ועוד על המצב.

שלומצי

New member
ועוד על המצב.

לפעמים אני חושבת שלכולנו אכפת מה``מצב`` אבל אף אחד לא ממש עושה שום דבר בעניין, אני אפילו לא ממש יודעת אם אפשר לעשות משהו. וכשאני חושבת על זה, המצב כמו שהוא נראה כיום- בעצם עושה לנו מין ניעור עצבני כזה, כאילו אנחנו , שגרים במרכז הארץ ולא יכולים ממש להרגיש את המלחמה הזו ביומיום. אולי נמאס להם שכולם אדישים כאלה, אולי זה מין מעשים של יאוש לתשומת לב, בלי סיבה אידאולוגית.. לא יודעת.

ST

New member
אתם לא חייבים...

אתם לא חייבים לעשות מה שאני אומרת, או אפילו להקשיב לי, אבל אני רוצה להגיד לכם מה אני וחברות שלי והאולפנא בכלל עושות במצבים כאלו (שלא יהיו, אבל אני מדברת גם על מקרים שאנשים חולים, או דברים בסגנון). אנחנו אומרים תהלים, למשל לשחרור השבויים והנעדרים. מהשבוע אנחנו גם מוסיפים בתפילה קטע מיוחד. אנחנו גם אומרים תהלים לרפואת חולים. וזה עוזר! אני למשל יודעת על מקרה מסויים - ילד שהשמיעה שלו הייתה מאוד פגועה, וקראנו תהלים לרפואתו, הוא עבר ניתוח, וברוך ה`, המצב השתפר. אותי למדו שאף תפילה לא מתבזבזת. אפשר להמשיל את התפילה לחץ שמישהו יורה - החץ בטוח יפגע במשהו - הרי אין סיכוי שהוא ימשיך לעוף באוויר. לא בטוח הוא יפגע במטרה שרצינו שהוא יפגע בה, אבל הוא גם יכול לפגוע במטרה שאפילו לא ידענו שהיא קיימת. הנמשל: תפילה, גם אם היא לא משיגה בדיוק במה שרצינו, יכול להיות שהיא ביטלה איזו גזירה, שאפילו לא היינו מודעים אליה, אבל היא לא התבזבזה. מה אתם אומרים? אסתי.

שלומצי

New member
מי יודע...

לא יודעת מה לומר על ההצעה שלך. המצב נראה כרגע כזה גרוע, שנראה לי שכל אחד מאיתנו מוכן לעשות הכל בשביל שמחזה האיימים שמתרחש מחוץ לבית שלנו יפסק. אפילו אם זה להתפלל. אבל ביננו, אסתי יקרה, נראה לי שהפעם תפילות לא ממש יכולות לעזור. כמו שאת אומרת אם יש מישהו למעלה ששמו אלוהים, אני בטוחה שהוא רואה הכל ולא ממש צריך להפנות את תשומת ליבו. האש חזקה, הדמעות צורבות, הכעס גדול, הכל עכשיו כל כך חזק, וחיצוני, ובחוץ, שלא יכול להיות שהוא לא מצליח לראות לבד את התופת שנקלענו אליה פתאום. אני מקווה שהישועה תגיע מהאנשים שמנהלים את ההצגה הזוועתית הזו, ושלא נזדקק לעזרתו של הבורא.

ST

New member
בטח שהוא רואה!

הקב``ה רואה כל דבר, ולא משנה כמה קטן או גדול הוא יהיה. בקשר לזה שתפילות יכולות לעזור, בדיוק למדנו על זה היום: בבריאת העולם, לא ירד גשם, עד שאדם התפלל וביקש את הגשם, כי הוא ראה שהעולם זקוק למים. נשאלת השאלה: למה הקב``ה לא הוריד את הגשם מהתחלה? הרי הוא יכול לעשות את זה בלי בעיה... אלא, שהקב``ה רצה ללמד את האדם שהוא צריך להתפלל, וזה יגרום לאדם להעריך את מה שהקב``ה נותן לו. תחשבו שניה, זה נכון גם בחיים שלנו היום: מה יותר מרגישים? משהו טוב, או ח``ו משהו רע? כשקורה משהו טוב, לפעמים הוא יותר מדי ברור מאליו, ואז אנחנו לא שמים לב אליו בכלל. וכשקורה משהו רע, תמיד אנחנו בוכים, למה זה קורה לנו וכאלו דברים. לא? לדעתי (ואני מדגישה - לדעתי) יכול להיות שגם עכשיו, הקב``ה רק רוצה שנתפלל. יכול להיות שזה ממש בהישג ידינו לשנות את המצב הזה, ואנחנו אפילו לא שמים לב... זאת הסיבה (לא היחידה) שאני מתפללת על דברים כאלו... ועוד משהו, את אומרת שאת מקווה שהישועה תגיע מהאנשים שמנהלים את ההצגה הזוועתית הזאת, ושלא נזדקק לעזרתו של הבורא. למה את לא רוצה שנזדקק לעזרתו? הרי אמרתי לכם מה שלימדו אותי - הקב``ה מחכה לתפילות שלנו! אה, ואם הדעות שלי מפריעות / משעממות / מעצבנות אתכם, רק תגידו ואני מפסיקה... אני בן אדם כזה, שכשהוא לא מסכים עם משהו, הוא יסביר עד הסוף (או לפחות ינסה), למה הוא לא מסכים... קשה לי להסתפק בהסבר חלקי... אסתי.

טרבלסי3

New member
את דווקא ילדה חכמה מאד...

למרות שזה ברור שאני יגיד את זה וכולם יודעים כאן למה כי יש לי דעות נורא דתיות ואת צודקת לדעתי זה מה שצריך לעשות להתפלל לקב``ה ולבקש עזרה אחרי הכל בלעדיו לא היינו פה ובלעדיו לא היינו בשום מקום אחר לא ככה? וזה אישי אלייך אסתי כי השאר בטח יגידו שלא כי הם לא מאמינים בתנ``ך אולי אבל אני כן ומאד ביי ממני א.

למעלה