ועוד אחת

סליחה על הנזיפה, אבל אנא ממך -

שרשר את שאלותיך. כלומר - לכל שורה שלך יש כפתור "הוסף תגובה". לחץ עליו ואז הקלד בתגובה לעצמך את השאלה הבאה שלך. הסיבה - בכל עמוד יכולים להכנס רק 15 שירשורים, וככה אתה דוחק את השרשורים התחתונים לעמודים הבאים.
 

coincollector

New member
תשובה

התמונות גרועות ומטושטשות, אבל אני חושב שהצלחתי לאתר בקטלוג: מדובר על מטבע טורקי בערך נקוב של 500 קורוש משנת 1277 לספירת המוסלמים, או 1860 לספירת הנוצרים, מספר קטלוגי KM698. המטבע אמור לשקול 36.08 גרם בטוהר של 0.917, כלומר להכיל 1.0638 אונקיות של זהב טהור, בהנחה שמדובר במטבע אותנטי ולא בזיוף. לגבי שוויו, השאלה קצת יותר מסובכת. מחיר הזהב היום $410 לאונקיה, כך שמחיר הזהב במטבע $436. מבחינה אספנית, המחיר הקטלוגי של המטבע תלוי במצבו וכן בפרטים קטנים שלא רואים בסריקה שלך. הקטלוג מעריך את הוויראציות הנפוצות החל במחיר הזהב בלבד למצב משומש מאוד, ועד ל $950 למצב חדש לחלוטין. עד כמה יש שוק למטבעות אלו, והאם תמצא אספן שיהיה מוכן לשלם מחיר זה, אני לא יודע. הקטלוג נוטה לתת הערכות גבוהות ממחירי השוק הריאליים. אגב, אמא של יותם צודקת - בשל מגבלות הפורום, עדיף לשרשר הודעות ולא לפתוח שרשור חדש לכל אחת.
 

broadaxe

New member
עוד קצת על המטבע

אני מניח שזו אותה מטבע שאוזכרה פה כבר וגם בפורומים אחרים. ובכן, כמו ש coincollector כתב וכמו שאני כבר טענתי מדובר על 1277 להג'רה, דהיינו לספירה המוסלמית ומכאן שהמטבע לא עתיק מאד. אם אני לא טועה הסולטאן התורכי דאז היה עבדול-מג'יד והמטבע הזו נקראה בשפה המדוברת "מג'ידה-זהב" ושימשה הילך עובר לסוחר בעיסקות גדולות בארץ-ישראל, בעיקר בנדל"ן, ויש לכך עדויות רבות בכתב.
 
למעלה