ועוד שאלה - בנושא M505

• פותח הנושא basin
  • פורסם בתאריך

basin

New member
ועוד שאלה - בנושא M505

כמה FLASH ROM אמור להיות ב-M505? האם הגיוני שכתוב אצלי בפלם כי קיים רק 376KB של FLASH (וכולו אגב תפוס פרט ל 2KB)???? תודה

avivgr

New member
כבר דנו על זה כאן אבל

אם להציג את המסקנות: 1. יש שתי גירסאות של מערכות הפעלה English, EFIGS. 2. הגירסה האנגלית יותר קטנה ולכן משאירה יותר מקום פנוי בפלאשץ 3. הגירסה השנייה נותנת לך את האופצייה להשתמש ב4 שפות אחרות חוץ מאנגלית. כלנית (וגם הראל?) החליטו לשווק בארץ את הגירסה המורחבת למרות שהיא לא שימושית כי אני לא מאמין שתרצה שהפאלם שלך ידבר רק ספרדית... מה שכנראה קורה אצלך זה שיש לך את הגירסה המורחבת ופשוט העברית שיושבת לך בפלאש תופסת את כל מה שנשאר.... אביב

basin

New member
יש לי -

מערכת הפעלה V4.0 עם עברית של כלנית. רשום שזיכרון כללי הוא 8.116MB שמתוכו 376KB FLASH. עומר, כיצד מגיעים ל 4MB של FLASH??? תודה

avivgr

New member
אומנם אני לא עומר...אך

אני אענה לך: הזיכרון במכשיר הפאלם מורכב בד"כ משני סוגים: 1. RAM - הזיכרון הרגיל שאתה משתמש בו לתוכנות ומכיל בד"כ 8 מגה. 2. FLASH - הזיכרון שעליו יושבת מערכת ההפעלה. לא נמחק בזמן הארדריסט. מהיר יותר מהראם. הנפח שלו שונה מדגם לדגם. ב505 יש 4 מגה. מכיוון שמתוך ה4 מגה האלו מערכת ההפעלה תופסת נפח מסויים אז אתה לא באמת תנצל 4 מגה אלא 2 במקרה הטוב (מערכת הפעלה אנגלית בלבד) או 400 קילובייט במקרה הפחות טוב (מערכת הפעלה מרובת שפות). מקווה שעניתי כמו שצריך, אביב

shlomogarbi

New member
הרשימה המלאה

העברית עם שאר האפליקציות של כלנית כולל הלוח תופסים 370K אז תעשה את החישוב.... Palm OS release / Device Available User Flash Memory -------------------------------------------------------------------------------- 3.0 on Symbol 1500 696KB 3.0 on Palm III, IBM Workpad 20x 824KB 3.1 on Palm IIIx, V, Workpad 30x, c3 824KB 3.2 on Symbol 1700/1740 504KB 3.3 on TRGpro 568KB 3.3 on Palm III, IIIx, V, Vx, Workpad 20x, 30x, c3 696KB 3.5 on TRGpro 440KB 3.5 on Palm V, Vx, III, IIIx, IIIxe, IIIc 568KB 3.5 on Workpad 20x, 30x, c3, 50u 568KB 3.5J on WorkPad 50J and Palm Vx for Japan 3.5 on Symbol 1500, 17xx, Kyocera Smartphone 4.0 on Palm M500/505

מאיר45

New member
סליחה, אבל מה זה בכלל? איך עלי....

להיות מוטרד או מסוקרן, לפחות, בנידון ?! ובכלל מה רע באידיש ?ברצינות,מה עם ה-FLASHROM שלי? האם הוקיים בכלל ב-505 שלי ?

avivgr

New member
תקרא את

התגובה לבאסין (?) ואם יש לך שאלות נוספות אשמח לענות. אביב

מאיר45

New member
קראתי. תודה . ובכל-זאת..

איך אני יכול לדעת מה יש לי? והאם זה חשוב ומועיל למשהו ??הניתן ורצוי לנצל זיכרון תיאורטי פנוי של ה-FLASH ?

avivgr

New member
איזה פאלם יש לך? איפה קנית?

זה מועיל כאשר אתה רוצה לאחסן תוכנות קבועות או מסדי נתונים שאתה לא מתכוון לשנות בזמן הקרוב. השימוש הכי נפוץ הוא כשאתה קונה פאלם בחו"ל, רוכש את העברית בארץ ורוצה "לצרוב" אותה כלומר להעביר אותה לפלאש. אתה יכול לראות כמה פלאש פנוי יש לך ולהשתמש בו כהלכה בעזרת תוכנה יעודית. קיימות שתי תוכנות בשוק (שתיהן עולות כסף), Flash Pro, JackFlash. אביב

shlomogarbi

New member
כמובן שרצוי...

את הזיכרון הפנוי ניתן לנצל ע"י תוכנת FLASHPRO שמראה לך את נפח הזיכרון הפנוי וההפעלה שלה פשוטה. ההמלצה שלי היא להעביר לפלש את כל הנתונים החשובים באמת כך שם תתקע עם הפאלם ותאלץ לבצע הרד ריסט כשאתה רחוק מהמחשב, עדיין יהיה לך את קרש ההצלה הזה שלא נמחק.

למה "זיכרון תיאורטי" ?!

הנה הסבר: ישנם שני סוגים של זיכרון לא נדיפים ואחד כן נדיף. הנדיף, הזול ביותר נמצא בכל מכשירי הפאלם ונקרא RAM, קיצור של Random Access Memory - , השני זיכרון לא נדיף אבל לא ניתן לכתוב עליו נתונים לאחר שמתבצעת עליו הצריבה הראשונית במפעל, זיכרון זה נקרא ROM – Read Only Memory, על זיכרון זה נמצאת מערכת ההפעלה במחשבי הוויזור. הזיכרון השלישי, שנמצא בשימוש במחשבי הפאלם נקרא Flash (לא קיצור של שום דבר לשם שינוי) זיכרון הפלאש הוא זיכרון לא נדיף אשר ניתן לכתיבה חוזרת – ונמצא בשימוש בגלל הצורך לשדרג את מערכת ההפעלה, זיכרון זה יותר יקר מזיכרון ה-ROM הנמצא בוויזור ולכן מכשירי וויזור עם אותו מפרט של דגם פאלם מקביל, יהיה זול יותר, אך לא תוכלו לשדרג את מערכת ההפעלה שלו (חוץ מבמקרים מסוימים שפשוט מוסיפים עוד אפציות למערכת ההפעלה שכבר צרובה על הוויזור ולא מוחקים את האופציות שכבר לא שימושיות, שיטה לא נוחה ומסורבלת). תאלצו לסלוח לי על הניסוח, פשוט חזרתי וערכתי מחדש כמה פעמים עד שנגמר לי הכוח, אז החלטתי לשלוח ולגמור עם זה !
עומר

basin

New member
flash rom -

זהו פיתוח מיתקדם יותר של EEPROM שזהו Electrically Erasable Programmable Read Only Memory רק שה- FLASH הוא מהיר יותר ואמין יותר. FLASHROM זהו רכיב זיכרון שאינו נדיף (לא תלוי באספקת מתח לשמירת מידע) אך ניתן לתיכנון וכתיבה מחדש בניגוד לרכיב ה-PROM. לעניינינו, היתרון של FLASH הוא בכך שכל המידע אגור בתוכו לא ימחק במקרה שהסוללה שלך תגמר או במקרה של תקלת אספקת מתח לזיכרון אחרת. ככל שיש יותר FLASH פנוי ב-PDA שלך, כך תוכל לאחסן יותר מידע חיוני עליו ולישון יותר בשקט. ככל הידוע לי במחשיבי M505 בגרסה שתומכת בריבוי שפות קיים 376KB !! של FLASH וכולו תפוס ע"י אפליקציות של עברית.

מאיר45

New member
תודה.מסובך מידי בשבילי.HOT DATE?

מי מכיר מי יודע ?? תוכנה חביבה ,אך כותרותיה מופיעות אצלי באנגלית מבולבלת ומבלבלת.הניתן ליישרן ??

למעלה