ועוד אחת.. ??

דיגידוג

New member
ועוד אחת.. ??../images/Emo8.gif

מה עושים כשהילדה (בת שנה ו-שמונה) מסיימת לאכול, היא הופכת את הצלחת או זורקת את האוכל על הרצפה?? ניסיתי בתחילה להסביר יפה ש"אמא לא מרשה... ושזה אסור ולא יפה ומה לא?!" בתקיפות ולא בתקיפות... אבל זה לא עוזר - היא ממשיכה!! האם אני סתם נלחמת?, מאחר והיא עדיין קטנה.. ואם יש פתרון או דרך מסויימת אשמח לשמוע!! ושוב תודה,

irisgh

New member
לסלק את הצלחה שניה קודם.

תעייני בדפים האחרונים. נדמה לי שרק בימים האחרונים איזה שתי אמהות שאלו על זה, ובעבר היו גם אחרות. ככה זה ילדים. עד שמגיע השלב שבו דיבורים והגיון עוזרים, צריך למצוא פתרונות התנהגותיים. לפני שהילד זורק את הצלחת או האוכל, לעיתים קרובות אפשר להבחין בסימנים אחרים שהוא סיים לאכול ומתחיל להפיג שיעמום. מורח את האוכל על המגש, אוכל לאט, מחפש חברה.. והופס האוכל על הרצפה. כשהילדה לומדת שאוכל שמושלך נעלם, היא באמת תשליך אותו רק כשהיא שבעה, ועדיף לך לסלק אותו רגע לפני, לפי האיתותים המקדימים. (שבי צפי בה אוכלת שלוש פעמים, ובטח תמצאי איתותים כאלה אצלה). אם זרקה - לסלק לחלוטין ולא לתת לה עוד אוכל. אחרת אין לה מה להפסיד במשחק הנחמד הזה שאני זורקת, ואמא ממלאת יש מאין..

לאה_מ

New member
לא יודעת אם פתרון, אבל לפחות

צרת רבים. מצרפת לך כמה שרשורים קודמים בנושא (ונדמה לי שבתוכם יש הפניות לשרשורים נוספים...)

למעלה