ועוד שאלה

ailag

New member
רעיונות אינם פתטיים. מהם הרעיונות?

אני לא חושבת כרגע על רעיונות, חוץ ממשוטים.

בני טד

New member
ועוד שאלה

שמישהו שאל אותי : כיצד ייתכן שספינת מפרש נטולת מנועים תשוט בכוון אחד כאשר הרוחות נושבות לכוון ההפוך ? יש לי כמה רעיונות , אבל הם נראים לי פתטיים .

pixiER

New member
די פשוט...

לכל ספינת מפרש יש יותר ממפרש אחד (למרות שזה לא חשוב, לצורך העניין) והכל תלוי בכיוון המפרשים לכיוון אליו פניך מועדות. הכל תלוי במשחק במפרש... אני מאמינה שזה היה גם הרעיון שלך...
והנה, סופסוף, נתת לי סיבה לצאת מהפאסיביות שלי כקוראת מהצד בלבד, ולכתוב פה...

טל ר

New member
תשובה

ספינת מפרש אינה יכולה לשוט לכיוון הרוח, אך היא יכולה לשוט במרחק זויתי של עד כ-30 מעלות מהרוח, בצורה הבאה: נניח שהרוח באה מהצפון. למפרש יש צורה של כנף (על הצד), כך שכשהוא עומד בניצב לרוח (+ זוית התקפה מסויימת) יש לו עילוי ניצב לרוח (נניח מזרחה). אם אותו כוח עילוי על הספינה פועל מזרחה, וחרטום הספינה מצביע צפון-מזרחה, יהיה רכיב לאותו כוח עילוי בכיוון צפון-מזרח, והספינה תשוט לכיוון זה. הספינה תשוט לכיוון שאליו מצביע החרטום, מאחר והמים יפעילו עליה כוחות ניצבים לכיוון התנועה (עקב צורתה ההידרודינמית). לאחר זמן מה, תפנה הספינה ותשוט צפון-מערבה תוך היפוך כיוון המפרש. חזרה על תהליך זה תביא לסה"כ תנועה צפונה - אל כיוון הרוח.

bigbang

New member
בונים ספינות כאלה...

אני לא יודע מה הרעיון שלך (ולמה אתה חושב שהוא פתטי), אבל באופן כללי בונים ספינות שתיאורטית יכולות לשוט בכל כיוון בעזרת הרוח. הרעיון הכללי הוא כזה: עושים מפרש אחד אנכי בצורת S אם מסתכלים מלמעלה, כך שללא תלות בכיוון הרוח הוא יסתובב נגד כיוון השעון. המפרש מתחבר בעזרת מערכת מכנית למדחס מים או פרופלור רגיל..

למעלה