ועוד בענייני סלנג

מילי33

New member
חבל על הזמן

דווקא מילה נהדרת, פוסטמודרנית. השפה העברית ישירה מידי ודווקא טוב שמצטרפות מלים שמבטאות עמימות.

גנגי

New member
וואלה ניסֵיתי (בצירה)

אבל לא 'צליח לי. קשֶה, קשה... זה לא מילון, אלו מילות-תבלין, וככאלה אין להן משמעות בלי הקשר נסיבתי או מילולי. כשהן עומדות לעצמן הן נטולות כל משמעות.

תשובותיי כאילו כזה

יאללה
ביי
מעפן
וואלה
חנאנה
תביא לו בראש
הביא לו אותה בקטנה
הביא אותה בהפוכה
הרים להנחתה
לזיין ת'מוח
עיגולדים
חבל על הזמן
ראסמי
משהו בן זונה
יש מצב
אחו שילינג
אח'שְלי
שאנטי
בכבוד ש'ך
אחוק
סחתיין
מדהים, מהמם
משו משו
משו בסט
פצצות לגבות
אחושרמוטה
יצאת גבר
צ'חצ'ח
מסיבות תוכניות ולא צורניות פלספן
חנון
ערס
אז זהו שלא
מה נהייה?
צפה פגיעה
שבוז
מורעל
להפוך תקליט
חפש מי ינענע אותך
(או בקיצור) לך חפש
נורא (במובן של מאד)
כזה / כאילו
דה?
עושה שכל (בלי הסברים... רק כן או לא)
קופיבאר
שרליל(ה)
עשיתי אותו
נושך כריות
כוסית
כוסון (יש ביטוי כזה? פעם ראשונה) יזיזים
מזיז לי את הביצה השמאלית
נשבר הזין
על הזין
לך תז***ן
כי אני מכיר רק לך תזדיין ולא תז***ן, יא מניאק כל הזין (בגולני)

מילי33

New member
לדפוק, לזיין, לטחון, לקרוע

לפרק לה את הצורה ולזמבר אותה מקדימה ומאחור. יש לי בעיה עם מלים האלה שמחברות בין אלימות לסקס ולשליטה בנשים וכאן אני אפילו לא יכולה להאשים את האנגלית כי זה מאוד ישראלי אבל גם מאוד מצער. גם המילה כוסית וגם העליבות שבהנכסת המילה ע"י נשים והפיכתה ל"כוסון". אנחנו עלק מתקדמים, מזיינים וגם זורקים אבל מתחת לכל הפאסון הזה יש משהו מאוד עצוב שמרמז על אגרסיביות ויחסי כוח. אני יודעת שאני נשמעת צדקנית ותאמינו לי שאני בהחלט יודעת לנבל את הפה כמו מלח שיכור אבל בכל זאת. דרך אגב, יזיזות זאת מילה שאני מחבבת (ובהמשך לצדקנות: את המילה, לא הרעיון) ולא מצאתי לה חלופה בשום שפה אחרת שאני מכירה. המוח היהודי שוב ממציא לנו פטנטים.

אטיוד5

Active member
שנלך עם זה לאירו-ו-זיון?

אין לי כח להסברים הפעם. רק + ו - את הניתוח הפסיכולוגי אשאיר לכם. יאללה + ביי - מעפן - וואלה + חנאנה - תביא לו בראש - הביא לו אותה בקטנה - הביא אותה בהפוכה + הרים להנחתה + לזיין ת'מוח + עיגולדים + חבל על הזמן + ראסמי - משהו בן זונה - יש מצב - אחו שילינג ? מה זה ? אח'שְלי - שאנטי - בכבוד ש'ך - אחוק - סחתיין + מדהים, מהמם - משו משו - משו בסט ? מה זה ? פצצות לגבות ? מה זה ? אחושרמוטה + יצאת גבר + צ'חצ'ח + פלספן + חנון + ערס + אז זהו שלא + מה נהייה? - צפה פגיעה - שבוז - מורעל + להפוך תקליט + חפש מי ינענע אותך - (או בקיצור) לך חפש + נורא (במובן של מאד) + כזה / כאילו - עושה שכל (בלי הסברים... רק כן או לא) - קופיבאר - ~ ונעבור אל מתחת לחגורה ~ שרליל(ה) + עשיתי אותו - נושך כריות - כוסית - כוסון - יזיזים + מזיז לי את הביצה השמאלית + נשבר הזין + על הזין + לך תז***ן - ? מה זה ? כל הזין (בגולני) -

תגיד

מה הבעייה עם -ביי -ראסמי (קרוב משפחה של באמת-בחיי-נשבע-בעינייםשלי אבל לא בדיוק) -שאנטי -משו משו -צפה פגיעה -עשיתי אותו מסקרן אותי לדעת על שום מה ולמה ה

אטיוד5

Active member
הבעיה ...

עם ביי היא שיש שלום והוא הרבה הרבה הרבה יותר יפה. כל השאר דינם כלייה די מהירה מפאת רדידותם.

Raffael

New member
פחות אוהב את הביטויים הפלצנים או

הגסים. מ-ה-מ-ם, למשל נכלל בין הראשונים. מזיז לי את הביצה השמאלית - לאחרונים. אוהב את המתוחכמים-מתחכמים. הכי אוהב את ההומוריסטים. פצצות לגבות. חבל על הזמן מצוין לדעתי. הביא אותה בהפוכה. אלה אהודים עלי.

giulietta

New member
מצטרפת ל Raffael

מרגישה מאד לא נוח לשמוע (או לקרוא) סלנג בוטה בגסותו. עם כל חיבתי לפולקלור לא רואה בזה תרבות דיבור. סלנג סתמי משעמם אותי. מכל הרשימה הנכבדה שהבאת חינניים בעיני הבאים: אז יאללה ביי - כי הוא משקף בתמציתיות את מה שמרכיב את כולנו כאן - שילוב של מזרח ומערב. הביא אותה בהפוכה - כי זה מרמז על תרבות הקומבינות, על הממזריות של הישראלים שלא נשארים חייבים. הביא לו אותה בקטנה- כנ"ל. פצצות לגבות - מצחיק ויצירתי במיוחד... אז זהו, שלא - חמוד, אם כי מיצה את עצמו. מה נהייה? - נונשלנטי כזה. צפה פגיעה - אזהרה עם קריצה. חפש מי ינענע אותך - אלימות מעודנת. כזה כאילו/דה - צפונבוניזם במלוא גיחוכו. רשימת המתחת לחגורה היא מתחת לקו האדום שלי
...

montgomery

New member
שונא סלנג!

סלנג הוא הקצנה של העיברית. מילה נראת ארוכה מידי? בוא נקצר! מילה נראת רשמית מדי? בוא נחליף! מילה נראת ישנה מדי? להחליף! חנון לדוגמה. מה זה? הא? כל החיים שלי אמרו לי ואף פעם לא הצלחתי להבין מה ההגדרה? אחושרמוטה- מההההה?????????? אין לי בעיה עם השתרשות של אנגלית אבל יצירה של מילים חדשות???? מישהו פה ניסה לדבר עם עולה גרמני חדש? כשכל פעם הוא מכניס לך איזה מילה בגרמנית באמצע משפט? כך אני מרגיש בזמן דיבור עם בני גילי. (אולי זה מסביר למה אני פה ולא במסיבות
)

lexigali

New member
גם אני:

עניין הסלנג, כמו כל נושא העברית ה"תקנית" ובעצם כמו כל עניין אחר של סגנון בשפה, הוא עניין רגשי נטו. אין טוב ורע, אין נכון ולא נכון. לכל אחד יש הסיבות שלו להעדפות/צרימות מסוימות. אני יודעת להגיד שאני מעדיפה לשמוע שפה שדומה לשפה שלי ול"תרבות" שלי, ומה שלא שייך לשם, צורם לי (אני לאו דווקא גאה בזה, אבל זה כך). התרבות שלי כוללת, אגב, לא רק הגדרה סוציואקונומית, אלא גם העדפה חברתית, העדפה אישיותית, תחומי עניין, ועוד גורמים שבאים לידי ביטוי בשפה (שלי ושל אחרים). אני יכולה ליהנות גם מסגנונות אחרים, אבל כקוריוז או כבדיחה, ולא על בסיס קבוע. מה שכן, מילה שהיא
יכולה להפוך אצלי ל-
כמה פעמים אחרי ששלי או מוזי משתמשות בה
. רשימת הקרטיריונים ל-
: * מצחיק אותי * מעביר מצוין את המסר * אין תחליף מתאים * המצאה גאונית * נשמע תדיר בסביבה שלי כל הקריטריונים ל-
נובעים משיוך לקבוצה מסויימת, שמעצבנת אותי (ואני, רובם מעצבנים אותי): * ילדים * ערסים * פרחות * טפשים * סתומות * ילדים * בנות טיפשעשרה מעצבנות * חלק מהחיילים * פלצנים/צפונים * "קולים" * סחבקים בקיצור - כולם. יאללה
ביי
מעפן
* וואלה
חנאנה
תביא לו בראש
הביא לו אותה בקטנה
(מה זה?) הביא אותה בהפוכה
הרים להנחתה
לזיין ת'מוח
עיגולדים
חבל על הזמן
ראסמי
משהו בן זונה
יש מצב
ועוד פעם
אחו שילינג
אח'שְלי
שאנטי
בכבוד ש'ך
(מימי לא שמעתי. מה זה?) אחוק
סחתיין
מדהים, מהמם
משו משו
משו בסט -
(מימי לא שמעתי) פצצות לגבות
אחושרמוטה
יצאת גבר
צ'חצ'ח
פלספן
חנון
ערס
אז זהו שלא
מה נהייה?
צפה פגיעה
שבוז
מורעל
להפוך תקליט -
(מה זה?) חפש מי ינענע אותך
(או בקיצור) לך חפש
נורא (במובן של מאד)
כזה / כאילו
דה?
עושה שכל
קופיבאר
~ ונעבור אל מתחת לחגורה ~ שרליל(ה)
עשיתי אותו -
(מה זה?) נושך כריות
כוסית
כוסון
יזיזים
מזיז לי את הביצה השמאלית
נשבר הזין
על הזין
לך תזדיין (אני נגד צנזורה)
כל הזין (בגולני) -
(לא יודעת מה זה) ואחד הכי בלתי נסבל: סבבה ואחד שלא יכולה בלעדיו: סססאמממק * תלוי מי ואיך ומתי אומרים

למעלה