יבוש מהיר ע"י חימום של הצבע עלול לגרום שהצבע יסדק חימום יתר עלול להמיס את הצבע ויגרום לנזילות טמפרטורת חדר רגילה זה המצב הטוב ביותר כמובן כשקר מידי הצבע מתייבש יותר לאט מינימום זמן ייבוש זה משהו כמו שבועיים כמציירים בשמן כדאי לעבוד על כמה עבודות במקביל
קיימים בחנויות צבעי שמן על בסיס מים- Van Gogh H2Oil Colours אומרים שהם מתייבשים מהר יותר, אבל לא ניסיתי בעצמי. אני משתמשת לדילול צבעים עם טרפנטין מעורבב עם לק Dammar, זה טיפה מזרז את הייבוש.
במידה ויש כבר ציור שברצונך לייבשו במהירות אזי הדרך הטובה ביותר זה לשים מולו מנורת אינפרא רד או תנור אינפרא רד למספר שעות. תוך מספר שעות הבד מתייבש לחלוטין. במידה ועדיין לא ציירת אזי כדאי לקנות בחנות ארטא מדיום לציור בשם :Liquin (אני מצאתי שהוא הטוב ביותר לטעמי) הוא מגיע בצורת ג'יל .שמים אותו על הפלטה וטובלים מפעם לפעם את המכחול במהלך הציור. בהצלחה....
צבעי שמן לא מתייבשים אחרי חצי שנה. זה לוקח כמה שנים טובות עד הייבוש הסופי.אסור לשים לכה על הציור לפחות שנה. אחרי שנה צריך לשים לכה זמנית שמאפשרת לצבע "לנשום" ולהמתין עוד מספר שנים נוספות עד למריחה של הלכה הקבועה שלמעשה אוטמת את הצבע ממגע עם חמצן וע"י כך שומרת על הפיגמנטציה של הציור.
האנפרא רד לא משפיע על גוונים? ואיפה קונים כזאת מנורה וכמה בערך היא יכולה לעלות? כי זה קצת מתסכל אותי לחכות שבועות כדי שאוכל להמשיך לצייר. החומר שהזכרתי אותו הוא די יקר.
שלום לך נריה! אני שמחה לספר לך שיש חומר נהדר ושמו: Painting Medium Quick-Drying - Talens בעל החנות וסוכן הכי גדול בצפון אומר שהחומר מזרז את הייבוש ב-2/3 מהזמן.
גם הבד מתחמם בצורה שווה כך שלא נוצרים סדקים כתוצאה מהייבוש. אני מצאתי את הטכניקה הזאת בדרך מקרה ומזה מספר שנים משתמש בה בהצלחה מרובה. הכי פשוט לקחת תנור חימום חשמלי קטן עם סלילי אינפרה רד לצורך הענין.זה זול ופשוט. את הציור תעמידי במרחק של כ 40 סנטימטר מהתנור ותמתיני מספר שעות. החומר שהזכרתי קודם (liquin ) הוא אמנם יקר יחסית אבל מצאתי שהוא המתאים ביותר. בהצלחה... נ.ב. יש עוד אפשרות אך היא דורשת מומחיות ושליטה קלה והיא לצייר את הציור כולו בצבעי אקריליק ורק את השכבות העליונות לעשות בצבעי שמן לטאצ' סופי.