ועוד משהו....

yasha31

New member
ועוד משהו....

תמי שטיינברג סיפרה לי שמחר, יום רביעי, בשעה 10:00 בבוקר בערוץ 10 תהיה תוכנית על טיקים. לתוכנית קוראים "חוות דעת" אם אני לא טועה.

רוני 85

New member
האם לספר ??

שלום, אני חדשה כאן. עדיין מתקשה להתבונן בבני האהוב והחכם "מטקטק" לידי ויחד עם זאת אני משוחחת עימו בפתיחות על הנושא ונותנת לו טיפול הומאופתי שמקל עליו מעט. השאלה שלי , האם כדאי לספר למחנכת הכתה שלו (הוא בכתה ב') על התסמונת או לא לספר ואם הדבר יעלה לומר לה? תודה.

שביק

New member
רוני ברוכה הבאה. השאלה בהחלט חשובה

התשובה מורכבת הרבה יותר. מפאת השעה המאוחרת והעייפות שלי, לא ארחיב עכשיו את תשובתי. אפשר לשוחח על כך בהרחבה ולתת לך תשובה רצינית ואמינה יותר מחר אחה"צ בטל' או להיפגש לשיחה. כרצונך. הטל שלי 09-7408478

yasha31

New member
רוני - ברוכה הבאה ../images/Emo24.gif. גם בני

בן 7 ולומד בכתה ב'. בשנה שעברה הוא למד בבי"ס ספר אחר ושם סיפרנו בתחילת השנה שיש לו טיקים. הטיקים היו קלים מאוד והוא עשה אותם רק בבית באותה תקופה. לא אמרנו דבר על הטוראט כדי לתת לו צ'אנס להתחיל את השנה כמו כולם. באמצע השנה חלה החמרה והוא החל לעשות טיקים ווקאליים גם בכתה והמורה זימנה אותנו לשיחה ושם כבר סיפרנו על הטוראט. זכינו לאהדה רבה ואמפטיה ולגב רחב ותומך מצד הצוות החינוכי, כולל המנהלת והיועצת. בקיץ האחרון עברנו דירה ושוב היתה את אותה ההתלבטות. היתה תקופה רגועה מאוד ללא טיקים בכלל אז החלטנו שוב לספר רק על טיקים שיש לו ולא על הטוראט. זה דבר שחשוב לספר ולבקש מהמורה שלא תעיר לו כדי לא לגרום לו לתסכול. לפני כמה ימים דיברנו עם המורה ושאלנו על טיקים והיא אמרה שלא ראתה אפילו טיק אחד בכתה. זה מאוד שימח אותי. הימים האחרונים היו לא קלים וגם התחלנו היום טיפול תרופתי (ראי את ההודעה שלי מהערב) אז אני לא יודעת מה המצב בכתה עכשיו. אולי נצטרך לדווח על התרופות שהוא נוטל. בשורה תחתונה - אם תבחרי לספר רק על הטיקים בהתחלה - תמיד תוכלי לספר במהלך השנה שהוא אובחן ושיש לו טוראט. ככה את "מרככת" את האדמה כי טיקים יש להרבה ילדים והמורים לא מתרגשים מכך. כך אנו בחרנו לעשות. כמובן שאפשר גם לספר מההתחלה. אני יודעת על הרבה שעשו גם כך. עצתי לך - לכי חזק על האינטואיציה האמהית שלך. זה תמיד עובד.

רוני 85 , ברוכה המצטרפת ../images/Emo140.gif

כדאי גם כדאי לשתף את המחנכת ואת היועצת (בכיתה ב' אין הרבה מורים מקצועיים,כך נדמה לי). הטוראט מתעתע ואף פעם לא ניתן לדעת מתי תהיה ההתפרצות הבאה (בין אם בטיקים, OCD או הפרעות נלוות אחרות שמתעצמות ומקשות). מוטב שהגורם המחנך יהיה בתמונה למקרה שתהיה התנהגות חריגה ולכאורה לא מובנת , שתגרור אחריה תגובות לא רצויות שעלולות להותיר צלקות מיותרות. השנה הבן שלי קיבל מחנכת חדשה. יידעתי אותה בשיחת טלפון לגבי קיום ההפרעה. התגובה הראשונית (התרגלנו כבר עם השנים) היתה שהיא אינה רואה דבר. כשהתחלתי לפרט איך זה מתבטא אצלו, לפתע נזכרה שכבר היה לה "תקל" איתו , שהיה בעיניה מאד תמוה. אחרי השיחה "ירד לה האסימון" וגם הבטיחה שתניח לו (היא כבר הספיקה לשים עליו עין, וזה בשבועיים הראשונים ללימודים). לכן אני רואה את ההסברה כחובה. בעיני ריפוי צלקות הוא עסק הרבה יותר מסובך. עדיף שלא תיווצרנה כלל.

שביק

New member
רוני, רק לידע אותך יש אפשרות להזמין

הרצאה לצוות ביה"ס. יש לי נסיון רב של 14 שנים ויותר במתן הרצאות לצוותי בתי הספר. אם תירצי מידע נוסף את מוזמנת ליצור קשר טלפוני.

רוני 85

New member
תודה

תודה לכולכם. לא פשוט לי לדבר על הטורט שיש לבני. ומאחר ואני גרה בישוב קטן בו כולם מכירים את כולם,החשש מסטיגמה גדול. אני בתהליך של ללמוד לקבל את המצב ולהשלים עימו .עד היום התמודדתי לבד. הכניסה לפורום נתנה לי אפשרות להתבונן קצת אחרת על הדברים ואני מקווה שאוכל להמשיך להיוועץ בכם . תודה , ולילה טוב

ברוכה הבאה ../images/Emo24.gif רוני

אנחנו סיפרנו למורים מלכתחילה הכל... רק ביקשנו שיהיו סבלניים כלפיו...וכלפינו אוראל היום בן 13 לוקה בטוראט, מאובחן מגיל 6 בערך. בכתה ה' החלטנו לספר גם לחבריו לכתה - כדי שיפסיקו להציק לו.

ניאור

New member
לרוני שלום אני מורה ואני רוצה לספר

לך על תלמיד שלי שהיה בכיתה וניכר שיש לו טיקים מרובים ואף ווקאליים. אם זה המצב, אני חושבת, שכדאי לך לידע את המורה ואף להזמין הרצאה בנושא לכיתה, כשהוא יגדל יותר, על מנת שהילדים יכירו את התופעה ולא יצחקו עליו, מפני שילדים לצערנו הם עם אכזר מאוד. מורה המכירה בבעיה מתיחסת לילד בהבנה ולא בדחייה ללא מוכר והמוזר בעניה. לידיעתכם בקשר לתלמיד אני הזמנתי את הוריו וחשפתי אותם לעניין הטורט והיום הילד מטופל, לא התביישתי לספר להורים שגם לבעלי טורט וכפי הנראה גם לבני.

כוכב7

New member
לרוני שלום רב

גם לי יש ילד בן 7 בכיתה ב' , ואני בחרתי ליידע את כל הגורמים שבאים איתו במגע - מצד המערכת , והתחלתי בקוד קוד- המנהלת . הסברתי להם לגבי התסמונת , הבאתי מידע . נתתי ליועצת לקרוא את הספר של ד"ר מיקי אברמוביץ ( המדהימה ) . והיום אני נמצאת בקשר עם המחנכת - ובנתיים ( טפו טפו טפו ) זוכה לשיתוף פעולה מלא . אני ממליצה לך ליידע כדי שהילד לא ייקבל תגובות שליליות על דברים שאינם בשליטתו . בברכה כוכב 7

כוכב7

New member
תודה - חגית ....את לא יודעת עד כמה

אני מתחזקת מזה, ואני מרגישה שאנו בדרך הנכונה . התחלתי לדבר איתו על להמיר את הטיקים לטיקים יותר מקובלים - והוא משתדל בחברה לעשות את זה - הוא כזה מקסיםםםםםםםםם........עם מודעות כל כך גבוה שזה מדהים. תודה לך על החיזוק
כוכב 7

הלנה

New member
שלום רוני

כמובן שלספר למחנכת. אין לך מושג כמה שהיחס לילד (לכל ילד עם כל סוג של בעיה) משתנה ברגע שהמורה רואה שיש מאחוריו הורה שדואג לו ושמודע לקשייו. מאד חשוב ליידע את המורה (ובכיתות יותר גבוהות את כל הצוות החינוכי) בתסמונת בכלל וספציפית כיצד היא מתבטאת אצל הילד שלך. לגבי לספר לילדים, זאת כבר התלבטות הרבה יותר קשה שתלויה במידה רבה בחומרת התסמונת וברצון הילד. נעים מאד, אני הלנה אמא של ערן בן 14, שאובחן בגיל 11. השנה הוא בעצמו סיפר למחנכת ולכל המורים המקצועיים שיש לו תסמונת טוראט.

ניאור

New member
אני חושבת שבגיל צעיר לא צריך לידע

את הילדים ילדים צעירים מקבלים שונות בצורה טבעית. אך ילדים בוגרים בערך כיתות ה' ו' יש צורך לידע על מנת לקבל את השונות ואפילו לערב שעורי כישורי חיים הנוגעים בקבלת השונה, כל אדם הוא שונה במשהו מזולתו, גם אם לא ניכר השינוי לעיין. ויש שיחות ומערכי שעור נפלאים בנושאי קבלת השונה הם עושים נפלאות בכיתה. וחוץ מזה אפשר לשלב הרצאה בשעור כזה שווה לילדים בכתה וגם כבוגרים הם נשכרים מכך לעתיד!!!!!!!!!!! בהצלחה

ש ל י ק

New member
יש משהו בדברייך...

ואנחנו עד היום לא יידענו את התלמידים בכלל (הוא בכיתה ו') ואת הצוות החינוכי יידענו אחרי שידענו על המחלה. אני בעד שיתוף פעולה מלא עם הצוות החינוכי. ואצל ילדי בכיתה זו כבר השנה השניה, יש שיעור שנקרא מעגל הכח ובו הילדים פותחים לדיון דברים שמציקים להם על עצמם או על הסביבה וביחד הם עוזרים אחד לשני. בני עד כה לא היה מעוניין לשתף על הטוראט שלו אבל אם הוא יחליט בהמשך אני אכבד את רצונו ....

אני לא משוכנעת שההסברה לילדים

היא פונקציה של גיל. אנחנו , למשל, ערכנו הסברה כבר בכיתה א' משום שהטוראט של נופר היה מאד מאד קשה ומוחצן (כלל טיקים מורכבים, אקולליה וקופרולייה) וגרם לילדים להגיב אליה לא טוב. כך שהכל תלוי במצב הטוראט ועד כמה הוא משפיע על הסביבה בקבלת הילד. אני יכולה לומר לך שככל שהילדים התבגרו , כך פחתה והלכה החשיפה לכיתה (פרט למי שנופר בחרה לספר או מי שהעז ושאל).

למעלה