ועוד מיומנו של מתנשא:

ועוד מיומנו של מתנשא:

אביבה אהובתי - עוד סרט ישראלי חזק ונוגע ללב. ההפך מטלנובלה - לא עולם הזוהר אלא אנשים קשי יום ולילה - משפחה דיספןנקציונלית המסתובבת סביב דמותה של אביבה - עובדת מטבח במלון בת לשבט הצפון אפריקאי. סביב לאביבה - בעלה המובטל, ילדיה הבעייתיים, אחותה המתקשה לגשר בין החלום למציאות, גיסה המכה, אמה המטורפת , והסופר הנודע (ששון גבאי) שמנצל את מצוקותיה. הסרט עשוי היטב, רוב השחקנים מצוינים. הדמות הראשית - אשה לא נאה בלשון העטה, אך בעלת איכויות ויופי פנימי,יוצאת דופן בעולם הקולנוע הישראליץ מתרחש ממש לא רחוק מכאן, במדינת טבריה המעטירה.

ראיתי ששושן הפרא כתב עליו

לפני למעלה מחודש, ואם הוא עוד מציג, סימן שהיתה לו לפחות הצלחה בינונית.... מגיע לו.

כי אתה לא

מתנסה

גנגי

New member
גם בעיניי.

וכשהיא מחייכת היא אפילו יפה, לא רק נאה. יש לה קסם נדיר.

גרי רשף

New member
גם אני אהבתי את הסרט

סרט לא שגרתי, ללא מסרים רדודים, וללא דמויות שהן שחור ולבן. (לא-לא-לא אז מה כן?
)

גרי רשף

New member
שמתי לב

הדמויות ניתנות להיות מזוהות כמזרחיות (כולל ששון גבאי שמגלם מרצה מהאוניברסיטה, הבמאי הטברייני לשעבר, ורופא השיניים בהתחלה), אבל לא זה נושא הסרט, הוא אינו עוסק בעניינים עדתיים, לא בפערים החברתיים, ואין בו חלוקה ברורה לטובים ורעים. זו אחת הסיבות לכך שנהנתי ממנו.

מהלך מכוון ../images/Emo141.gif

אני מניח שכשאתה כותב "שחורות" אתה מתכוון למזרחיות. אני חושב שזה מהלך מכוון מצד שמי זרחין, להימנע משילוב דמויות אשכנזיות במובהק, משום שכפי שכתב קובי ניב בספרו "על מה הסרט הזה", אם בסרט ישראלי יש מזרחים ואשכנזים, כולם מתייחסים אליו כאל סרט שעוסק ביחסי מזרחים אשכנזיים, אפילו אם זה בכלל לא הנושא. בכך שנתן איפיונים מזרחיים לכל הדמויות המשמעותיות בסרט, מילט זרחין את סרטו מסיווג כ"סרט חברתי", כלומר סרט על "הפער העדתי". אגב, שים לב שהסרט לא אומר לך דבר על הבעלים (הדמויות שמגלמים דרור קרן ונתי רביץ): אין להם מבטא מזרחי, אין להם התבטאויות שמזוהות עם מזרחיים, אתה לא יודע עליהם כלום חוץ מאשר שהם בטלנים וילדותיים. אני מניח שזו פשרה בין המהלך המכוון שעליו כתבתי לעיל, לבין הרצון לתאר באופן ריאליסטי מציאות של פריפריה ישראלית, שיש בה ערבוב של רוב מזרחי ומיעוט אשכנזי (עד העליה הגדולה ממדינות חבר העמים).

הבעל המובטל

הוא מזרחי ללא ספק ואכן אתה צודק בכך שכל הדמויות מזרחיות בכוונה

Sea Urchin

New member
ומה אתה עושה בנדון?

כמתנשא, למה שלא תגלם בסרט את האשכנזי המניאק?

גם אני אהבתי

והלכתי בין השאר בזכות ההמלצה של שושן פרא אהבתי את הדרך הפשוטה והאמיתית שבה מוצגות הדמויות, כל אחד עם הצרות שלו אבל בלי הדגשה והקצנה, כמו שנוהגים לפעמים בסרטים "כדי לעשות סיפור" לא צריך שסיפור יהיה מסובך ועתיר דילמות וקונפליקטים כדי שהוא יהיה טוב ו/או מושך צופים. הדילמה הבסיסית של "איך שורדים" מלוה את הסרט בכל שלביו, בצורה מהימנה, ובאופן מעורר אמפתיה ומישהו יכול להזכיר לי מאיזה סרט אני מכירה את לבנה פינקלשטיין, האמא? (משהו ישן למדי)

מוגג

New member
סלמוניקו

אבל רוב הסיכויים שהיא זכורה כאשה המוכה מהסדרה "טירונות". ויש לה גם הופעה חזקה ב"אמא ו'" של שחר רוזן.

למעלה