מאד לא כדאי להגיד פרפקציוניזם
נתחיל בסיפור אמיתי. באחת החברות שעבדתי בה ונאלצתי לעזוב לאחר סיום הפרויקט, שוחחתי עם מנהלת כח אדם, שהייתי מאד מיודד איתה. שאלתי אותה מה אני אמור להגיד, כאשר שואלים אותו על תכונות רעות שלי. דבר ראשון היא אמרה לי, לא להגיד, שאני פרפקציוניסט. המשפט, שהכי זכור לי שהיא אמרה היה "כל פעם שמועמד אומר לי שהוא פרפקציוניסט, בא לי להעיף את התחת הפרפקציוניסט שלו מהמשרד שלי". עכשיו קצת לשיחה דמיונית בין מועמד למנהל כח אדם: מנהל: "אתה יכול בבקשה לתת לי 3 תכונות טובות ו3 תכונות רעות שלך". מועמד: "כן, אני אתחיל עם התכונות הרעות. דבר ראשון אני פרפקציוניסט". מנהל: "סליחה, אבל למה פרפקציוניסט זו תכונה רעה? האם רצון לבצע עבודה בצורה מושלמת זה דבר רע? לפי ההיגיון הזה רצון לעשות עבודה לא מוצלחת היא תכונה טובה" מועמד: "כן, אבל זה גורם לי להשקיע מעל ומעבר בפתרון הבעיה. יותר מהתיכנון המקורי". מנהל: "אני עדיין לא רואה את הדבר הרע. השקעה זו תכונה טובה. אתה אמור לתת לי תכונות רעות, אולי אתה לא מבין את השאלה". מועמד: "הבנתי את השאלה, אבל בגלל התכונה הזאת, אני נכנס לפינות קטנות, שאחרים לא נכנסים אליהם ומטפל כמעט בכל המצבים התאורטים האפשריים". מנהל: או.קי אז אתה בעצם מתכוון לכך שאתה לא מבדיל בין עיקר וטפל? זו באמת תכונה רעה אבל זה לא פרפקציוניזים". מועמד: "לא, לא. אתה לא מבין אותי. אני מבדיל בין עיקר וטפל, אבל בגלל שאני מטפל בהרבה דברים בתוכנה שלי, אני לא תמיד גומר את העבודה לפי לוח הזמנים של הפרויקט". מנהל: "אני מבין. אתה אומר שאתה לא עומד בזמנים, כי אתה לא מצליח להעריך את יכולת העבודה שלך בזמן נתון. שוב זו אכן תכונה רעה, אבל שוב זה לא פרקפקציוניזים. אני עדיין לא מבין למה אתה אומר, שאתה פרפקציוניסט, ושזו תכונה רעה". כל אחד כמובן יכול למשוך את השיחה הדמיונית(?) הזאת לכיוונים נוספים. הנקודה היא, שכאשר מבקשים ממך תכונה רעה, אז מאד כדאי לתת תכונה רעה. המראיין לא טיפש. הוא לא יחשוב שתכונה טובה היא דבר רע. כמו שלא תגיד "אני בן אדם טוב, רגיש ואינטילגנט, שאוהב לעזור לזולת" כחלק מהתכונות הרעות, אין שום סיבה לתת את התכונה "אני פרפקטציוניסט" כתכונה רעה. עכשיו נשאר לנו לחשוב מה לענות על השאלה הזאת. התשובה שלי (ואני מודה אני לא שייך לתחום כח אדם, אני עוד איש מחשבים פשוט, כך שלא מדובר בתשובה מקצועית) היא..... לתת תכונות רעות!!! פשוט מאד מבקשים ממני תכונות רעות. מצפים מן הסתם לקבל ממני תכונות רעות. כולנו בני אנוש ולכולנו יש תכונות רעות (כן, לכולנו, לילדים שלנו, להורים שלנו, לאהבת חיינו, לאמא תרזה ולמלאך גבריאל). המראיין יודע את זה, כך שהוא לא מצפה לתשובה "שמע אם הייתי יותר צנוע, הייתי מושלם". מנסיון שיש לי בראיונות, כדאי באמת לתת תכונות רעות. מראיין מקצועי וטוב, ישאל אותך מספר שאלות, וידע להבחין מתי סתם אתה מספר סיפורים ומתי באמת יש לך את התכונות האלו (לדוגמא- "תן לי מקרה שבו זה השפיע על העבודה" ואח"כ כמובן לשאול כל מני שאלות על אותו מקרה וכד'). מאחר ולכולנו יש יותר מ3 תכונות רעות, כדאי לך לבחור את התכונות הכי פחות משפיעות על העבודה, אבל חשוב, שהם יהיו אמיתיות.