ועוד חידה אחת:

Westwind Flame

New member
ועוד חידה אחת:../images/Emo41.gif

מי העיר את ההערה הבאה: "הקזת דם נחוצה לו, לאדם שהיחנון לא הועיל לו במשך זמן כה רב", ובאיזה הקשר?

חדת קרן

New member
?

יחנון´ .. שו הדא ??´ האם זה צמח החינה או החינין שהשתמשו בו לצורך ריפוי ממלאריה ??

Westwind Flame

New member
השני נראה לי יותר סביר

כוונת האומר היתה בהחלט לצמח מרפא. אין לי מושג האם מדובר דווקא בכינין.

Westwind Flame

New member
אז אף אחד לא מנסה לפתור את החידה?

רמז: זה היה בעת העתיקה (קרי, לפני 500 לסה"ן).

לספירה או לפני הספירה?

וזה עדיין קשה. זה יכול להתאים (במעורפל) לכל-כך הרבה עימותים, מצבים ואישים... נסה לתת איזה רמז שרק מי שבאמת מכיר את התקופה או האיש הספציפיים יידע.

Westwind Flame

New member
רמזים

1. התשובה ממוקמת בין 500 לפני הספירה לבין 500 לספירה. 2. התשובה (ולמעשה כל סיפור המעשה הזה) מופיעים באחד מפרקיו של ספר בן התקופה אשר תעד את ההסטוריה של תקופתו.

תקנו אותי אם אני טועה,

ויכול להיות שאני עושה מעצמי צחוק, אבל יחנון זה לא משהו שקשור לעיטוש?(למי שלא מבין- התעטשות, אפצ´י)

אוקיי, תצטרך להחליט אם אתה

נותן עוד רמז או פשוט מגלה, כי אני לפחות מעלה חרס בידי.

חדת קרן

New member
???????

אולי ... אני מנחשת גאלנוס ??? שהיה מגדול הרופאים הקזת דם הייתה שיטת טיפול נפוצה ... בעולם העתיק אולי ..

Westwind Flame

New member
נו טוב... רמזים נוספים../images/Emo41.gif

אם לא הבהרתי קודם, התשובה קשורה לרומא. אני מצמצם את טווח הזמנים לתקופה של 44 לפנה"ס - 98 לסה"ן. הספר שמאזכר זאת הוא הסטוריון מפורסם שחי בדור שלאחר תקופת הזמן שהזכרתי.

טוף, ההיסטוריון שלך הוא או פלוטארך

או דיו קאסיוס, אבל ובקשר להקזת הדם...אררררג. יוליוס קיסר על הרפובליקה הרומית?

Westwind Flame

New member
טעות.

ההסטוריון הוא אף אחד משניהם. ההסטוריון עליו דיברתי חי ופעל בזמנו של אדריאנוס קייסר, ואאל"ט גם עבד בשירותו לפרק זמן מסויים. התשובה היא לא יוליוס קייסר. אמנם מתחמם, אבל לא יוליוס קייסר. הזקוק להקזת דם אינו הרפובליקה, אלא אדם ספציפי - אבל זה החלק הפחות חשוב בחידה (גם אני זקוק לעיון במקור כדי לזכור את שמו בדייקנות). מבחינתי, שם האומר ומהות האמירה (למה התכוון) יספיקו בתור תשובה נכונה.

Westwind Flame

New member
והנה התשובה:../images/Emo41.gif

האדם אשר אמר את האמרה הוא הקייסר קליגולה, ומעשה שהיה כך היה: הקורבן, אדם בדרגת פריאטור, שככל הנראה נמאס לו לראות את שלטונו ההולל והפרוץ של הקייסר, הסתגר בתרוץ של חופשת מחלה באי, שנחשב ככל הנראה לבעל מקומות הטובים למרפא. מדי פעם, היה מבקש מהקייסר להאריך את חופשתו. קליגולה, שהבין האמת, שלח אליו רוצחים, והעיר כי "הקזת דם נחוצה לו, לאדם שהיחנון לא הועיל לו זמן רב כל כך". יחנון = עברות שמו של צמח ה-helleborus, שנחשב לבעל יכולות מרפא מסויימות באותה תקופה. ההסטוריון שכתב על כך הוא סווטוניוס, בספרו "שנים עשר הקיסרים".

יפה מאד! משום מה לא הזכרתי

את סווטוניוס, למרות שהוא חביב עליי למדי (וגם אם הייתי חושב עליו, בחודש האחרון לא היה לי זמן לחפש כך שזה לא היה משנה...). אגב, הספר במקור אינו נקרא "שנים עשר הקיסרים", אלא רק "חיי הקיסרים" (De Vitae Caesare, אם אני זוכר נכון את הלטינית). אבל זה באמת סתם בשביל ההתקרצצות. תודה על הסיפור!

למעלה