ועוד שאלה אחרונה על BENCH PRESS

demultiplexer

New member
ועוד שאלה אחרונה על BENCH PRESS

אני עושה את התרגיל הזה בכל אימון חזה ואני עושה פעמיים בשבוע אימון חזה.הבנתי שבתרגיל לחיצת חזה עם מוט בשכיבה יש לאחוז את המוט ברוחב טיפה יותר גדול מרוחב כתפיים.אין לי בעיה לאחוז אותו כך רק שאחרי התרגיל אני מרגיש גם את החזה אבל גם את היד אחורית שלי.חשבתי שככה זה התרגיל ולא השקעתי בזה יותר מידי מחשבה.באימון האחרון תפסתי את המוט ברוחב פי 1.5 או 2 מרוחב כתפיים אחיזה מאוד רחבה והרגשתי רק את החזה והרבה יותר טוב ממה שאני מרגיש בדרך כלל.כמו כן יום אחרי נתפסו לי השרירים למרות שאני עובד על המשקלים האלו כבר מספיק זמן ולא נתפס מהם. האם להמשיך עם האחיזה הרחבה או לחזור לטיפה מעל רוחב כתפיים ? כמו כן סקר כמה אתם מרימים בלחיצת חזה ? מוט אולימפי שוקל 20 קילו.

לחיצת חזה

ככל שהאחיזה תהיה צרה יותר כך השריר האחורי של היד יעבוד יותר (תהיה תנועה גדולה יותר במפרק המרפק). לכן, באחיזה רחבה שהחזקת שריר של היד האחרוית עבד פחות (תנועה קטנה יותר) ולכן הרגשת אותו פחות. אבל, נשארת עם אותו משקל מה שגרם לשריר החזה שלך לעבוד קשה יותר ולכן הרגשת אותו אחרי האימון ! השיא בד"כ של לחיצת חזה הוא פי שתיים ממשקל הגוף שלך

demultiplexer

New member
פי 2 ממשקל הגוף ?

יש לי עוד הרבה לאן להתקדם אם כך.בכל מקרה אני ל מרים מי יודע מה משקל אבל עכשיו שאתה אומר לי את זה אז בכלל.אני שוקל 70 קילו ובלחיצת חזה כשהאימון טרי ואני רענן אז ביום ממוצע אני מרים 65 קילו 4 סטים שניים ראשונים של 10 ואז 2 אחרונים של 8 או אחד של 8 ואחד של 6 חזרות.

P2

הכוונה לשיא ארצי/עולמי (אני יודע שיש הבדל) ול-RM1. אבל, כפי שאתה רואה יש לאן לשאוף

alexkagn

New member
מה דעתך על 805 פאונד ?

אדם בשם אייזק נצר (יהודי?) מחזיק בשיא גינס על היקף היד הגדול ביותר (29 אינץ´! וגם חזה 74 אינץ!!!) הוא דוחק 805 פאונד שזה כ-363 קילו !!! בתיכון הוא דחק 475 פאונד...214 קילו!! מצורף קישור: http://www.bodytechusa.com/Scott_Bodytech/Strength_Athletes/Grant_Pitts/Ted_Arcidi/Isaac_Nesser/body_isaac_nesser.html

שיא

השאלה הנשאלת כמה השיא ? אם הכוונה לפי 2 מהמשקל אז אני בספק שתגיע לכך ! אבל 50-80 אחוז מהמשקל בהחלט אפשרי. להגיע לרמות גבוהות עליך לרכז ולמקד אימונים על השריר העקרי ועל השרירים המסייעים לתרגיל דבר שיגרום לחוסר פרופורציה בגוף - בקיצור מיותר עבורנו המתאמנים החובבים.

למעלה