו, לאמא תרזה ולמלאך גבריאל). המראיין יודע את זה, כך שהוא לא מצפה לתשובה "שמע אם הייתי יותר צנוע, הייתי מושלם". מנסיון שיש לי בראיונות, כדאי באמת לתת תכונות רעות. מראיין מקצועי וטוב, ישאל אותך מספר שאלות, וידע להבחין מתי סתם אתה מספר סיפורים ומתי באמת יש לך את התכונות האלו (לדוגמא- "תן לי מקרה שבו זה השפיע על העבודה" ואח"כ כמובן לשאול כל מני שאלות על אותו מקרה וכד'). מאחר ולכולנו יש יותר מ3 תכונות רעות, כדאי לך לבחור את התכונות הכי פחות משפיעות על העבודה, אבל חשוב, שהם יהיו אמיתיות.

orom

New member
מ-ו-ש-ל-ם

אני נהניתי לקרוא ואתה כל כך צודק!!! אי אפשר לכתוב את זה טוב יותר.

צומיש

New member
הבנתי... ובאמת...כתוב ברור ויפה

אבל אז איזה תכונות רעות כן טוב לומר.. אולי תתן לי דוגמאות..
אולי עקשנות...? שוב יש לה שתי משמעויות... אוחחח התבלבלתי לגמרי..

אני יכול לתת לך דוגמא

אני למשל אמרתי, שיש לי חוסר ביטחון עצמי. כאשר יש בעיה מסוימת, ואני חושב על מקור אחד, אבל בא בן אדם וטוען בביטחון מוחלט, שהבעיה שונה לגמרי, אני לפעמים מתחיל לבדוק את הכיוון, שהוא אמר לי. ככל שהוא יפגין יותר בטחון עצמי, הסיכוי שאני אתחיל לבצע בדיקות בכיוון, שהוא חושב עליו, גבוה יותר. בהמשך אני נותן דוגמאות למקרים כאלו, ואני גם מציין, שלאחר שאני מכיר את הבן אדם ויודע מה היכולות הטכניות שלו, אז לפעמים אני גם לומד להתעלם ממנו לחלוטין (זה כמובן תלוי בהערכה שיש לי לגבי היכולת הטכנית שלו). תנסה לחשוב על תכונות אחרות שלא משפיעות על העבודה (אבל הם נכונות). לדוגמא עם העבודה שלך לא כוללת עבודת צוות, אתה יכול להגיד שאתה לא טוב בעבודת צוות. פשוט תחשוב על תכונות שליליות, שאין וויכוח, שהן שליליות, אבל הן לא אמורות לפגוע בסיכויים שלך למצוא עבודה.

צומיש

New member
דבר ראשון....

אני בת! ודבר שני דווקא ההפך אני אוהבת לעבוד בצוות אולי זה שאני פגיעה או שקשה לי לקבל ביקורת.. זה שלילי... אבל שוב ושוב אני חושבת ולא מוצאת אולי תעזור לי..
כי אני אחראית ומסורה וכן פרפטסציוניסטית מה לעשות כזו אני
עובדת בצוות פתוחה להצעות וכו'...
וזה לא כדי להשוייץ בעצמי..
אז מה אתה אומר..

קודם כל אני מתנצל והחל מהיום אני

מתייחס אלייך כאל גברת צומיש!! אני לא יכול לעזור לך למצוא תכונות רעות שלך. את זה את צריכה לעשות. תדעי לך, שגם אם מישהו אחר ייתן לך רעינות לתכונות רעות "מאד טובות לראיון", אז אנשי משאבי אנוש טובים, אמורים לעלות על זה. השאלות של משאבי אנוש לא מסתכמות מה התכונות הטובות ומה התכונות הרעות. הם שואלים שאלות המשך. מבקשים מקרים מהעבר, שהתכונות האלו השפיעו על הביצועים שלך. שואלים שאלות נוספות על אותם מקרים, ובסופו של דבר הם אמורים לדעת מתי מדובר על המצאה לצורך הראיון. את אומרת שאת פרפקציוניסטית. אישית אני מאמין לך. את רוצה להגיד את זה בראיון. מאה אחוז, לכי על זה, אבל תגידי את זה בתכונות הטובות וכדאי שתכיני את עצמך לשאלות כגון - למה זו תכונה טובה? במה זה מתבטא? האם זה גרם לך לחיכוכים עם עובדים ברמה פחות טובה ממך? וכד'. בהודעה קודמת כבר כתבתי למה לא להגיד את זה כתכונה רעה.

צומיש

New member
../images/Emo13.gifבוקר טוב ../images/Emo42.gif

טוב אני אף פעם לא חשבתי על הנק' הזו.. אני סומכת על עצמי ת'אמת שאני אמצא כבר משהו אוחלי באמת שאני רגישה אבל זה לא קשור.... ת'אמת כל כל שיוצא לי לחשוב הפרפקטציוניזם שלי תכונה טובה כלפי אחרים וכלפי בעצם לא כי היא שוחקת אותי... כאילו אני שואפת למצויינות וזו המטרה האילעית שלי... בלי לחשוב כמה זה מקשה על עצמי... אולי זה שאני איכפתית כי אז קשה ליל לזלזל בדברים או באנשים ולהיות רעה אליהם או לפגוע בהם...
אין לך מוג איזה נק' למחשבה אעלית לי ועדיין לא פתרתי אותם

../images/Emo41.gif נק' למחשבה -ריטה

אחרי קריאה מעמיקה בפורום... אני שמה לב שאת כל הזמן שוללת אנשים אחרים.. תלמדיל קבל גם קצת שונים... נכון שאת זה הרבה אבל יש עוד הרבה אני חוץ ממך...
בכל מקרה זה בא כביקורת בונה ובלי לפגוע...

ritarita

New member
טוב..חשבתי שלא הסברתי טוב כאן...

אני לא שוללת אף אחד.. איפה ראית כזה דבר? אני שוללת את משק העבודה של היום.. הרבה מתוך תסכול..אבל אני יודעת בדיוק על מה אני מדברת..הכל נכון. השאלות הטפשיות שהתכוונתי אליהן..הן השאלות של המעסיקים.. תכונות רעות..תכונות טובות..-שאלות מכשילות..שלדעתי אין להן שום קשר להתאמת המועמד לתפקיד.

לשאלות האלו יש מספר תפקידים

באמצעות השאלות האלו ניתן לבדוק את האמינות שלך (במיוחד אם מצליבים את התשובות שלך לתשובות של הממליצים). בנוסף ניתן לראות איך את מתמודדת עם מצבים לא נעימים. לאף אחד הסיטואציה הזאת לא נעימה. אני לא אוהב לרדת על עצמי ולציין תכונות רעות, ואני גם לא אוהב לשבח אותי ולציין כמה, שאני טוב. פשוט צריך לקבל את העובדה, שזה חלק מתהליך קבלת העבודה ולהתמודד עם זה.

orom

New member
לדעתי...

אתה איש מ"א מבוזבז
אתה מכיר את כל הטיפים והטריקים של מ"א

../images/Emo9.gifאולי אפשר לעזור לי גם?

היי, אני חדשה אצלכם... רציתי לשמוע חוות דעתכם לתכונות רעות שלי ומה שאתם חושבים טוב? אז ככה: אני רגישה- ז"א נעלבת בקלות ולא יכולה לסבול שצועקים עליי. יש לי ביטחון עצמי-אבל ביישנית ובראיונות למשל אני מנסה לחפות על זה ויוצא לי לדבר עם הידיים. יכולה להיות בלי עמוד שידרה אם צועקים עליי. אני ממש אשמח אם תענו לי תודה. ושיהיה לכולם יום כתום כיפוש

למעלה